Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4146038 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #20445 на: 10 Јануари 2020, 15:58:32 pm »
Јас не би обрнувал на некој дефект преголемо внимание освен ако не се појавил кај многу голем дел од сопствениците. Негативни искуства од интернет не ми се мерило за ништо затоа што во главно само за негативни работи се пишува и тоа се наоѓа одма. Тие што немаат проблеми нормално дека нема да пишат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #20446 на: 10 Јануари 2020, 17:09:55 pm »
@Simo - Carrier159 Мануелците немаат проблеми.
Освен со синхроните и вилушките за шифтање.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #20447 на: 10 Јануари 2020, 20:34:30 pm »

Не ми се појавило ова никогаш, дај некој линк да прочитам. Отворив неколку линкови ама повеќето викаат дека проблемите би требало да се решат со подесување на gear link-от.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #20448 на: 10 Јануари 2020, 20:49:10 pm »

Не ми се појавило ова никогаш, дај некој линк да прочитам. Отворив неколку линкови ама повеќето викаат дека проблемите би требало да се решат со подесување на gear link-от.

Имаш афтермаркет челични место месингани, со време да си ги смениш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #20449 на: 10 Јануари 2020, 20:56:25 pm »
На првите 3 страни сите форуми што се појавуваат се со проблеми во САД и еден со проблем од Индија така да може да е проблем од други фабрики. Ќе проверам повеќе покасно.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #20450 на: 10 Јануари 2020, 21:05:05 pm »
Пробај вака (додуша, тука се и дсг-ата, сепак..):

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4006
  • MadaFunker
« Одговори #20451 на: 10 Јануари 2020, 21:18:22 pm »
Ретко кој мануалец има проблеми, а ако има, се потеницраат бидејќи не треба да ги има воопшто. ( М32 го има и кај мене ).
Од друга страна, еднаш само во животов се заинтересирав за воспеваниот DSG и  можев да доскролам линкови и видеа со "problems, failures, noises"..и тоа на нови коли.

Затоа половњак со DSG (или било каков аутоматик)  лично не би.

Требало да допишеш и мануелен, пошо половно е половно нема врска аутоматик или мануел барем за мене.
Аутоматик би требало да е по сочуван од мануелниот...би требало.  :)
New blood of old school

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #20452 на: 10 Јануари 2020, 21:22:28 pm »
Значи најбоље без мењач да ја земеш ;D

Edit: Muabet na mesto ;D

« Последно менување: 10 Јануари 2020, 21:56:39 pm Simo - Carrier159 »

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4006
  • MadaFunker
« Одговори #20453 на: 10 Јануари 2020, 21:59:04 pm »
Најбоље алтернативни превозни средства или straight from the line :)
New blood of old school

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #20454 на: 10 Јануари 2020, 23:07:59 pm »
Нешто за Опелџии - Astra H 2.0 Turbo за 3600 евра.

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3070931

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5554
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #20455 на: 10 Јануари 2020, 23:28:06 pm »
Elektricni prozori samo napred u kombinacija so greaci na sedista xenon i dr. because fuck logic.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 340
« Одговори #20456 на: 11 Јануари 2020, 01:35:44 am »
Само што браво не може да се мери со голф 6 освен физичка големина можеби.

Nemoze da se meri bidejki ti taka vikas ili ? Sto e pomalku bravoto od " negovoto visocestvo " ?

Kaj bravo-to , nemas ni eden promasen motor, kaj Golf 6, treba da si maher za da gi izbegnas promasenite motori.
Bash me interesira, sto e toa , sto Golf 6 go ima, a bravo-to go nema, ili taka da sw tropa nesto samo.
брaвo 1.9 mjet 150ks 16v e кaтaстрoфa мoтoр.
Oд искуствo збoрaм. Пoтoa синхрoните нa менувaчoт се истo мaнa. 
Брaвoтo е убaвa кoлa и неoпрaвдaнo пoтценетa.
Сепaк би гo спoредил пoвеќе сo 5кaтa.

Гoлф 6 мислaм декa севкупнo вреди пoвеќе. Мoжеби не тoлку кaкo штo е ценaтa, aли бaрем еднo 1000-1500 еврa требa дa му е пoгoлемa вреднoстa

1.9 150hp e eden od najdobrite dizel motori, M32 menuvacot, bidejki ne se stava soodvetno ujle, koe izdrzuva pogolemi temp. , zatoa moze da rasipa lager. Zatoa ako na vreme go smenis ujleto, problemot se resava.

