Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1443918 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #6180 на: 16 Јуни 2016, 14:36:53 pm »
За 32.000 секако дека би земал Nexus 6P. За 24.000, колку што би требало стварно да кошта, со задоволство би го земал Oneplus-от.

Исто добра варијанта е Oneplus 2 во Hi за 22к.

разликата е во тоа што нексусот ке ти работи после 2 години 2 пати подобро од Oneplus, разликата во цена е занемарлива гледано долгорочно. Незнма колку чуваш еден телефон.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #6181 на: 16 Јуни 2016, 15:12:52 pm »
Како и да е годинава не е излезен Нексус сеуште така да не е ок споредбата со 6P.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #6182 на: 16 Јуни 2016, 15:24:16 pm »
тоа што не е излезен незначи дека не е ок споредбата ;)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6183 на: 17 Јуни 2016, 19:41:40 pm »
После долго време...

+

« Последно менување: 17 Јуни 2016, 20:56:15 pm DarthJe5us »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6184 на: 24 Јуни 2016, 01:28:17 am »
Тебе ти прави optimizing на апликациите 2/55 пример итн, како после инсталација на нов софтвер/андроид верзија. Тоа не смее да го прави при секое рестартирање, така прави еднаш после инсталација и после не треба да прави.

А за автоматското апдејтирање на апликациите може да се исклучи преку плеј стор.

секогаш е оptimizing 1/1 аррѕ и тоа трае 10тина минути. до 15 понекогаш... на крајот вика android is starting apps, и за некки 5-10 секунди е комплетно уаплен и подигнат... да сликнам ако некој мисли дека треба.

нешто на што се сеќавам беше дека после инсталација на некои апликации (поише беа) почна да се дешава ова.... да му акнам мастер ресет викате а?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #6185 на: 24 Јуни 2016, 02:28:18 am »
Дa и верoјaтнo имaш некoјa пoстaрa неoптимизирaнa верзијa читaј крaкнaтa или сличнo прoгрaмa штo те зезa. Дaј му гo нa инфoрмaтичaрoт ќе гo среди.

sent from Tapatalk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #6186 на: 25 Јуни 2016, 01:00:10 am »
го мрзеше информатичаров денес... и он ми вика да удрам еден мастер... или наместо да го гасам, да го турам на ерплан мод, па насабајле враќај, што не ми се свиѓа некако... ќе биде мастер, само да се решам со време за тоа, зашто после додека го испосредам се што ми треба, 2 саати ке отидат...

п.с. да прашам нешто... имало некоја апликација дублер или слично, за да имаш два акаунти на оригиналната фејсбук апликација... чул некој нешто за ова?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #6187 на: 25 Јуни 2016, 09:26:49 am »
А зошто го гасиш телефонот? Ти се гаси ради празнење батерија, или го гасиш за да го полниш?

Јас го ресетирам (не го гасам) телефонот еднаш на 2-3 недели, и тоа е тоа. Иначе секоја вечер на полнач само, и толку.

Edit: За фејсбукот, види го ова - http://www.techisher.com/manage-two-facebook-accounts-on-android-using-official-app/

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #6188 на: 26 Јуни 2016, 12:44:02 pm »
А зошто го гасиш телефонот? Ти се гаси ради празнење батерија, или го гасиш за да го полниш?

Јас го ресетирам (не го гасам) телефонот еднаш на 2-3 недели, и тоа е тоа. Иначе секоја вечер на полнач само, и толку.

Edit: За фејсбукот, види го ова - http://www.techisher.com/manage-two-facebook-accounts-on-android-using-official-app/

го гасам за да не ми звонат во периодот кога НЕ РАБОТАМ т.е. исто како и ти и како и сите кои имаат своја фирма и работат за нејзе, моето работење не е само физичко работење на лице место туку и договарање, преговарање итн итн... 12 саати на ден достапност на телефон е мојата одлука и лимит. понекогаш и повеќе. но периодот кога не сум во work mode, а сепак се јавуваат луѓе, да остават порака па да ги побарам... а и да не ме вознемируваат нели.. се дешаваше (и сеуште се дешава) во 23ч+ да се јават и да прашаат за парно... или одсабајле сакам да поспијам, пошто навечер сум активен до покасно, па не ми е баш до праење муабет насабајле во 6 да речеме.. културно, 9-10 па натака е ок, ама во 6 не би сакал да скокнам од кревет, 95% спиеш уште и физички и психички.. има да се изнатропаш глупости нели... затоа пораче остај, ке те барам после и тоа е тоа...

