Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 5517717 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30810
    • CARclub.mk
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #21450 на: 19 Август 2020, 22:54:00 pm »
А цената на сосем друг пазар, на 2300 километри од Скопје, во земја со сосема други даноци и давачки е релевантна за цена на возилото во Македонија бидејќи?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #21451 на: 19 Август 2020, 23:55:36 pm »
Колку да се каже нешто.

Гарант у Америка е уште поевтино возилото, не знам зашто некој не тури линк од таму.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 916
« Одговори #21452 на: 20 Август 2020, 00:00:47 am »
Им фалат уште 42000 еур, и ќе го купат

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #21453 на: 20 Август 2020, 00:56:26 am »
Mozis da go uvezis i da ti ostanat pari.Ako veke se kompletno isti vozila so ista oprema i sl.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6706
« Одговори #21454 на: 20 Август 2020, 07:51:37 am »
А цената на сосем друг пазар, на 2300 километри од Скопје, во земја со сосема други даноци и давачки е релевантна за цена на возилото во Македонија бидејќи?
Те молам кажи ми дека се заебаваш?

Ме направи небаре Канада живеам. Иста кола со дупло помалку км и подобра опрема кошта 15к помалце. Даноците и давачките се тука негде, од каде побогу толкава разлика? Со многу евтини трикови пробуваш да оправдаш нереално висока цена и да го деградираш моето мислење. Ајде да зборуваме со факти.

Општо  половните  автомобили кај мене може да се за некое ичјадарче поевтини ама све зависи од конкретниот модел и состојба.

Колку да се каже нешто.

Гарант у Америка е уште поевтино возилото, не знам зашто некој не тури линк од таму.
Grand Cheroke дизел во америка? Свашта, колку да се тропне нешто.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #21455 на: 20 Август 2020, 08:29:21 am »
Те молам кажи ми дека се заебаваш?

Ме направи небаре Канада живеам. Иста кола со дупло помалку км и подобра опрема кошта 15к помалце. Даноците и давачките се тука негде, од каде побогу толкава разлика? Со многу евтини трикови пробуваш да оправдаш нереално висока цена и да го деградираш моето мислење. Ајде да зборуваме со факти.

Општо  половните  автомобили кај мене може да се за некое ичјадарче поевтини ама све зависи од конкретниот модел и состојба.

Колку да се каже нешто.

Grand Cheroke дизел во америка? Свашта, колку да се тропне нешто.

Токму така.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #21456 на: 20 Август 2020, 08:38:31 am »
Давачките не се „тука негде“. Давачките се многу, многу различни. Давачките за нова кола во Латвија се (колку што успеав да најдам, поправи ме ако грешам) се 20%. Давачките за оваа кола во Македонија биле (и мислам дека уште се) околу 45%. Стартна цена на Grand Cherokee Summit во Македонија (иако, стари им се ценовниците на сајтот, па може и да не е веќе така) е 83.000 Евра, во Латвија е 55.000 Евра.

Како и дали е оправдана таа разлика не навлегувам. Само кажувам дека има огромни разлики.

Споредување на цени на различни пазари е без врска. Различни се увозните цени на возилата (пошто различни пазари добиваат различни цени, и тука влијаат многу фактори), различни се давачките, итн, итн...

--

Не оправдувам никаква нереално висока цена. Кажав која е основата за почеток на преговори. Како што реков, околу цената има простор за договор, кој е заинтересиран, може да си се јави и да преговара.

--

p.s. Канада има уште помали давачки за нови возила. Во зависност од провинцијата, од 0 до 15%.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #21457 на: 20 Август 2020, 09:26:58 am »
На брзина колку што видов ваков модел со овие карактеристики во дојч се двиши околу 25 - 30 000 еур.
Грубо на тоа 30% за давачки.
Доаѓа од 32.5 - 39 000 еур.

Тука треба да се движи реалната цена за ова возило.
Ме заболе цеф колку биле давачките во Мк, Латвија, Канада.

Мора типот да се прилагоди според пазарот.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #21458 на: 20 Август 2020, 09:31:12 am »
Па така де.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4786
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1500
« Одговори #21460 на: 20 Август 2020, 20:24:03 pm »
 Кога ќе прочитам CHCHCHCH у оглас, абе одма ми фаќа око колата, што и да е

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Djokica

• Редовен
  • Пораки: 1027
« Одговори #21461 на: 20 Август 2020, 20:48:47 pm »
Кога ќе прочитам CHCHCHCH у оглас, абе одма ми фаќа око колата, што и да е

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Од таму биле најубави 😁

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6090
« Одговори #21462 на: 20 Август 2020, 21:19:42 pm »
Курац,јас сосема го променив мислењето за колите од Швајц,мислам каросериски.

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект