Автор Тема: проект: алфа ромео 155 твинспарк-реновирање и малку пимпање, ама само малку...  (Прочитано 72542 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
jas sakam da znam kade se raboti..kade e stacionirana garazata  imam zelba da projdam da go vidam ova cudo ???
http://4.bp.blogspot.com/_wsgrqT53WIM/TETMEJg59mI/AAAAAAAAACU/lOyGB_5TQE8/s1600/Alfa_Romeo_155_rot.JPG

збориш за мојата алфа или за алфата од сликава што си ја пуштил на линк?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
e не ке се зезаме....

успеав да отидам во србија, да зваршам таму работа од 3 саати, да се вратам во скопје, со залет да втрчам дома и да се пресоблечам и со залет у гаража кај боро да улетам, да се убедуваме дека подобро е колата сега да ја стави во филер цела, да ја остави 3 дена да лежи во филер па после да ја струга, наместо после 3 саати од шприцање да ја струга... за тие 3 дена на раат да ги среди браниците, лајсните и маската... натенаане што се вика...  да ги истинтра како што треба.. наместо да ги прави и нив па цела кола тогаш да ја шприца, и одма да ја струга... и замислете, би моја воља... еве како изгледаше целиот процес:

прво идеше лепење на стаклата и сите оние делчиња што нетреба да добијат филер:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

и боро се фрли на шприцање, почна од хаубата:

жалам што само овие 2 слики се добри, затоа што сликав со добар апарат, а он ги фаќа и ситните честици во воздухот па сите слики од процесот на шприцање излегоа како да сме работеле у нај големата магла.. не се гледаат... а и јас шрприцав еден период, додека боро ја мучкаше втората тура на филер... да напоменам за оние што ке приметат дека филерот е црвен-розев... ставивме црвена боја и малку сина за да ја затемни накај љиљакова филерот, за да во блиска иднина као се деси некое камче или гребаница да се деси после фарбање, да не дречи толку многу...

вака изгледаше кога се заврши шприцањето:

и кога ги скинавме хартиите од кола, одкако подзасуши малку:

е сега, може да ги тинтра, маската, лајсните и браниците, кои изгледаат баш вака:

а и ете го... веке се подпре до браникот и веќе размислува што и како со него... овој е релативно непроблематичен.. предниот е доста по проблематичен... има 4-5 слоја боја на него и лак.. фарбан, поправан, па фарбан, па поправан... ке мора да се љупи и струга до пластика... не дозволувам јас такво срање да се крпи и пак на кола да се стави... мозаици ли ке правиме...

е не, ке се зезаме....
толку за денес...

заборавив да кажам дека одоздола пред фарбање ке иде со кобит комплетно цел под...

Edit: Дури не мораше ни да се цитираш за да додадеш една реченица, а не па со сите слики и салтанати :)

а да ми се представиш кој си што ми тури звездички во линковите за сликите да не излагаат? и секако да ми појасниш зашто? јас кај што модерирав имаше правило после модерирање или чепкање во туѓи постови да си ставиш никот нај доле да се знае кој едитирал... вака ме ебеш у ребра а незнам кој си... дај покажи се бар кога ме ебеш да знам од кого сум ебен...вака посабајлечки ми го еба целиот ден
« Последно менување: 15 Февруари 2013, 11:14:02 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
2000 денари на 500 евра за фарбање е ништо,ама којзнае дали ја праат вака ко што пишуваш ти.фала на објаснување,убаво да се знае:)

не е за 2000-ките... ракце болат од ова... а не иде машина да употребиш, одма ке го оштети филерот... мора со рака да се работи на осет.. треба и осет голем да имаш, а ке се отцепиш од трљање.. затоа го избегнуваат мајсторите, а дава таква финоќа како подлога тоа е необјасниво...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
Ете ја на Даре бојата  ;D Дај му малце филтер за БМВ то  ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одлични линии држи, се гледа дека немала посериозен краш тест.

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
одличен напредок. Најтешкиот и најскапиот дел од работата е завршен
останатото е лесно :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
за мене е нај досадниот ама воедно и нај интересниот дел... сега идат помалку досадните моменти... до сега не се плашев низ гаража да ја удрам со нешто колата... сега веке почиња полека стравот... а тек после фарбање... ке биде весело...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
Onak види ова:

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1111891-Pjese-makinash

Во Боговиње. Посети го, сигурно може штрафови и дистанцијали да најдеш за нормални цени.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
не, благодарам... други ке барам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13919
Машала машала змејот се спрема :D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
Зошто побогу не ги извадивте тие антените од кров? На толку работа на колава тие останаа. Знам дека треба и тапацирот на кровот да се вади, ама....???
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
тапацирот на кровот треба посекако да се вади за да се нози на претапацирање. пред да одлучам дали да ги вадам или не зирнав од едната страна за да видам дали има корозија или не.. ако имаше ке ги вадев.. многу растурање има за него. ке мора буквално сите околни пластики да се извадат. вака скративме еден цел ден растурање.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
И вака со две антени ќе остане?! АВИЈОН! ;D ;D 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
И вака со две антени ќе остане?! АВИЈОН! ;D ;D 

да да... хахаха....

таа втората антена е атач антена со вградено појачало за гсм мрежа. знам дека сега ке речете покриеност ово оно, ама поентата на таа антена со појачало е да го засили сигналот на гсм мрежата внтре во колата... ова не е стандарден уред за во алфите, колку што резимирам јас, туку некој некогаш го вградил ВЕРОЈАТНО...

е... кога сме веќе кај тоа уреди ово оно... може тука упатените да ми кажат уште нешто.. под седиштето задно, има исто така една мала пластична кутија вградена.. дефакто некое уредче, кое појма немам што е.. има некој идеја за што е тоа? ке напраам некоја слика ако треба...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
99% ECU од ABS ти е тоа,барем кај мене е така