еден убав сончев ден, кога ке станам ГОЛЕМ ГАЗДА, мобилниот ке си биде во фирма со раб. време.. до тогаш, додека сум “парталко со желби“ ова ми е комбинацијата. ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
« Одговори #6189 на: 26 Јуни 2016, 12:57:03 pm »
Мора да има опција Do not disturb побарај во сетинзите така да не мора да го гасиш само уклучи ја опцијата и нема да ти sвони/ стига нотификации туку ќе можеш отпосле да видиш кој те барал/ ти пишал ;) Можеш да си ставиш приоритетни броеви кои ќе можат да ти sвонат. Исто така може да наместиш во колку саат модот автоматски да се уклучува и во колку да се гаси.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #6190 на: 26 Јуни 2016, 13:30:31 pm »
Точно, или опција, или посебно апликацииче. Во најмала рака, на silent.

Како и да е, го разбирам Онак. Си го цени мирот и тишината.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #6191 на: 26 Јуни 2016, 18:41:09 pm »
Дечки препорачајте некој шо чепка кинези,ми се рсна екранот го сменив се ама сеа мора флеш да се направи за да работи,моментално само црно свети телефонот,се работи за blackview bv5000

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #6192 на: 26 Јуни 2016, 23:23:37 pm »
Онак, не е доволно авионски режим да вклучиш и да не си достапен? Кога ќе ти текне го исклучуваш и си достапен...
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #6193 на: 28 Јуни 2016, 01:08:35 am »
Онак, не е доволно авионски режим да вклучиш и да не си достапен? Кога ќе ти текне го исклучуваш и си достапен...

значи моја грешка... никад не сум ни проверил дали е така... кога ке го туриш во ерплан мод, мислев дека само симовите ги гаси.. он уствари те кине од сите можн мрежи, и исто како да е изгаснат телефонот. го закачуваш на полнач, ја полни батеријата, и кога ке ја наполни телефонот се одржува од полначот а не од батеријата.. ова е уствари новиот момент кој беше одлучувачки да почнам вака.. можда глупо звучи, ама еве ке дообјаснам зашто:

порано ми се десило да турам телефон (без сим картица) на полнач, заради алармот да бидам сигурен дека ке се вклучи.. значи тоа порано е зборам во периодот пред андроидите. алармот немаше да ти засвири насабајле, ако не ти е вклучен телефонот. и сега го симињаш полнач сабајето телефонот и има 70% батерија наместо 100, затоа што додека го плнел, полнел пуњачот, кога завршил со полнење, се префрла на батерија и не ја полни пак.. на денешно време, јас трошам батерија целосно до крај, не од к*рташак, туку користам во разговори. не ни сватив дека таа глупост е уствари минато. така да ерпалн мод ективен од завчера, и функционира. го симињаш од полнач, 100% батерија полна...

а понатака кога ке бидам по слободен, ке седнам и ке изгубам 2-3 саати со мастер ресет и дотерување после по мој кеиф како што треба со апликации... и ке идам една по една апликација со рестарт, за да ја најдам која е таа што дупи... пошто една е...

ај да прашам од софтверџиите тука... нели некаде низ менито на телефонот, се гледаше која апликација највише ресурси јадела (дали беше процесор, рам, батерија или што и да е), во последните да речеме 12 саати, или последните 30 минути? или грешам дека такво нешто имаше.. ако има такво нешто, ваљда кем ожам да видам која паликација изела ресурси највише во последниве 15-20 минути, откако ке го упалам телефонот...

има логика муабетов или тропам зелени?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6194 на: 28 Јуни 2016, 03:36:46 am »
Пробај со gsam battery monitor исто така во settings>battery треба да ти пишува.