Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4229008 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6504
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #9825 на: 24 Април 2015, 10:09:41 am »
Како се покажани роботчињава?
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1554896

на времето најјака реклама имаа на тв :) Моторот знам дека е добар, се вградува во повеќе модели. Ме интересираат другите работи како амортизацијата, квалитетот на ентериерот итн..интересна е и инструмент-таблата...нешто слично како на јапонските коли, несекојдневно. :)

Ок си се за вожњата, имаат убава вожња, во ентериерот ми се свиѓаат седиштата, а на другите работи во ентериерот не сум обрнал внимание... Моторот е докажан и е одличен, само што овој модел има многу проблеми со електрониката, односно таа годона се јавува проблем со електрониката кај повеќе модели на цитроен... Чичко ми имаше Цитеоен Ц4 ама бензин 1.4 16v 88 кс пред едно 6-7 години, го имаше околу една година и почнаа проблеми со електрониката, дисплеите му губеа контакт, трепкаа рандом и други работи имаше ама не ми текнува... Сум слушал и од други луѓе дека се жалат исто од електрониката и викаат као, не се оправала, толку знам за Ц4-ката, лс некој ако знае повеќе или конкретно ако има уште нешто,нека ме надополни... :)
Татко ми има Ц4 со тој брзиот 1.4 бензинец :D. Производство 2008 година и од електроника проблем што имал до сега е со возачкото стакло. На моменти не реагира, па ќе работи па после пак. Има околу 90.000 поминато и освен тој дефект (си работи прозорот уште) нема никаков друг, освен нели промена на уље, плочки, филтри итн.

Вожњата кога ќе ја споредам со мојот Меган (нели иста класа) мислам дека нема споредба искрено. Во Цитроенот многу пати е подобро возењето, имаш чувство дека се возиш во кола од поголема класа. Возење низ дупки на пример се поминува со еден убав длабок звук, значи нема крцкање, чудно тропање. Се е некако по смирено односно повеќе си релаксиран во Цитроенот кога ќе го споредам со Меганот. Воланот како волан е малце голем некако тоа не ми се допаѓа.  Внатре просторот исто така поголем од Меганот. Е сеа што цитроенот со основна опрема иде фабрички со тапа седишта ама конкретниот модел на реклама5 има ок седишта.

Отсутен bobimk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #9826 на: 24 Април 2015, 10:46:59 am »
Како се покажани роботчињава?
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1554896

на времето најјака реклама имаа на тв :) Моторот знам дека е добар, се вградува во повеќе модели. Ме интересираат другите работи како амортизацијата, квалитетот на ентериерот итн..интересна е и инструмент-таблата...нешто слично како на јапонските коли, несекојдневно. :)

Ок си се за вожњата, имаат убава вожња, во ентериерот ми се свиѓаат седиштата, а на другите работи во ентериерот не сум обрнал внимание... Моторот е докажан и е одличен, само што овој модел има многу проблеми со електрониката, односно таа годона се јавува проблем со електрониката кај повеќе модели на цитроен... Чичко ми имаше Цитеоен Ц4 ама бензин 1.4 16v 88 кс пред едно 6-7 години, го имаше околу една година и почнаа проблеми со електрониката, дисплеите му губеа контакт, трепкаа рандом и други работи имаше ама не ми текнува... Сум слушал и од други луѓе дека се жалат исто од електрониката и викаат као, не се оправала, толку знам за Ц4-ката, лс некој ако знае повеќе или конкретно ако има уште нешто,нека ме надополни... :)
Татко ми има Ц4 со тој брзиот 1.4 бензинец :D. Производство 2008 година и од електроника проблем што имал до сега е со возачкото стакло. На моменти не реагира, па ќе работи па после пак. Има околу 90.000 поминато и освен тој дефект (си работи прозорот уште) нема никаков друг, освен нели промена на уље, плочки, филтри итн.

Вожњата кога ќе ја споредам со мојот Меган (нели иста класа) мислам дека нема споредба искрено. Во Цитроенот многу пати е подобро возењето, имаш чувство дека се возиш во кола од поголема класа. Возење низ дупки на пример се поминува со еден убав длабок звук, значи нема крцкање, чудно тропање. Се е некако по смирено односно повеќе си релаксиран во Цитроенот кога ќе го споредам со Меганот. Воланот како волан е малце голем некако тоа не ми се допаѓа.  Внатре просторот исто така поголем од Меганот. Е сеа што цитроенот со основна опрема иде фабрички со тапа седишта ама конкретниот модел на реклама5 има ок седишта.
Шо Меган имаш, 2-ка? Година? Сум слушал за нив дека се добри, иако оној заден дел на повеќето не им се допаѓа ама мене ми е побитно какви се внатре, моторот итн...

