Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 5135437 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #22125 на: 06 Декември 2020, 13:47:26 pm »
Fiat Panda 4x4

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=3780015

@MartinAlfista  8)

Нека повлече ликов и други продавачи да го следат со цените... Мислев Голф држи цена, ама Панда 4х4 не е симната веќе 3 години, ни евро...

Што си приметил да е симнато во овие 3 години?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #22126 на: 06 Декември 2020, 13:48:47 pm »
Што толку паѓање во несвест ако немало амортизерче?

Кретенски потег за штедење е. 10 евра е преку сила да се стави за малопродажба, а за големопродажба сигурно многу помалце. Мене ме нервира и ако има само едно амортизерче.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10597
« Одговори #22127 на: 06 Декември 2020, 13:53:33 pm »

Кретенски потег за штедење е. 10 евра е преку сила да се стави за малопродажба, а за големопродажба сигурно многу помалце. Мене ме нервира и ако има само едно амортизерче.
Абе немам отворено саглам хауба, како би ме нервирало :)
Купуваш нов Голф, си возиш безгрижно, го продаваш по 10 години без да знаеш дали има или не, нека се нервира наредниот сопственик кога ќе почне често да отвара хауба ;D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
« Одговори #22128 на: 06 Декември 2020, 14:07:10 pm »
Мислам дека е убаво да има амортизерче, голф беше единствен во својата класа што имаше, дури и во 5та, 6та и 7ма генерација. Сега цинцари станаа :)

мене ми е корисна работа особено што особено зимски период често трошам течност за стакла.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #22129 на: 06 Декември 2020, 14:28:30 pm »

Абе немам отворено саглам хауба, како би ме нервирало :)
Купуваш нов Голф, си возиш безгрижно, го продаваш по 10 години без да знаеш дали има или не, нека се нервира наредниот сопственик кога ќе почне често да отвара хауба ;D

https://www.carscoops.com/2020/05/2020-volkswagen-golf-mk8-deliveries-halted-over-software-issue/

Модерните коли не се поправаат под хауба, туку преку лап топ. Знаат они кај да уштедат, остај ти.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #22130 на: 06 Декември 2020, 14:56:00 pm »
И е ајваромешалка. Алал им вера ако го продаат по ваа цена. Треба да добијат награда за бизнис на годината.

И после муабет СуперБ епа СуперБ...

Суперб е Мајбах за Голфов.
Страшно грдо, од напред го утепале, изгледа како кола од 8.500,00 еур.

Супербот, Октавијата, Леонот, се е подобар, и поубав, избор од ова.
Неможе кола што има подобра изолација, е потивка, да биде полоша. Напротив, подобра е тој аспект. Е изгледот е субјективна работа. Али во секој случај, цената е ненормално висока, неоправдана. Голф во основна опрема има адаптивен темпомат, паркинг сензори, лед светла додека октавија на пример имаш обичен темпомат, кај леон исто и се доплаќаат екстра тие работи.

Реално цената е околу 25 толку ќе биде и кај нас кога ќе почне да се продава нормално.

https://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/volkswagen/golf-7/bgffpl.html

За жал или за среќа, Октавијата оваа генерација е подобра од голфот. Голфот тргна надоле до квалитет на материјали, додека октавијата тргна нагоре.

Кој сака голф нека си докупи амортизерче за хауба, да не го изненади шипчето што сега го има во голф а го нема во оставија.
Ако сакаш подобри коли има подобри коли на пазарот. И се поефтини. Од друга страна Октавија си е добра кола, со смешна цена. Или пак кола со добра цена и смешна изолација и управување. Едното од тие две. Влегува во реон на Инсигнија па и 508, споредба не само што нема, туку и секоја дискусија е далеку-далеку однапред разрешена. Октавија имаше предност во тоа што беше 15-17000 евра. Се што е над тоа си има избор. А сега веќе и за 16000 има 308, така да и таа бројка ја губи. Цената мора да биде соодветна на изолацијата и управувањето, а не обратнопропорционална.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #22131 на: 06 Декември 2020, 15:17:01 pm »
Мислам дека е убаво да има амортизерче, голф беше единствен во својата класа што имаше, дури и во 5та, 6та и 7ма генерација. Сега цинцари станаа :)

мене ми е корисна работа особено што особено зимски период често трошам течност за стакла.
Не велам дека не е убаво, но не е смак света ако нема па до толку да се потенцира како проблем.
И јас често ставам течност во брисачи и ниеднаш не сум помислил, уф како тоа нема хаубата амортизерчиња :)

Гледав како Народ отвараат хауби кога разгледуваат во салон ко божем којзнае што ќе видат.
Јас немав отворено на ниедна кола кога бирав кола.

Најбитно ми беше да има среден потпирач, клима, седиштето да ми лежи на мојата кичма, при влези/излези да не се чукам некаде, и каква е вожњата на 130/140 км/ч.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #22132 на: 06 Декември 2020, 15:25:01 pm »
Човек лесно се учи на убаво а тешко се одвикнува. Така да ако си имал на предходната кола, ќе ти биде тапа ако нема новата. Не е крај на светот, али секоја разлика се приметува.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #22133 на: 06 Декември 2020, 15:38:08 pm »
Се сложувам.

Татко ми со Симката толку години ставаше летва за да ја потпре 5та врата, летово конечно стави нови амортизери и сега му е тапа, го изненадува и неочекувано му се отвара во близина на лице ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #22134 на: 06 Декември 2020, 16:43:35 pm »

Fiat Stilo имаше уште во 2002, исто така. Alfa 147 од 2001. Веројатно зошто често се отвара хауба на овие аута, затоа мислеле ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #22135 на: 06 Декември 2020, 17:48:56 pm »
Не знам што муабет правите за изолација кај Октавијата.

Има супер изолација. Можеме со db да мериме, ќе видете дека нема врска. Има дупли кедери на вратите како кај Пасат, претходната генерација ја немаше таа изолација. Има плус пакети со специјална шофершајбна не знам што. Според мене snake oil.

Сите VAG возила го имаат истиот HVAC интерфејс. Глуп е се согласувам.

Голфов го отепаа со дизајнот. При Октавија или Леон треба да си луд да земеш Голф. За цената не правиме муабет.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #22136 на: 06 Декември 2020, 18:02:33 pm »
Realno i oktavijata si stana skapa, nudi ubav paket oprema ama za tie pari ima izbor ubav.
Ne sekoj saka se shto nudi za da se prodava poskapo

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #22137 на: 06 Декември 2020, 19:40:19 pm »

За 20 е ОК понуда.
Сликава е од близок другар кој размислува да си ја купи и не ни помислува на Голф 8,иако вози Голф 7, а пред него 6 и 5, сите од салон земени старо за ново и сервисирани во Порше.

Со други зборови, еден  од оние реалните (opposite оf затуцаните) VW фанови.  ;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #22138 на: 06 Декември 2020, 19:49:30 pm »
Па, Шкода е тоа, не е заебанција.

Време беше да ја прифати вистината.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #22139 на: 06 Декември 2020, 19:55:25 pm »
Добра си е колата.. а и лична.