Онак, не е доволно авионски режим да вклучиш и да не си достапен? Кога ќе ти текне го исклучуваш и си достапен...
значи моја грешка... никад не сум ни проверил дали е така... кога ке го туриш во ерплан мод, мислев дека само симовите ги гаси.. он уствари те кине од сите можн мрежи, и исто како да е изгаснат телефонот. го закачуваш на полнач, ја полни батеријата, и кога ке ја наполни телефонот се одржува од полначот а не од батеријата.. ова е уствари новиот момент кој беше одлучувачки да почнам вака.. можда глупо звучи, ама еве ке дообјаснам зашто:
порано ми се десило да турам телефон (без сим картица) на полнач, заради алармот да бидам сигурен дека ке се вклучи.. значи тоа порано е зборам во периодот пред андроидите. алармот немаше да ти засвири насабајле, ако не ти е вклучен телефонот. и сега го симињаш полнач сабајето телефонот и има 70% батерија наместо 100, затоа што додека го плнел, полнел пуњачот, кога завршил со полнење, се префрла на батерија и не ја полни пак.. на денешно време, јас трошам батерија целосно до крај, не од к*рташак, туку користам во разговори. не ни сватив дека таа глупост е уствари минато. така да ерпалн мод ективен од завчера, и функционира. го симињаш од полнач, 100% батерија полна...
а понатака кога ке бидам по слободен, ке седнам и ке изгубам 2-3 саати со мастер ресет и дотерување после по мој кеиф како што треба со апликации... и ке идам една по една апликација со рестарт, за да ја најдам која е таа што дупи... пошто една е...
ај да прашам од софтверџиите тука... нели некаде низ менито на телефонот, се гледаше која апликација највише ресурси јадела (дали беше процесор, рам, батерија или што и да е), во последните да речеме 12 саати, или последните 30 минути? или грешам дека такво нешто имаше.. ако има такво нешто, ваљда кем ожам да видам која паликација изела ресурси највише во последниве 15-20 минути, откако ке го упалам телефонот...
има логика муабетов или тропам зелени?