Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4570371 пати)

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #12750 на: 20 Јуни 2016, 02:47:00 am »
Kolite sto GI nosat 80 % ne pominuvaat tehnicki vo EU, ne se isati da gi pravat, I zavrsuvaat ovde, a site baba gi vozela I imaat po 180 000 pominati ...

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #12751 на: 20 Јуни 2016, 02:54:30 am »

TOYOTA RAV 4 2.0 TDI 4X4 - 2003
Цена: 6.299 €
http://reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=1491793

Патем, има искуство некој со Интегра Моторс?
Многу се скржави за фотографии, повеќето коли имаат едвај по една слика од внатрешност.

На овие три плаца.Кога би влегол и би им рекол.Дајте ми една кола која е стварно ок(не е удирана,фарбана и со исти стакла)да е малку од малку саглам верувам дека не би имале избор што да понудат од толку многу коли.
А 100 коли се во прашање минимум на трите плаца.

Ништо лично , али многу се напињаш со коливе која колку е фарбана и што како и е правено . И да ти дадат средена кола ,ти пак ќе идеш и ќе го гледаш најевтиното берлинго у скопје и ќе го искењаш утредента на форум...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #12752 на: 20 Јуни 2016, 03:14:35 am »
Сакате да купите користени коли и се да им е функционално, да не дадете денар отпосле, да не бидат префарбувани. Ова ми нема никаква логика. Тие барања ги има човек што иде да купи нова кола. Зашто се вика користена? Да речеме дека тие 200 000 км кои ги пишува на шалтабла се реални како сакате возило после 200 000 километри да нема никакво оштетување каросериско или дека нешто не се расипало? После толку километри експлатација да речеме никогаш не била мавната, од тепање бубачки и мавање камчиња по автопат браникот и хаубата ќе бидат за фарбање и ќе отиде некој експерт како повеќето од форумов и ќе го замара продавачот браникот ти е фарбан, крш ти е колава. Бидете среќни ако е префарбана, само ви завршиле услуга дека по толку години било која кола не би била за фарбање. И неможете да очекувате дека нема да фрилите пари по колата. Кој би продал кола која има целосно сменет потрошен материјал и цената да ја вози е само цената на горивото?

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #12753 на: 20 Јуни 2016, 03:20:13 am »

Многу се скржави за фотографии, повеќето коли имаат едвај по една слика од внатрешност.

На овие три плаца.Кога би влегол и би им рекол.Дајте ми една кола која е стварно ок(не е удирана,фарбана и со исти стакла)да е малку од малку саглам верувам дека не би имале избор што да понудат од толку многу коли.

Ништо лично , али многу се напињаш со коливе која колку е фарбана и што како и е правено . И да ти дадат средена кола ,ти пак ќе идеш и ќе го гледаш најевтиното берлинго у скопје и ќе го искењаш утредента на форум...

По најевтиното никогаш не одам. По кола одам само ако по повикот мислам дека вреди да се оди.

За колата не ја ни знаев цената пред да одам,повеќе отидов за пријателот. Дали е фарбано и дали има проблем задниот трап беше моето прашање .Одговорот беше дека е одлично и нема ништо. За цена ми вели ќе се договориме. Добро велам ќе дојдам повеќе за еден пријател да го гледа пунтото па ќе видам и друго

Таман работа за грепки не правам проблем и не сум манџија, нормално половна си е половна кола.
Но под половна добра кола не разбирам удрена кола,кола која нема линија, кола со 2-3 сменети стакла, коли кои ми крцкаат и чурат.

Колата при возење крцка и вади некои тапи звуци од каросерија. Еден продавач вели треба да се смени стабилизатор кој чини 20 евра.
Јас знаеш што им велам на таквите. Бидејќи гледам дека имаш повеќе време од мене еве ти 50 евра за стабилизаторот и задржи си 30 евра за тебе и за изгубеното време. Кај сакаш менувај го,но колата да е со отклонет проблем.
И одма ама знаеш ако испадне нешто друго ми вели......МОЛАМ епа тоа е проблемот. Значи не е стабилизаторче работава.
Е тоа е лага бидејќи он посочува едно ,а знае или ајде да речеме претпоставува дека е тоа

Е сега знаеш која е работата тука. Дали јас или било кој друг нормален треба да ја земе така колата и ако не е стабилизатор да почне едно по едно да менува па цело подвозје да го менува додека не го отклони проблемот

3000-4000,а богами гледам и коли од 20000 евра со такви проблеми.

Сори но на крај секој си има свои барања.На некој и не му е проблем да крцка и тропка колата, ако напред има знак ауди или бмв или ако ја зема колата 100-200 па и 500 евра подолу.

