Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4569659 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #17250 на: 17 Февруари 2018, 12:55:58 pm »
Па погоре пишав дека не е перфектна. Не знам што е проблемот? Тоа само твоето бенве е перфектно со преку 200.000 :)
Симо никаде не го спомнав бмвто... А колку што памтам ни твојата алфа па да презираш одма..
Има една работа што се вика гледај купувај.. Да не било Ок 100% сум сигурен дека немаше да го земам..

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #17251 на: 17 Февруари 2018, 15:13:00 pm »
Па погоре пишав дека не е перфектна. Не знам што е проблемот? Тоа само твоето бенве е перфектно со преку 200.000 :)
Симо никаде не го спомнав бмвто... А колку што памтам ни твојата алфа па да презираш одма..
Има една работа што се вика гледај купувај.. Да не било Ок 100% сум сигурен дека немаше да го земам..

Те презирам што возиш BMW! Like! ;)
@Бузуки не си ласкај братче, те рчкам само за бенвето, пошто нели савршено, па се нешто менњаш (од таму и смајли на крај од пораката) :P
Коментарот беше за алфата, дека не си ја видел, а одма ја крсти калемка и нечинлива. Јас ти кажувам дека е видена и има забелешки, но колата за 190.000 е одлично сочувана. И веројатно не вратена километража.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #17252 на: 17 Февруари 2018, 17:08:21 pm »
Парадокс е да купиш возило на старо од повисока класа и да се надаш дека нема да има вложувања.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #17253 на: 17 Февруари 2018, 17:38:24 pm »

Те презирам што возиш BMW! Like! ;)
@Бузуки не си ласкај братче, те рчкам само за бенвето, пошто нели савршено, па се нешто менњаш (од таму и смајли на крај од пораката) :P
Коментарот беше за алфата, дека не си ја видел, а одма ја крсти калемка и нечинлива. Јас ти кажувам дека е видена и има забелешки, но колата за 190.000 е одлично сочувана. И веројатно не вратена километража.
Тоа е стандарт кај бузуки :D секоја недела по некој дефект и проблем. И на крај пак ќе му тропка 😆
Алфата е верувам едно 10 пати поисправна од бмв-то на бузуки😅

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #17254 на: 17 Февруари 2018, 17:40:46 pm »
Што дефект сум имал на бмвто ако сака некој да ме потсети ?

Шуштење на пк каишот и промена на истиот дефект е ?
Ставање пониски спирали дефект е ?
Ставање мултимедија дефект е ?

Алфа само што ќе излези од фабрика е дефект :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #17255 на: 17 Февруари 2018, 17:42:55 pm »
Алфата е 10+ години понова,со најмалку дупло помалку поминати км...И незнам дали се рачуна дефект ако смениш јабучица,рамено или нешто слично.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #17256 на: 17 Февруари 2018, 17:50:10 pm »
Мече, не реков јас дека бмвто мое е подобро поубаво или незнам што... Туку самата цена е премногу евтина за да биди во одлична состојба.. Си има давачки..

Јас 1 недела пред да го земам моето гледав 528 1996та во далеку полоша состојба од моето за скоро 1000 евра поевтино.. (предницата тропаше, лувта на волан колку сакаш, диференцијалот на мала брзина бучеше, моторот нерамномерно работеше, цркнат компресорот од климата, бандажи нај обични 15ки со гуми на 0..)
Верувам дека кога би тргнал тие работи да ги правам ќе ги преминам тие 1000 евра, ќе дремам по мајстори и пак нема да биди како што треба..

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #17257 на: 17 Февруари 2018, 17:53:41 pm »
Јас па не реков дека ти нешто рече.Туку да се знае кога некој нешто кажува или се обидува да кажи да ги има во предвид тие работи.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #17258 на: 17 Февруари 2018, 18:01:13 pm »

И како што знаат повеќето.. Вчера ставени предни спортски спирали, сменет е еден стабилизатор и гумици на балансштангла.. Не верував дека од тие две работи толку чучкало..

Рече @Бузуки и продолжи по патот, со совршеното бенве од минатиот век :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #17259 на: 17 Февруари 2018, 18:05:49 pm »
Секој пат би го земал неговото бмв пред било која 147 ка. Милион посто сум сигурен дека е подобро во се, од квалитет на вожња, изолација, амортизација и се друго. Од кој сака век нека биди.

Инаку Симо ти уште една и пол 166 ка имаше купено со тоа што го имаше сменето на твојата, а овде еден стабилизатор било многу. За оваа моментално што ја имаш не знајме, во тајност менваш.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #17260 на: 17 Февруари 2018, 18:08:27 pm »
Е тек сеа ќе видиш за ова шо си го пишал за бмвто. Ги разгибаваат прстите. Држете се!
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #17261 на: 17 Февруари 2018, 18:11:42 pm »

И како што знаат повеќето.. Вчера ставени предни спортски спирали, сменет е еден стабилизатор и гумици на балансштангла.. Не верував дека од тие две работи толку чучкало..

Рече @Бузуки и продолжи по патот, со совршеното бенве од минатиот век :D
За поминати 20.000км стабилизатор 700 денари и гумиците 400 денари ?

Јбг возам бмв од минатиот век (иако е 2000та), се прашувам што си возел ти (што си спечалил) на твои 20 години ?

П.с. фала на муабетот од @n1kola , подобро да возам бмв од 2000та него ли алфа од 2009та..

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #17262 на: 17 Февруари 2018, 18:24:14 pm »

Инаку Симо ти уште една и пол 166 ка имаше купено со тоа што го имаше сменето на твојата, а овде еден стабилизатор било многу. За оваа моментално што ја имаш не знајме, во тајност менваш.

Точно така, све беше тоа дел од имањето скапа стара кола на старо. Барем не влегов со гаење илузии дека ќе биде „перфектна“ од само купување,
Што се однесува до оваа кола, исто така имам вложено во неа пола 147-ца (онаа за која зборуваме) или пола бенве на бузуки во пари претворено. Не се секирај, за некоја година кога ќе решам да ја продавам, следниот газдаа ќе добие комплетен листинг и фактури од сите сервиси.
Ене, види во темата за Giulietta на Марјанот, одприлика и он има дадено исто пари ко ја, отприлика истите трошоци го снашле. Ама тоа е, некој гаи илузии дека има супер кола н а старо, а некој се сретнал со реалноста, па живее со трошоците што доаѓаат со стара кола.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #17263 на: 17 Февруари 2018, 18:32:48 pm »
tesko deka kje gi naplatis tie popravki, dzabe fakturite. Koj i da e sledniot kupec kje kupuva kola, a ne spona, lager radilica plin... Sepak tie delovi kje bidat kolku-tolku izraboteni. A ok e toa shto si imas dokumentacija...

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
« Одговори #17264 на: 17 Февруари 2018, 18:34:13 pm »
Honda CR-Z
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=2781834

За кеш екстра цена. А што му е друга опција? Дава на кредит или на чекови?