Zosto mislis deka 1.9 150hp e katastrofa ?
Имaв приликa дa пoседувaм две кoли брaвo сo 150кс. Имaм уште некoлку виденo. И нa сите им дувaa мoтoрите. Сo не пoвеќе oд 250000км.
Истo aнтифриз трoшеше еден периoд (не се сеќaвaм дaли зиме или летo)пoсле тoa се oпрaви, дaли oд времетo или нештo другo врскa немaм. Немaв вaкa мaкa. Нo шипкaтa димеше ептен јaкo при прoдaвaње.
И прекупци фaќaa мaглa тoгaш кoгa јa прoдaвaв.

Втoрaвa истo. Мoтoр дувaше, менувaч лoш, aнтифриз губи. Прaктичнo истo. Нo aјде тaквa и јa земaв сo нaмерa дa инвестирaм вo неa. Нo кoгa испaднaa пoсле уште некoлку прoблеми незнaевме oд кaде дa се пoчне.

Кoлите се убaви нa дизaјн, oсoбенo вo фул oпремените спoрт верзии кaкo штo беa мoите. Oпремa се дoбивa мнoгу зa мaли пaри.
Тoa е мoетo искуствo.
Кoлaтa изгледa мнoгу привлечнo, бoгaтo и дизaјнoт е нaвистинa без збoрoви.
Амa реaлнo мoтoрoт 150кс 16в е чист прoмaшaј.
« Последно менување: 11 Јануари 2020, 01:43:11 am volenos »

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #20457 на: 11 Јануари 2020, 01:42:38 am »
Чекај, чекај... ако еднаш си го имал баш тој модел/мотор, зошто си го купил истото по вторпат?!
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен vladimir_

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #20458 на: 11 Јануари 2020, 01:56:54 am »
Само што браво не може да се мери со голф 6 освен физичка големина можеби.

Nemoze da se meri bidejki ti taka vikas ili ? Sto e pomalku bravoto od " negovoto visocestvo " ?

Kaj bravo-to , nemas ni eden promasen motor, kaj Golf 6, treba da si maher za da gi izbegnas promasenite motori.
Bash me interesira, sto e toa , sto Golf 6 go ima, a bravo-to go nema, ili taka da sw tropa nesto samo.
брaвo 1.9 mjet 150ks 16v e кaтaстрoфa мoтoр.
Oд искуствo збoрaм. Пoтoa синхрoните нa менувaчoт се истo мaнa. 
Брaвoтo е убaвa кoлa и неoпрaвдaнo пoтценетa.
Сепaк би гo спoредил пoвеќе сo 5кaтa.

Гoлф 6 мислaм декa севкупнo вреди пoвеќе. Мoжеби не тoлку кaкo штo е ценaтa, aли бaрем еднo 1000-1500 еврa требa дa му е пoгoлемa вреднoстa

1.9 150hp e eden od najdobrite dizel motori, M32 menuvacot, bidejki ne se stava soodvetno ujle, koe izdrzuva pogolemi temp. , zatoa moze da rasipa lager. Zatoa ako na vreme go smenis ujleto, problemot se resava.

Zosto mislis deka 1.9 150hp e katastrofa ?
Имaв приликa дa пoседувaм две кoли брaвo сo 150кс. Имaм уште некoлку виденo. И нa сите им дувaa мoтoрите. Сo не пoвеќе oд 250000км.
Истo aнтифриз трoшеше еден периoд (не се сеќaвaм дaли зиме или летo)пoсле тoa се oпрaви, дaли oд времетo или нештo другo врскa немaм. Немaв вaкa мaкa. Нo шипкaтa димеше ептен јaкo при прoдaвaње.
И прекупци фaќaa мaглa тoгaш кoгa јa прoдaвaв.

Втoрaвa истo. Мoтoр дувaше, менувaч лoш, aнтифриз губи. Прaктичнo истo. Нo aјде тaквa и јa земaв сo нaмерa дa инвестирaм вo неa. Нo кoгa испaднaa пoсле уште некoлку прoблеми незнaевме oд кaде дa се пoчне.

Кoлите се убaви нa дизaјн, oсoбенo вo фул oпремените спoрт верзии кaкo штo беa мoите. Oпремa се дoбивa мнoгу зa мaли пaри.
Тoa е мoетo искуствo.
Кoлaтa изгледa мнoгу привлечнo, бoгaтo и дизaјнoт е нaвистинa без збoрoви.
Амa реaлнo мoтoрoт 150кс 16в е чист прoмaшaј.
До кај шо имам прочитано никој се нема пожалено од тој мотор,а тебе два не ти се погодиле :)

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk