Автор Тема: Мало градско возило - увоз до 7500 евра комплет со регистрација  (Прочитано 22221 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
Вакво ми треба. Да не знаеш колку му бара?
Ова беше 16.500 2008-ма година кога го порачав јас моето Поло

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3084
Чичко Говедо,

ако не си ја видел статијава ѕирни ја пошто знам дека загреан за втора генерација А класа

http://autoklub.jutarnji.hr/test-rabljenog--mercedes-a-klase/1214799/

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Бев минатава недела до Бугарија на 2 дена да барам возило...Оној кој купил „возило“ од таму од плац купил една или повеќе калемени канти. После тоа што го видов, благодарение на посочувањата на Гугле, никогаш нема да купам „возило“ од Блгарија...Да не била Блгарија, Итаљаните ќе немаа каде да го фрлат слупнат авто-отпад...

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1260579

Поло Крос Дизел.
Му се јавив, да прашам каде може да се види и цена...Вика 8500 евра, ама сме можеле да се договориме...хаха :D Сепак ја би А класа за парите кои ги имам.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Isto mislam i jas za kolite vo bugarija,3 pati odev samo gjubrinja.
Da ne se fati nekoj za slamka, ima i dobri, retko ama ima, ali kostaat poveke od isto vozilo vo germanija ili italija.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен TSI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 202
Ако сеуште не е купен автомобил. еве еден мерцедес денес случајно што го видов.
Не го разгледав детално ама на прв поглед изгледаше доста добро.
Во цената сигурно ќе има корекција па можеби е добро да се погледне

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1407724

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3084
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1407724

"LOKACIJA SKOPJE,KISELA VODA BULEVAR SRBIJA VO BLIZINA NA CEMENTARA"UZIE'"

Некогаш помага да имаш завршено основно.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
^^ Благодарам на препораката. Ќе одам да го погледнам, само мислам дека премногу му бараат. Ако се е ОК, ќе треба едно иљадарче да му симнат за да се пазариме.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6875
  • Бенве сие бенве
Овој е од Паланка мислам, тоа ќе му дојде ит-бг релација

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Da i jas mislam deka e podruznica na VIP  Palanka
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Во принцип сиот отпад од Италија оди кон Бугарија, а отпадот од отпадот во Бугарија се носи накај нас. Така да, јас сум многу скепитчен дека од овој Мерцедес нешто ќе биде, а и да биде ќе треба да му симнат бар 1000 евра за да се исплати.

На 26-ти одам за Франкфурт и планирам да се вратам со кола. За 5000 евра (6000 со ДДВ) од таму се наоѓа екстра сочуван авантгард со навигација и к*рци-палци и со малку km. Да го донесам до овде ќе ми излезе уште 1800 евра.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
So sreca  i da si zavrsis rabota.
Koga ke se vratis ako ne ti bide tesko da dades eden izvestaj kolko te fatija trosoci,patarini ,gorivo i drugi davacki.

p.s. proveri si kako e so iznesuvanje pari od mkd ako gi nosis vo cash
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Скоро година дена помина, а не сум направил апдејт на темава...Госпожата се пишманеше, те сака, те неќе кола, па немало толку да и треба, за на крај летово да ми се качи на глава како тоа сум трошел пари на секакви глупости и екскурзии, а она се вози со точак. И така пред месец и кусур, конечно бидна, ја моторизирав. Сеа се развозува со Mercedes A180 CDI 2005 classic.

Го купив од гастербајтер од Охрид, со ценкање и понижување, 4800 евра. Тој ја купил половна за жена му, донесена од Швајцарија во 2011, поминати 170.000km. Каросериски, не е слупана/тумбана или слично, сите столбови се нечепнати и сите линии стојат на место како од фабрика. Единствено возчката врата е најверојатно закачена и фарбана, но ништо од столбови, парг или друго. Внатрешно ентериерот е многу сочуван, ко да не е 10 години стара и ко да ја нема таа километража. Моторот е стакло, нема никаде капка уље капнато, не дими, прима и влече. Па затоа и се одлучив за овој од не знам колку разгледани Мercedes A класа.

Претходниот сопственик само што ја имаше регистрирано, т.е. недела дена подоцна јас му ја купив. Покрај тоа добив ганц нови гуми Sava Eskimo S3+ 185/65R15, купени во Април, возени 1000km, нов акомулатор купен пред два месеци, сменети геачи на нафта пред пола година и променети лагери на предни тркала пред два месеци. Добив гратис и клима фолии на сите 4 стакла со атест.

