Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4146334 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #19890 на: 21 Септември 2019, 17:36:19 pm »
Преубаво купе. :)
Ако си слеп.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladimir_

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #19891 на: 21 Септември 2019, 19:17:00 pm »
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3364057
Да не ја знај некој алфата да кажи нешто ако не е во ред,да не одам ѓабе утре да ја гледам ?  :)
И едно прашање гледам на слики угасната е а стрелката од инструментот за турбото не е на 0. ?

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Присутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1792
« Одговори #19892 на: 21 Септември 2019, 19:21:38 pm »
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3364057
Да не ја знај некој алфата да кажи нешто ако не е во ред,да не одам ѓабе утре да ја гледам ?  :)
И едно прашање гледам на слики угасната е а стрелката од инструментот за турбото не е на 0. ?

Јас што приметив е воланот ми изгледа како многу излижан, или Алфа слабо стојат со квалитет на материјали, или е доста километри вратена.
Сум видел многу коли со ~200,000 км од први сопственици купени во МК, на ниту една воланот не бил излижан.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #19893 на: 21 Септември 2019, 19:28:36 pm »
Воланот би ми било последно нешто како индиција за поминатите километри. Има други показатели многу побитни за проценка и одредување на состојбата на возилото.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladimir_

• Јуниор
  • **
« Одговори #19894 на: 21 Септември 2019, 20:30:56 pm »
Ќе ја видам утре ќе ви кажам,ако е добра можи да падни трампа за 147-ката

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #19895 на: 21 Септември 2019, 20:46:39 pm »
Види ја, посебно обрати внимание на подвозјето гледај го трапот и металните делови колку се закачени од рѓа, обрати внимание на моторот, дизни клапни, дпф егр, обрати внимание на куплунг сетот, тресе не тресе, вибрации од мотор. повози ја по нерамен терен, и поспоро и побрзо, види тропкања лупкања од подвозјето, летвата на волан исто обрни внимание како се понаша, луфта нелуфта, бука од сервото...
159 е прилично добро ауто кога е во одлична состојба, но не очекувај дека за некои 4000 ќе добиеш топ очуван модел, а поправките може да бидат прилично „соленки“... 147 е „злато“ во однос на трошоци, ако ја споредиш со извозена 159...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10488
« Одговори #19896 на: 21 Септември 2019, 21:19:44 pm »
Не ти беше поедноставно да пишиш "купи си тди" ? :D

Отсутен vladimir_

• Јуниор
  • **
« Одговори #19897 на: 22 Септември 2019, 12:29:43 pm »
Ја видов денес 159ката, и не се импресионирав како коли се убај ,уба вожња помека  од 147ката
ама... Ај прво естетски
Ситни и по некоја крупна гребаница по цела каросерија, фали решетката кај фаровите и мала корозија кај шо завршва предното крило, бандаж 16 со мн стари гуми (10г).
Свети абс и  вдц според него затоа што го отворил задниот лагер да го подмачка оти му бучел.
Нешто тропка кај предницата,тој вели се  сменато имало некој долги шрафој не можеле да се стегнат и тие факале на некој лим (нема логика).
Турбината свири споредбено со кај мене мн помалце влечи 159ката дали од турбото или дека е потешка.Од ко се разделивме ми пушти документ дека било репарирано турбото пред 1г.
Колата била на некој брачед негов кој заминал во еу, а овој ја имал 1месец (симо погоди со прогнозата).
Искрено јас не би се трампал да ми речи гла за гла ,а не па да му доплатам 1000евра.
Колата беше огласена 4500 а не е добра,а нејкам да помислам какви се тие од по 3500-4000евра шо ги има по огласи

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5886
« Одговори #19898 на: 22 Септември 2019, 12:39:47 pm »
А зошто сакаш да ја смениш 147-та?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен vladimir_

• Јуниор
  • **
« Одговори #19899 на: 22 Септември 2019, 13:13:17 pm »
А зошто сакаш да ја смениш 147-та?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Riki  ја менвам само за 159ка така имам и наведено во огласот.А ако се продај за кеш или 159ка или од надвор ќе барам 147 ducati corse (понова и посилна)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #19900 на: 22 Септември 2019, 14:03:24 pm »
@vladimir_  ако имаш можност да уденеш некоја 159 со 2.0 јтдм (дали 135 или 170хп сеедно), тогаш има шанси да земеш добра алфа дизелче. Тие се од 2008 нагоре, и има доста подобрувања, иако на око не изгледа дека нешто промениле.

Отсутен vladimir_

• Јуниор
  • **
« Одговори #19901 на: 22 Септември 2019, 15:33:05 pm »
@vladimir_  ако имаш можност да уденеш некоја 159 со 2.0 јтдм (дали 135 или 170хп сеедно), тогаш има шанси да земеш добра алфа дизелче. Тие се од 2008 нагоре, и има доста подобрувања, иако на око не изгледа дека нешто промениле.
135кс мислам дека ќе бидат малце за таја шасија

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #19902 на: 22 Септември 2019, 15:42:11 pm »
135кс мислам дека ќе бидат малце за таја шасија

Потполно исти компоненти имаат 135 и 170 кс моторите, само е различна мапата у компјутерот. може комотно да се стави мапа од 170, или ако сакаш може да го дотераш и до 200кс со ремап.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
« Одговори #19903 на: 22 Септември 2019, 16:13:38 pm »

Кои се подобрувањата?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #19904 на: 22 Септември 2019, 16:26:25 pm »
Покрај малото зголемување на волуменот, има куп промени на моторот, ралзични инџектори, повисок притисок на убризгување, не сум сигурен но мислам дека бројот на инјектирања во еден цикулс е зголемен од 5 на 8, ревидирани егр и дпф, друго турбо, потивок е поеластичен е, поштедлив е. 136 кс верзијата е направена за да се задоволат некои норми за ЦО2 кои се привлечни за флотни дилови (компаниски возила, рент-а-кар, и сл..). Турбото е повисоко поставено за да се смести катализаторот и дпфот поблиску до издувната грана со што се намалува количеството на чад што се собира во системите... Покрај тоа, 159 MY 2008 има ревидирано подвозје, некои делови се заменети од челик во алуминиумска легура (намалена unsprung weight), сите доаѓаат со Brembo лесни кочници, дури и бандашите, оние 17-ки стандард што идат, се полесни, што доведува до вкупно олеснување од преку 40кг, од кои голем дел отпаѓа на unsprung weight.
Ако има среќа тој што ќе ја земе, многу веројатно дека ќе му се погоди и подобриот F40 менувач, наместо често проблематичниот М32.

Јас пре би земал 2.0 136 од 1.9 150кс во секое време.