Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4245994 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #10770 на: 13 Октомври 2015, 22:48:35 pm »
Жена ми бендисала кола.
Кај е почетник(штотуку положи) па и кола од 115 коња што е над дозволеното за почетници. Сега не знам колку се гледа на ова, ама ако ти фрлат пик, можат да те пишат.
Ваше мислење и искуство а можеби и некој ја знае колава... Тоа што е бензин секако плин ќе лапа за да биде поекономична.
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1763155
На сликите изгледа многу сочувано. Ова е едно ниво на опрема повеќе од она на жена ми. Само што овој е препродавач, па така сите проблеми кои ги има колата ќе бидат оставени на тебе да ги решаваш за разлика од некој кој ја возел и морал истите да ги отстранува сукцесивно. Ми се допаѓа бојата и опремата, а и цената изгледа ко ОК доколку се останато е во ред. За мислење во врска со А класа имам пишано на темата за купубање на возило на жена ми овде.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Enzo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 33
« Одговори #10771 на: 13 Октомври 2015, 23:34:21 pm »
Па и нема баш многу препродавачи кои ги регистрираат и сервисираат колите... освен ако не ја земал за себе, па нешто не му се погодила, или не му фатила око(мада не гледам што овде не може да му фати око), па сега сака да ја продаде.
Убаво изгледа само ме плашат киловатите, бидејќи се над дозволеното, да не треба после да фрлам пари и за казни....
А што сум прочитал вака мислења и од паталци и гаталци, генерално сите се задоволни од втората генерација на А класата.
Абе мече си е мече, макар и малечко било  8)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43949
  • Il Moderatore
« Одговори #10772 на: 13 Октомври 2015, 23:35:08 pm »
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1761474

Alfa GT 3.2 V6
Од кога ја „намеркав...“ :D

Не е оверкил што нема Q2 диференцијал или не прави некоа разлика тоа?
Прави разлика, али се средуе и оваа да има :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #10773 на: 14 Октомври 2015, 00:23:14 am »
Па и нема баш многу препродавачи кои ги регистрираат и сервисираат колите... освен ако не ја земал за себе, па нешто не му се погодила, или не му фатила око(мада не гледам што овде не може да му фати око), па сега сака да ја продаде.
Убаво изгледа само ме плашат киловатите, бидејќи се над дозволеното, да не треба после да фрлам пари и за казни....
А што сум прочитал вака мислења и од паталци и гаталци, генерално сите се задоволни од втората генерација на А класата.
Абе мече си е мече, макар и малечко било  8)
Таблиците сега му се ставени, т.е. моите 7161–AI се од пред месец и пол, значи неговите се малку подоцна. Од друга страна ако на продавачот му го провериш телефонскиот број на google ќе видиш дека типот е препродавач. Од трета страна, таа цена за така сочувано мече е релативно ниска за да ја даде препродавач. Дури и да ја земал од некого за ефтино и да сака да направи брза заработка, пак сметам дека таа цена е ниска за тоа мече. Многу веројатно е да си има фалинки. Мораш да го видиш во живо и со некој кој се разбира за да процениш.
Ако моторот е ко шо треба, ако каросериски не е оштетена (не зборам за гребанци и мали удари, зборам за оштетување на столбови, рогови и слично) се исплати за тие пари па дури и да треба да инвестираш уште 1000+ евра(без плин) за да добиеш 100% технички исправно возило.
« Последно менување: 14 Октомври 2015, 00:30:32 am gOJDO »

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #10774 на: 14 Октомври 2015, 00:54:18 am »
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1761474

Alfa GT 3.2 V6
Од кога ја „намеркав...“ :D

Не е оверкил што нема Q2 диференцијал или не прави некоа разлика тоа?
Прави разлика, али се средуе и оваа да има :)