Мене ми смета бидејќи на дедо ми југото кое е 90 година не крцка и не тропка а не вреди повеќе од 300-500 евра

Вујково пак има џип лендровер џип од 70тите години на кој сите стакла му се исти. А каде само не поминал.И по ридови и по планини. Значи 40 години со исти стакла.

Е сега што му се случило на пунтото што во 8 години има 6 различни стакла.Еве едно да му прснало(мада и ова ми е необјасниво,како прскаат стакла)
Али со другите 5 што се случило. Што би направил ти  кога во тие 30 секунди ќе видиш кола со 6 различни стакла од 8 вкупно. Би продолжил ли да ја гледаш колата,или би се ценкал да ти пушти 200 евра за да ја земеш ?????

фарбан браник или грепки не се рачунаат,има некои и ги погодуваат боите па не ни познаваме при купување,но промашена боја ми смета искрено бидејќи колата ми е ромска и веднаш би го сменил.

« Последно менување: 20 Јуни 2016, 03:27:31 am malinamamun »

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #12754 на: 20 Јуни 2016, 03:29:21 am »

3000-4000,а богами гледам и коли од 20000 евра со такви проблеми.

Ауф, опасна работа ова. :]
Напнување или не, лично, ми држи вода муабетов. Затоа ќе им одам стриктно со мајстори, само да ги синхронизирам и двајцата во исто време.

А, незгодно е што во огласите навистина им "светат" коливе. Ниту една не личи воопшто лошо.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #12755 на: 20 Јуни 2016, 08:07:25 am »
Во право е нирвана. Многу тешко се наоѓа нефарбана стегната кола.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #12756 на: 20 Јуни 2016, 08:24:10 am »
Ако е нефарбана и стегната ќе биде муабетот, овој нездрав колку и бара на колата....

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #12757 на: 20 Јуни 2016, 08:40:07 am »
Добро бе луѓе никој не е безгрешен секакви будали има кај нас браници фарбање е минимална работа ама под услов да е убаво погодена бојата.И кај нас никогаш нема да се најде кола со „реални“ километри сите ги враќаат.Пред една недела гледав Голф 5ка голфот коска беше се нарпед хаубата подуена и после прочитав на интернет дека пола од германскиот пазар на голфови се правени во Мексико шо мислите вие?

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #12758 на: 20 Јуни 2016, 09:03:56 am »
Сите сакате и јаре и паре, ви се чудам на паметот.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #12759 на: 20 Јуни 2016, 09:25:34 am »
[quoteВујково пак има џип лендровер џип од 70тите години на кој сите стакла му се исти. А каде само не поминал.И по ридови и по планини. Значи 40 години со исти стакла.
[/quote]
Od 1992 do 2005 nekade imav Reno 5 kupeno na novo(tatko mi)...Vo tie godini samo zadnata sofersajvna bese smeneta ednas,site drugi stakla bea smeneti po najmalku 2 pati.Tumbano ne bese osven so imase letnato vo Ohridsko ezero ama pri toj sudar samo prednata sofersajvna nastrada. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #12760 на: 20 Јуни 2016, 10:02:48 am »
Мече ти уште си бил неискусен тогаш, си мислел на 10к км се менува уље, филтри и стакла ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #12761 на: 20 Јуни 2016, 10:04:46 am »
Da da,a na sekoi 30Kkm se menuvaa i krila i hauba. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #12762 на: 20 Јуни 2016, 10:17:42 am »
Што сте запнале за тие стакла?
Скоро сите што ги знам што имаат менето стакло се поради камчиња на патот, кражби, одмазда и еден од менување на брисачи.
На астрата фабрички предната половина ми се 2013, а задната половина 2012.
Мене годината броевите на стаклата ништо на ми значат.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #12763 на: 20 Јуни 2016, 10:26:20 am »
^^ Така е. И кај мене на 159 имам стакла од различни години, ми се чини и на стилото, ем јас имам и шофершајбна сменето на стилото, поради камче. Да, ќе ги погледнам, ако е колата од прв газда, ќе го прашам дали се менувани и зошто, ама ако е од препродавач, џабе ќе прашуваш...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #12764 на: 20 Јуни 2016, 10:33:48 am »
Е аман бе. ќе отидам у тетово, ќе купам стакла за 150 евра и ќе ги сменам... И после?? какви глупости се тресат леле леле... стаклата.. крив бил кедерот... Патосниците не биле оригинал, и имало флека од прдеж на сувозачко...дебела жена се возела, трапот се искривил...