Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4146126 пати)

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 904
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #19905 на: 22 Септември 2019, 20:40:06 pm »
Toyota Avensis 2.0 D4D 2009 година, оваа е службена од Фени, има километража колата ама сигурно е одржувана на време, а и оваа е возена од еден шофер, а не од сто и еден. Мислам дека за цената е ОК.
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3374965

Отсутен Krashot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 80
« Одговори #19906 на: 23 Септември 2019, 19:43:16 pm »
BMW X5 3.0 2008 - 16500E :O
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3366286

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #19907 на: 23 Септември 2019, 19:52:56 pm »
А зошто сакаш да ја смениш 147-та?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Riki  ја менвам само за 159ка така имам и наведено во огласот.А ако се продај за кеш или 159ка или од надвор ќе барам 147 ducati corse (понова и посилна)

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk
Denes vidov q2 izgleda najverojatno dukati po nalepnicite po vratite... Iskoci dva tri pati da ne go nacekav Ali mi kidna.

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #19908 на: 23 Септември 2019, 19:58:58 pm »
Покрај малото зголемување на волуменот, има куп промени на моторот, ралзични инџектори, повисок притисок на убризгување, не сум сигурен но мислам дека бројот на инјектирања во еден цикулс е зголемен од 5 на 8, ревидирани егр и дпф, друго турбо, потивок е поеластичен е, поштедлив е. 136 кс верзијата е направена за да се задоволат некои норми за ЦО2 кои се привлечни за флотни дилови (компаниски возила, рент-а-кар, и сл..). Турбото е повисоко поставено за да се смести катализаторот и дпфот поблиску до издувната грана со што се намалува количеството на чад што се собира во системите... Покрај тоа, 159 MY 2008 има ревидирано подвозје, некои делови се заменети од челик во алуминиумска легура (намалена unsprung weight), сите доаѓаат со Brembo лесни кочници, дури и бандашите, оние 17-ки стандард што идат, се полесни, што доведува до вкупно олеснување од преку 40кг, од кои голем дел отпаѓа на unsprung weight.
Ако има среќа тој што ќе ја земе, многу веројатно дека ќе му се погоди и подобриот F40 менувач, наместо често проблематичниот М32.

Јас пре би земал 2.0 136 од 1.9 150кс во секое време.
Ako sakas da se iznavozis zemi 2.4 vadi klapni  iskluci erg i proverigi diznite po potreba reparacija i samo gas. 1.9 ima tapa menjac i jade swrlovi.
2.0 jtdm tesko za naoganje
Najsiguren i naeftin za kupuvanje a i za vizenje opeloviot 1.8 so LPG

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #19909 на: 23 Септември 2019, 20:26:38 pm »
1.8 Z18XER моторот од Опел исто така е малце трики за плин, ем е 140кс атмо, што е катастрофа во 159 шасија. 1.9 со 160кс е катастрофа, а не па 1.8 со 140 :( Z18XER моторите немаат толеранција за рамнење глава, па секое искривување на глава значи и промена на истата. Нема хидраулични подизачи на вентилите и бара штелување на истите на 30.000км. Исто бара и капалка, пошто се јавува рецесија на ситсовите.
Секако, ако може да се живее со oвие работи, тогаш ОК. Јас најмалку би можел да живеам со мртвите опелови 140кс у алфина школка :) Барем да беше C20LET моторот, па да имаше некоја поента ;D Ако е за штедење гориво, тогаш во 159, 1.9 јтд 8в 120кс и ич глава да не те боли.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
« Одговори #19910 на: 23 Септември 2019, 21:00:55 pm »
Бензин во Алфа само поранешните боксер мотори, солидни перфоманси и звук милина за уво 😁😁😁

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #19911 на: 23 Септември 2019, 21:39:01 pm »
Бензин во Алфа само поранешните боксер мотори, солидни перфоманси и звук милина за уво 😁😁😁
Бензин во Алфа секогаш. И Boxer моторите, и Twin Spark моторите, и Busso моторите, и JTS моторите и TBi моторите. Сите со своите предности и маани, и сите со карактер, и сите може со нешто мерак да ти напраат, дали звук, дали перформанси, дали ново пријателство со серивсерот....
Дизелите... само со торко, а торко може и у голф дизел да го осетиш :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
« Одговори #19912 на: 23 Септември 2019, 21:51:35 pm »
Бензин во Алфа секогаш. И Boxer моторите, и Twin Spark моторите, и Busso моторите, и JTS моторите и TBi моторите. Сите со своите предности и маани, и сите со карактер, и сите може со нешто мерак да ти напраат, дали звук, дали перформанси, дали ново пријателство со серивсерот....
Дизелите... само со торко, а торко може и у голф дизел да го осетиш :)
Така е, се зезав само. Иначе 33 1.3 VL Due Carburatori ми беше прва кола и ми остана у лепо сечање. 😁😁😁

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3262
« Одговори #19913 на: 25 Септември 2019, 10:39:09 am »
Дечки, дали некој ја знае колава или има некакво искуство со:

Mercedes E280 V6 3.0 Automatic + Airmatic суспензија?

Оставена е во Тојота за продажба, возена била од видна медиумски експонирана личност, позната под псевдонимот Миле Паника.

Според информациите, увезена е од Германија, со реални километри. Вчера бев да ја пробам, делуваше солидно механички и каросериски. Не успеав да и најдам некаква аномалија. Се разбира дека би поминала и третман во сервис за дијагностика, но би сакал да го чујам и гласот на народот од овој форум.

Секоја информација би била корисна и добродојдена.

« Последно менување: 25 Септември 2019, 10:44:29 am zlatkoa »

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3524
« Одговори #19914 на: 25 Септември 2019, 11:06:37 am »
Фарбан е предниот браник :D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7107
« Одговори #19915 на: 25 Септември 2019, 11:08:23 am »
Дизел или бензин е ова?

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3524
« Одговори #19916 на: 25 Септември 2019, 11:09:55 am »
@zlatkoa ти препорачувам да не одговараш на прашањето, 99% ќе бидеш линчуван :D

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #19917 на: 25 Септември 2019, 11:12:28 am »
Дечки, дали некој ја знае колава или има некакво искуство со:

Mercedes E280 V6 3.0 Automatic + Airmatic суспензија?

Оставена е во Тојота за продажба, возена била од видна медиумски експонирана личност, позната под псевдонимот Миле Паника.

Според информациите, увезена е од Германија, со реални километри. Вчера бев да ја пробам, делуваше солидно механички и каросериски. Не успеав да и најдам некаква аномалија. Се разбира дека би поминала и третман во сервис за дијагностика, но би сакал да го чујам и гласот на народот од овој форум.

Секоја информација би била корисна и добродојдена.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Airmatik-от е најскапото гомно за поправање, инаку моторот и мењачот се bulletproof ако се редовно и културно одржавани.
Фарбан е предниот браник :D
И задниот :) ама тоа не мора да значи дека е лоша колата.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3262
« Одговори #19918 на: 25 Септември 2019, 11:12:52 am »
Дизел или бензин е ова?

Не е за мене колата.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7107
« Одговори #19919 на: 25 Септември 2019, 11:14:20 am »
Дизел или бензин е ова?

Не е за мене колата.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Затоа и прашувам, не знам дали пратиш ама го качија дизелот. :)