Quaiffe само, a после можи и Autodelta китот ;D
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #10775 на: 14 Октомври 2015, 06:39:45 am »
Абе мече си е мече, макар и малечко било  8)
Таблиците сега му се ставени, т.е. моите 7161–AI се од пред месец и пол, значи неговите се малку подоцна. Од друга страна ако на продавачот му го провериш телефонскиот број на google ќе видиш дека типот е препродавач. Од трета страна, таа цена за така сочувано мече е релативно ниска за да ја даде препродавач. Дури и да ја земал од некого за ефтино и да сака да направи брза заработка, пак сметам дека таа цена е ниска за тоа мече. Многу веројатно е да си има фалинки. Мораш да го видиш во живо и со некој кој се разбира за да процениш.
Ако моторот е ко шо треба, ако каросериски не е оштетена (не зборам за гребанци и мали удари, зборам за оштетување на столбови, рогови и слично) се исплати за тие пари па дури и да треба да инвестираш уште 1000+ евра(без плин) за да добиеш 100% технички исправно возило.
До кога ќе размислувате дека ако цената е ниска значи не ја бива колата? 

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #10776 на: 14 Октомври 2015, 10:54:40 am »
Се додека ја продава препродавач. До сега не сум сретнал препродавач кој продава кола за испод цена, а таа цена за екстра сочуван w169 е прениска. Разгледај ги другите понуди на пазарот па ќе увидиш.

Инаку се слагам со тебе дека не значи дека ако цената е ниска дека не ја бива колата. Еве ќе тргнам од себе, Маздата ја продадов бар 1000 евра пониско од тоа што реално вредеше и требаше. Но, едноставно седеше година дена во гаража без да ја возиме. Не можев да ја гледам така, а од друга страна размислував дека ако ја продадам по една година дека ќе ја продадев по таква цена па подобро парите да ги имам веднаш отколку по една година.
А исто и кога ја купив колата на жена ми, сметам дека ја купив бар 500 евра поефтино одколку што вреди, но ја купив од сопственик кој ја вози, а не од препродавач.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #10777 на: 14 Октомври 2015, 11:04:01 am »
Најверојатно ја земал во замена со добра доплата и излезена му е ефтино.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #10778 на: 14 Октомври 2015, 11:57:21 am »
Па сеедно е како ја земал. И пари да му дале за да ја земе, нема логика да ја продава за испод цена. Тие всушност бараат такви возила за испод цена за да ги продадат поскапо. Дали се согласуваш дека нема причина некој прекупец да направи исклучок баш за едно возило кое е од класа која е најбарана на пазарот и кое многу лесно може да се продаде?
Од таа причина се сомневам дека можеби има некакви проблеми со возилото поради што цената е релативно ниска.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #10779 на: 14 Октомври 2015, 12:29:47 pm »
Не се согласувам пошто кога ќе ја даде испод 500 евра под продажната цена ќе го има кешот за да сврти уште некое количе.  Како стои непродадена колата така губи пари а во меѓувреме му излегуваат добри понуди.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #10780 на: 14 Октомври 2015, 13:20:40 pm »
Сакаш да кажеш дека ќе најде кола која побрзо ќе ја продаде и ќе и земе 500 евра згора на регуларниит ќар и цена по која може да се продаде? ::)
Да продаваше S класа или ML ќе имаше некаква логика ова кое го велиш, но не и за сочувана А класа. Нека го разгледа Ензо мерџанот па нека каже мислење.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #10783 на: 15 Октомври 2015, 09:49:48 am »
Држи цена :D

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #10784 на: 15 Октомври 2015, 10:40:24 am »
Абе мече си е мече, макар и малечко било  8)

Акo е oвa Гoрaн кaј рестoрaм хaнибaл вo мaџaри ич и дa не oдиaи.Чoвекoт гo прoдaвa нaјгoлемиoт oтпaд вo скoпје.Незнaм пoрaди штo aмa мене ценaтa ми е висoкa oсoбенo зa бензин мoтoр.Зa oвие пaри или мaлa дoплaтa се зимa гoлф 5 дизел истo гoдиште кoе мoже дa биде 5 пaти пoспoртскo.Вaкa дa се дaдaт плус 700 евеa зa плин и aкo имa некoјa фaлинкa ќе испaдне ѓaвoл и пoл

Незнaм кaкo се нa пaзaрoт,нo мене oвa ми е неисплaтливo.Дa е дизел и 6000 би дaл,aмa вaкa не