Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1443915 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #6165 на: 13 Јуни 2016, 13:48:59 pm »
Треперење екран најчесто се случува кога телефонот ќе постигне повисока температура. Или прениска.
Ама веднаш штом го извадам од полнач престанува, и не трепери додека се троши батеријата.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Не смее да трепка, а нов ти е телефонот. Замени го со време, за после да не ти биде Цацко крив :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #6166 на: 13 Јуни 2016, 16:19:41 pm »
Малку помош,ми истекува договорот со Телеком,имам опција да одберам со флексибилен буџет на фирмата еден телефон,се двоумам помеѓу Samsung S7 edge или Iphone 6S.Не се разбирам многу од телефони и немам време да пратам.Имам Huawei P7 со софтвер од Р8 и две години сум презадоволен.Барам помош од нашиве гуруа за мобилни,овие два посочени телефони се во игра,кој од нив е подобар?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #6167 на: 13 Јуни 2016, 16:21:27 pm »
Ако си навикнат на Андроид, терај со Самсунгот, ајФонот веројатно ќе ти бара премногу навикнување, ако не си користел до сеа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6168 на: 14 Јуни 2016, 10:25:17 am »
андроид 6.0

да пишам уште една работа, која ме нервира... одкако ке направи апдејт или ке инсталирам нешто, на следното палење на телефонот ми се појавува еден скрин на кој вели:

android is starting
optimization of apps

и набројува колку.. до сега еднаш видов 2 апликации и денес една апликација. претпоставувам дека за фејсбукот се работи, зашто првиот пат тоа го направи после инсталирање на фејсбук и месинџер, а синоќа сам си направи апдејт на некои апликации меѓу кои и месинџерот.

п.с. како комплетно да го изгасам апдејтот? ете, несакам надградби, задоволен сум со тоа што го имам, несакам ништо да ми се мењава од постоечкото. несакам ни да ме прашува, едноставно никакви надградби и закрпи за ништо... стоп за нив комплетен...

дајте упатство кратко кој знае...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #6169 на: 14 Јуни 2016, 10:33:25 am »
Во play store во менито влези во settings, после кај auto-update подеси на do not auto-update apps.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55339
  • Махер
« Одговори #6170 на: 14 Јуни 2016, 10:35:35 am »
Оптимизинг не е исто со апдејт. Оптимизинг на почеток прави, ама полека ќе прекине кога ќе испооптимизира за неколку дена.

А апдејт си е башка, тоа одма гасам - нормално.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6171 на: 16 Јуни 2016, 12:01:20 pm »
Оптимизинг не е исто со апдејт. Оптимизинг на почеток прави, ама полека ќе прекине кога ќе испооптимизира за неколку дена.

А апдејт си е башка, тоа одма гасам - нормално.

сигурен си за ова? зашто почна више и да ме нервира. 7-8 пати до сега, секое палење го прави ова и го пишува ова...  и прееска го палам, го прави ова, 15 минути врти тоа, телефонот не се подига, после 15 мин, се подигна, викам чекај, баш ме интересира, му направив рестарт, и пак истото 15 минути... срање.. како да направам да пркине со оптимизација?

едит.. еве трет пат сега.. па го рестартирав и пак тоа го прави... има ли решење за оваа глупост или да го фрлам во канта телефонов?

едит 2... со секој рестарт и оптимизација од 15 минути, батеријата е по 5% подоле...
« Последно менување: 16 Јуни 2016, 12:07:00 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #6172 на: 16 Јуни 2016, 13:15:59 pm »
Тoa некoј блеквју ти беше? Не смее тoa дa гo прaви нoрмaлен телефoн. Сoфтверoт нештo не е вo ред.

sent from Tapatalk

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
« Одговори #6173 на: 16 Јуни 2016, 13:21:41 pm »
Тебе ти прави optimizing на апликациите 2/55 пример итн, како после инсталација на нов софтвер/андроид верзија. Тоа не смее да го прави при секое рестартирање, така прави еднаш после инсталација и после не треба да прави.

А за автоматското апдејтирање на апликациите може да се исклучи преку плеј стор.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #6174 на: 16 Јуни 2016, 13:23:07 pm »
Ти останува само мастер ресет да пробаш.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
« Одговори #6175 на: 16 Јуни 2016, 13:29:42 pm »
Пробај со мастер дали ќе се реши, ако не друга верзија на андроид мануелно. Ако и така неќе не го рестартирај телефонот, купи си пауер банк и не дозволувај да се исклучи. Друго чаре нема. Освен да го смениш телефонот и да си земеш некој посаглам. Обично треба да се практикува мастер после секоја инсталација на апдејт на нов софтвер кој е мајор, поголем. Ја дури сум правел и пред и потоа за да биде чисто се. Бришење кеш, вајп дата, инсталација на нов софтвер и пак бришење кеш и вајп дата преку рикавери.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #6176 на: 16 Јуни 2016, 13:49:23 pm »

Ова е мојот следен телефон. Спецификациите се одлични, цената (399 евра) уште подобра.

Можат да го донесат во Hi Communications за 32.000 денари. Најверојатно ќе замолам некој да ми го донесе од странство по регуларна цена.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #6177 на: 16 Јуни 2016, 14:08:58 pm »
Не би го земал пред Нексус за таа цена.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #6178 на: 16 Јуни 2016, 14:14:45 pm »
За 32.000 секако дека би земал Nexus 6P. За 24.000, колку што би требало стварно да кошта, со задоволство би го земал Oneplus-от.

Исто добра варијанта е Oneplus 2 во Hi за 22к.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55339
  • Махер
« Одговори #6179 на: 16 Јуни 2016, 14:23:20 pm »
Oneplusot колку што читам доаѓа со 820ка снапдрагон и 6гб рам, а Хуавејот 6П со 810 и 3 гига. Батериите - играчиња. Оне иде со 3000, а хуавеј со 3400. Од утро до вечер и скрин околу 5 часа преку сила и двата. А можеле да не се сељаци и да стават над 5000, ама биднало - ќе се трпи.