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #9827 на: 24 Април 2015, 10:49:26 am »
2005 година 1.9 dci 120кс. Јас лично би одел на Ц4. Најверојатно се поскапи но сметам дека вреди.

Отсутен bobimk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #9828 на: 24 Април 2015, 11:09:55 am »
2005 година 1.9 dci 120кс. Јас лично би одел на Ц4. Најверојатно се поскапи но сметам дека вреди.
Па не би рекол, тука се некаде. Твојот модел може и до 5000 да оди, а C4-ки има и испод 4000.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #9829 на: 24 Април 2015, 11:21:52 am »
Megane е производство 2002 а ц4 од 2005 ако не се лажам. Е сега ако гледаш увезувани канти тогаш место за логика нема. Уствари тој што вози ц4 1.6 хди купена во Македонија тешко дека ќе ја продаде. А мегани од увоз врие и јас не би ги погледнал искрено.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10989
  • 430i
« Одговори #9830 на: 24 Април 2015, 13:02:59 pm »
Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.4 JTDM 20V ti Q-Tronic

FR 05/2008
94,400 km
Diesel
147 kW (200 PS)
Automatic transmission

9,647 EUR

INTERIOR DESIGN

Climatisation (Automatic air conditioning)
Cruise control
Electric seat adjustment
Multifunction steering wheel
Navigation system
Parking sensors (Front, Rear)
Sport seats

EXTERIOR FEATURES

Sports package
Sports suspension

EXTRAS

Full Service History
Warranty

SECURITY & ENVIRONMENT

Daytime running lights
Particulate filter
Xenon headlights

Alfa Romeo Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTD 16V ti

FR 09/2009
125,000 km
Diesel
110 kW (150 PS)
Manual gearbox
9,970 EUR

INTERIOR DESIGN

Bluetooth
Central locking
Climatisation (Automatic air conditioning)
Cruise control
Electric heated seats
MP3 interface
Navigation system
On-board computer
Parking sensors (Rear)
Sport seats

EXTERIOR FEATURES

Sports package

EXTRAS

Full Service History
Non-smoker vehicle
Warranty

SECURITY & ENVIRONMENT

Light sensor
Particulate filter
Rain sensor
Xenon headlights

Појака аутоматик или послаба, а понова? :)
Каде е навигацијата?

Присутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
« Одговори #9831 на: 24 Април 2015, 13:13:54 pm »
Навигацијата останала кај дилерот.

Иначе било која само да е фејслифт.
2008 -

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
« Одговори #9832 на: 24 Април 2015, 13:41:32 pm »
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
« Одговори #9833 на: 24 Април 2015, 13:45:53 pm »
Поарно е фејслифт, ама и не е толку значајно. Поготово за подобро опремените модели. Придобивките се сведуваат на следново:

http://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/alfa-loses-weight-geneva

Ако земе пред фејслифт Ti појак модел , тогаш пола од придобивките (бандаши, брембо шепи и сл.) ги има. Максималната заштеда е 45кг.

гледај моделот да биде во што подобра состојба, 2.4 дизел со автоматик е вистинско уживање, но троши значително повеќе од 1.9 jtd.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #9834 на: 24 Април 2015, 14:09:06 pm »
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1223259

Alfa Romeo 159 2.4 jtdm

Малку занесен е со ценава.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #9835 на: 24 Април 2015, 14:11:03 pm »
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1223259

Alfa Romeo 159 2.4 jtdm

Малку занесен е со ценава.

Па се продава едно 2 години со иста цена, на ова само би кажал нека си ја чува и нека си ја вози, не дека не вреди, ама 22к се претеризам... :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Присутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #9836 на: 24 Април 2015, 14:16:10 pm »
Да и нема 4000км.

Тро поќе има.  :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10989
  • 430i
« Одговори #9837 на: 24 Април 2015, 14:47:50 pm »
Alfa Romeo 159 2.0 JTDm Sportwagon Progression

€ 7.500,-
Usato
111.000 km
06/2010 Anno
125 kW (170 CV)
Diesel

Bluetooth
Computer di bordo
Controllo automatico clima
Cruise Control
ESP
Park distance control
Sensori di parcheggio assistito posteriori
Volante multifunzione

Шо мотор е овој 2.0, првпат сега гледам дека се нудел во Алфа?

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1273
« Одговори #9838 на: 24 Април 2015, 18:53:05 pm »
Multijet, ama ja mislam posle 2011 pocna da se vgraduva(neka me popravat alfistite ako gresham) Inace top motor eden od najtivkite dizeli.

Присутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #9839 на: 24 Април 2015, 20:21:59 pm »
Tочно така.

Ова е новиот 2.0 мултиџет, замена за легендата 1.9.

Мислам дека прв пат почна да се става во Џулиета.