Веднаш штом ја земав потрошив еден ден за да и најдам саглам алуминиумски бандаж. Во Сингелич најдов безпрекорно сочувани, без зуцка и без било каква деформација, 16-ки од B класа 2009. Тие се пола цол пошироки од стандардните, т.е. 6.5 наместо 6 цола па наместо нестандардни и 30% поскапи 195/55R16 гуми и купив нови Hankook Ventus 205/55R16 гуми. Иако само 1cm пошироки, некако имам чуство дека помечкесто делуваат 205-ките во однос на 195–ките, а покрај со поголемите гуми возењето треба да има за нијанса поголема мекост и стабилност.

Од таму, со Гугле на чело ја однесовме на технички да ми го прегледаат подвозјето детално. Утврдија дека дека десниот преден амортизер не е добар, а левиот е на 50%, одека задните се супер. Па пошто со таа кола се вози жена ми и децата, да не ги мислам сменив колмплет два нови предни Монро амортизери, Лемфордер буфери со лагери и незнам какви стабилизиатори. Практично подвозјето го напраив фабрика за да не ја мислам госпожата со колата. А обратно, за да не ја мислам колата кога паркира госпожата и турив и паркинг сензори. И уште една работа што сакам да ја сменам се предните плочки. Поприлично се изедени, а и не ми се допаѓа како кочи возилото, па здравје да се приберам викендов и тоа ќе бидне.

Парично гледано, на тие 4800 потрошив уште 1000, но за 5800 евра добив комплетно технички исправно возило на кое во наредни 5 години освен филтри за уље и масло не треба ништо друго да му чепкам/менувам. Додуша сакам уште некои козметички зафати да му направам, т.е. да му турам калници затоа што е црно и многу се познаваат прсканиците зад тркалата. Не знам дали има во Македонија некаде да се купат типски калници или морам да ги порачувам од ебај.

Инаку, како поминува време, се повеќе ја засакувам колата и покрај тоа што не е моја и не ја возам јас! Неверојатно е колку многу е просторна, т.е. веројатно е. Има простор исто колку возилата во т.н. Голф класа, само што е повисока за 10+cm од нив, а има исто толку големо меѓуоскино растојание(2.56m), па и исто е тешка (1350kg). Моторот, 2L турбо дизел со 110KS е повеќе од доволен за агилно да се понаша во градски сообраќај. Единствено потрошувачката е повисока од она кое го очекував(си замислував како VW Polo 2008 1.4TDI 80KS какво неколку години возев како службено), најверојатно поради мојот стил на возењe и затоа што се работи за 2L мотор, но е релативно многу пониска во однос на некоја бензин варијанта со слични перформанси. Она што ме изненади позитивно е тоа колку добро се понаша колава во кривини при агресивно возење со оглед на нејзината висина, секоја им чест на Мерцедес.

Во моментов не сум во Скопје, од сликици имам нешто од Вибер што ми сликнале други, ама штом се приберам викендов ќе го исперам и сликам во соодветна тема за ку*чење.

« Последно менување: 07 Октомври 2015, 21:40:13 pm gOJDO »

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1925
Со здравје да се вози! Убав избор, ми прави мерак. Ај па за некоја година да се учат на неа малите ;)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Треба да го повозиш да видиш колку мерак прави...Различно искуство е од класичен автомобил. Ко да возиш SUV е, самото возило е повисоко и седењето е поставено високо, има многу простор внатре. Значи исто е ко SUV со меѓуоскино растоание од 2.6m, а надворешно е многу многу помало така што можеш да го пикаш секаде и има неверојатен ајншлаг карактеристичен за Мерцедес. И многу битно, по свиоци многу стабилно се понаша, тежината му е долу во подножјето сконцентрирана, широко е 1.77m(останатите во негова класа се за 10cm потесни) и има меѓуоскино растојание од 2.56m, и не се клацка како SUV/џип што го прави прифатливо и за на отворено.
Згора на тоа моторот му има многу убави каркатеристики, корне прописно од 1500 вртежи, а од 3000 до 4500 има константна(максимална) моќност, па ако го возиш агресивно над 3000 вртежи е метак.