Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1440625 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #6765 на: 09 Мај 2017, 17:38:05 pm »
S7 Edge, Ноте 5 не би ни погледнал.
Фала богу.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #6766 на: 09 Мај 2017, 17:41:35 pm »
Pogolemo xiaomi mi max 6.44" imas so 3gb i 32gb memorija i 4gb i 64gb i baterija od 4850 mah.
Dzver od telefon leta baska mrcvarenje masko drzi baterija cel den a so normalno koristenje 2 dena bez maka. E nema penkalce :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4239
« Одговори #6767 на: 09 Мај 2017, 17:43:56 pm »
Дечки што мислите за Галакси Ноте 5, решен сум да купам во наредниве 2 месеца, половен (стакло сочуван само) со прикладна цена или нов, некој искуство лошо/добро. Го прочепкав во една мобилара со андроид 7.0 и леташе чудото. :)

Брат ми го има веќе над 1.5 година и сеуште е презадоволен од телефонот. Обично андроидите после некое време почнуваш да ги мразиш ама еве кај вој после 18 месеци сеуште не е стасан до тој стадиум. Изгледа одлично и во рака лежи баш добро. Камерата и екранот се одлични посекако, брзината исто така. И кај него е на нугат 7.0 и досега е презадоволен како што реков, очекувам дека ќе го унаказат со Андроид 8цата како што е редот кај Андроидите, така да зимај си пред да се појави тој и не го апдејтувај :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #6768 на: 09 Мај 2017, 17:52:01 pm »
Јас имам Ноте 4 2 и пол години па не кочи ако гледаме така. Не ги сфаќам препоракиве за Шиаомиња насекаде. :P SD 650 не се ни споредува со exynos 8890. Може да се спореди со MiMix кој што нема поента да се купува никаква. http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/category&path=205

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #6769 на: 09 Мај 2017, 18:00:36 pm »
А флегшипиве со цени од 900 евра, една поента што ја имаат... Да личи добро на маса во Distrikt или во Four, фејсбук и инстаграм брзо да отвара, и добро да слика селфи во диско навечер. Колкав процент од корисниците на флегшип телефони користат повеќе од 20% од хардверот и софтверот на телефонот?

Да дадеш 900 евра за ствар што губи вредност само што ќе го сецнеш целофанот на кутијата, е мање више апсурд. Али, овци, стрижење, јасно ни е... :)
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #6770 на: 09 Мај 2017, 18:07:43 pm »
Mi 6 е многу добар телефон за парите.

Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835
6gb ram Dual 12mp камера итн...
 се зема за 30к моментално. Цената ќе падне за месец два сигурно.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30819
    • CARclub.mk
« Одговори #6771 на: 09 Мај 2017, 18:57:08 pm »
Хардверот е добар. Софтверот сè уште не е нај-нај. Има доста багови и крашувања.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #6772 на: 09 Мај 2017, 19:00:15 pm »
Може да се стави cyanogen или epic rom. Мада што мене ниеднаш не ми крашнал и плус сум на бета ром. Стабилниот ром уште е поиспеглан.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30819
    • CARclub.mk
« Одговори #6773 на: 09 Мај 2017, 19:17:45 pm »
За Mi 6 зборам. Гледав неколку ревјуа, и генерално сите се жалат од стабилноста на софтверот.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6774 на: 09 Мај 2017, 19:33:23 pm »
А и грд телефон е.

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #6775 на: 10 Мај 2017, 10:24:55 am »
Прва опција ми беше S7 или S7 Edge, ама сакам уште поголемо нешто, плус последна серија на Note е 5-ката нема понова и ептен ми се свиѓа заради пенкалцето. Иначе Note 5 e најевтин во Мобеликс, 27650 ден. , додека S7 е поевтин 26990 ден. , но како што кажав повеќе ми врши работа Note. :)

јас го имам Ноте 5 од Септември и сум презадоволен од телефонот, изглед, перформанси, камера. слики, видеа,,,со еден збор ТОП.
Обиди се да се исценкаш за цената во Мобеликс бидејки 450 евра јас го купив кај нив во Септември што мислам дека до сега би требало да се намали цената

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #6776 на: 10 Мај 2017, 13:27:45 pm »
да си земеш некое xiaomi за тие пари?

Немам ништо против xiaomi ама преферирам самсунг поради UI-то (поготово новото), амолед QHD и пенкалцето (кај ноте). Фала ти на совет во секој случај :)

Дечки што мислите за Галакси Ноте 5, решен сум да купам во наредниве 2 месеца, половен (стакло сочуван само) со прикладна цена или нов, некој искуство лошо/добро. Го прочепкав во една мобилара со андроид 7.0 и леташе чудото. :)

Брат ми го има веќе над 1.5 година и сеуште е презадоволен од телефонот. Обично андроидите после некое време почнуваш да ги мразиш ама еве кај вој после 18 месеци сеуште не е стасан до тој стадиум. Изгледа одлично и во рака лежи баш добро. Камерата и екранот се одлични посекако, брзината исто така. И кај него е на нугат 7.0 и досега е презадоволен како што реков, очекувам дека ќе го унаказат со Андроид 8цата како што е редот кај Андроидите, така да зимај си пред да се појави тој и не го апдејтувај :)

Фала ти на совет, тоа ми интересираше, затоа што не планирам да го менувам подолго време телефонот, сакм да земам нешто што ќе тера. :)

Прва опција ми беше S7 или S7 Edge, ама сакам уште поголемо нешто, плус последна серија на Note е 5-ката нема понова и ептен ми се свиѓа заради пенкалцето. Иначе Note 5 e најевтин во Мобеликс, 27650 ден. , додека S7 е поевтин 26990 ден. , но како што кажав повеќе ми врши работа Note. :)

јас го имам Ноте 5 од Септември и сум презадоволен од телефонот, изглед, перформанси, камера. слики, видеа,,,со еден збор ТОП.
Обиди се да се исценкаш за цената во Мобеликс бидејки 450 евра јас го купив кај нив во Септември што мислам дека до сега би требало да се намали цената

Тоа гледам и јас дека им стои иста цена веќе подолго време и ќе им се ценкам сигурно. Фала ти на совет. :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6777 на: 10 Мај 2017, 15:59:53 pm »
Пак ќе повторам, заборави на Ноте 5.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #6778 на: 10 Мај 2017, 18:10:13 pm »
Сега, секогаш и во вечни векови.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #6779 на: 10 Мај 2017, 22:45:12 pm »

Сега, секогаш и во вечни векови.

Незнам што имате толку против Ноте 5, јас легнав болен кога го укинаа Ноте 7, па сега морам да се лечам со Ноте 5. ;D Знам дека е речиси 2 години стар ама е последна серија на Ноте како што веќе кажав. :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D