Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4901523 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9427
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #29745 на: 07 Февруари 2026, 09:47:59 am »
Decki sekako za trki ne prasuvam, poveke mi e vo nasoka prestignuvanje, prevoi, tovaren itn.

Pretpostavuvam ke bide isto so citronov so ogled na toa so vo momentov imam 300Nm

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #29746 на: 07 Февруари 2026, 09:57:39 am »
Da, ama 2021va se so novite shtopovi i farovi, t.e napred so prodolzeni LED lenti.
Zatoa me zacudi ova.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7092
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #29747 на: 07 Февруари 2026, 10:20:45 am »
Произведен 2020-та, регистриран 2021ва најверојатно.

ЕДИТ:
Како ви текнува пазар3 да отворите, поглуп веб нема за пребарување, и како ја немаат исклучено досега се чудам со оние цени на огласување.
« Последно менување: 07 Февруари 2026, 10:28:01 am Power to the people »

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1941
« Одговори #29748 на: 07 Февруари 2026, 10:29:58 am »
Decki sekako za trki ne prasuvam, poveke mi e vo nasoka prestignuvanje, prevoi, tovaren itn.

Pretpostavuvam ke bide isto so citronov so ogled na toa so vo momentov imam 300Nm
5 души во хондата кај мене со 1.0 129кс и 200Нм на велешко брдо нема проблем со 6та да држи 130кмч, овој со 150кс и 250Нм сигурно ќе биде многу подобро.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55189
  • Махер
« Одговори #29749 на: 07 Февруари 2026, 10:34:27 am »
Како ти улетал артеонот, браво. Супер километража, солидна цена, боја идеална, совршено што е караван, одличен продавач е тојота, се на се 100/100 за ова. Е сега има една маана... мануелем менувач. Треба да си ептен мераклија на балет за да сакаш да си играш со куплунзи во 2028ма година. Ама па затоа е добри 7000евра испод цена. Така да тоа треба да се одлучи.

Искрено колава и ценава имаат од мене само едно БРАВО за тојота што ја донеле. Ретко е да се видат културни коли, каравани и слично, особно со испод 100к километража.

Да, идеално за колава би било 2.0тди 200кс стаге 1 245кс, DSG + 4х4. Нема збор. Ама тоа ќе е 10к плус евра најмалку.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1143
« Одговори #29750 на: 08 Февруари 2026, 22:48:18 pm »
Од кога HIGHLINE е основно ниво, ова би требало да е едно испод R line

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7702
« Одговори #29751 на: 08 Февруари 2026, 23:31:37 pm »

Се е кај нас Najful sto moze da ima od oprema. Ги следам огласите со А5 во последно време. Кога ке го погледнеш возилцето на прва онака, онака визуелно, фалaт работи како:
  • Матрикс светла
  • Сончево кровче
  • Адаптивен Темпомат
  • Електронски подесиви седишта
  • Блек Оптик пакет
  • Спортски Седишта
За опции како адаптивна суспензија, спортски диференцијал, динамично управување, и други опции кои не се гледаат на прва, и да не збориме. Срам ме фаќа кога ги гледам.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #29752 на: 09 Февруари 2026, 00:04:14 am »
Druga e klasifikacijata kaj WV a osobeno Arteon.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9427
« Одговори #29753 на: 09 Февруари 2026, 05:15:34 am »
Daleku e od losha opremata, sepak 1.5 tsi mi e poveke za golf ili oktavia otkolku za vo Arteon.

Najgolem minus mi e manual ne mi se kupuva pak manual.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4075
« Одговори #29754 на: 09 Февруари 2026, 08:44:24 am »

Се е кај нас Najful sto moze da ima od oprema. Ги следам огласите со А5 во последно време. Кога ке го погледнеш возилцето на прва онака, онака визуелно, фалaт работи како:
  • Матрикс светла
  • Сончево кровче
  • Адаптивен Темпомат
  • Електронски подесиви седишта
  • Блек Оптик пакет
  • Спортски Седишта
За опции како адаптивна суспензија, спортски диференцијал, динамично управување, и други опции кои не се гледаат на прва, и да не збориме. Срам ме фаќа кога ги гледам.

Смешки е кај нас кога пишуваат за опрема. Клима ако има пушуваат фул опрема :D

На тема А5 па ми е најјболна точка зошто ептен напамет ги знам тие коли, секој дел од опремата знам што менува и како изгледа... загреови

If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4212
« Одговори #29755 на: 09 Февруари 2026, 09:07:04 am »
Пола од опремата што ја има еднаш на почетокот ќе се употреби и повеќе никогаш, така да потресвање за каква опрема има е безцелно.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4075
« Одговори #29756 на: 09 Февруари 2026, 09:13:19 am »
Зависи од човекот, јас на пример користам голем дел од опремата секојдневно, кога веќе ја има зошто да стои. Субјективно е тоа секако, за мене кажувам. Кога барам кола гледам да има што повеќе опрема, колите што беа на пример без ласерски светла не ги ни гледав, при ова барање на кола, исто како и тие што немаа комфорт седишта со ладење, панорама, асистед драјвинг..

Ова ми е поучно искуство од А4 кога ја имав. Tаа ја купив нова со обични платнени седишта и по неколку години ги заменив тие седишта со спортски изработени од кожа и алкантара. Колата доби скроз нов лик со тие седишта, а воедно и седењето беше неколку пати подобро, од тогаш кога барам кола гледам има што повеќе опрема и подобри седишта.

Пример сега за он топикот - А5,

Продаваат А5 и пишале фул опрема а колата го има основниот ксенон а матриксот се користи апсолутно при секое возење навечер, 360 камера помага при секое паркирање, панорама се користи (постои) при секое возење, спортски седишта се користат при секое седење во возилото и се далеку подобри од обичните, дигитален кокпит се гледа при секое возење, адаптивна суспензија исто така се користи при секое возење и уште 1 тон ваква опрема.

Може да има и работи што некој не би ги користел често, како адаптивен темпомат или навигација ете, но се зависи од човекот.

Поентата ми беше дека пишуваат дека има опрема а нема. Нека си пишат како што е и готово, нема зошто да се залажуваат луѓето или да се прават дека се неписмени и не можат да проверат дали е така.

« Последно менување: 09 Февруари 2026, 10:04:32 am Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6606
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #29757 на: 09 Февруари 2026, 09:30:13 am »
Јас исклучиво оваа кола ја барав да биде со фул опрема. Имаше модели кои немаат ксенон светла, имаат останато сѐ од опрема, имаше модели кои немаат Mark Levinson озвучување и рикверц камера, па не ги ни погледнав. Единствено што можеби не би искористил од опрема е задна ел. завеса, бидејќи имам затемнети стакла.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11131
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #29758 на: 09 Февруари 2026, 09:45:22 am »
@MarceCvarce ако го гледаш Артеонот, отидете комплет фамилијарно
и пиши после зошто си продолжил внатре во салон према левиот дел ;D

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2215
« Одговори #29759 на: 09 Февруари 2026, 09:59:41 am »
Артеонов воопшто нема поента со 1.5ТСИ и рачен менувач. Не можам да најдам кои се односите на брзините, ама претпоставувам дека 5та и 6та се overdrive ради ефикасност, така да натоварен со фамилија повеќе од М2ката ќе троши пошто во трета ќе треба да го возиш.