Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1442776 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #5835 на: 11 Декември 2015, 11:53:15 am »
Во Гостивар се опремени во Битола не се? Не се влага ќутечки во салон :) И мене ми рече "па дај ќе ја скратиме" и ја му реков "нова сакам, не ми е проблем 1 денар да платам". Кога ќе поминуваш покрај салон, влези и пожали се дека ти прави проблеми картичката и барај нова.
Ако треба да ја стаиш оваа во постар телефон, ќе се сликаш. Новата си има и рамка со неа, може да се приспособи и за постари телефони во итни случаи.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
« Одговори #5836 на: 11 Декември 2015, 12:06:53 pm »
па така оди со сите сим картички нормално дека кога ке направат сим не и го знаат бројот кој ке и биде доделен
Има и такви веќе средени со број и слично.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1501
« Одговори #5837 на: 11 Декември 2015, 13:14:50 pm »
ЕлЏи Шпирит во вторникот, од нептун (осигурување на 3 години за 200ден ми нудеа, ах тој маркетинг булшит), 9000ден.
Ѓомити крив во екранот.  :o

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Не е овој мој каменот ни телефонот, ама ваков е, „златен“.

Што е со осигурувањето финтава?
П.С. И јас го имам истиот телефон. Прв пат правам грешен избор при избор на мобилен, и LG како производител се веќе избришани од моите видици.
Ме интересира зашто те разочарале ЛГ ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #5838 на: 11 Декември 2015, 13:27:44 pm »
И ја ќе речев.. Стариот мој има вакво телефонче, сосема океј е.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #5839 на: 11 Декември 2015, 13:32:24 pm »
Флегшип моделите нема да ги коментирам, никогаш нема да купам флегшип телефон затоа што немам потреба.
Во мој случај за исти пари и приближно иста конфигурација на хартија, мојот Alcatel Idol 2S Mini мачкаше леб со сегашниов LG Spirit во поглед на брзина и стабилност.
Стигнав до момент кога морав да ја избришам фејсбук апликацијата за да е функционален телефонов. Алкателот немаше никакви проблеми со СВЕ инсталирано на него.
LG со основни апликции инсталирани (не сметајќи ја фејсбук, која зафаќа 300 до 400 МБ) има уште мизерни 700 МБ слободен простор. Што фабрички софтвер ќе беше тоа да фаќа 4.6 гига од меморијата, уште не можам да си објаснам.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #5840 на: 11 Декември 2015, 14:03:54 pm »
Така е мартине, ама некако мене сеедно ми беше, посекако нема да ја видам/извадам едно 2-3 години минимум. :)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #5841 на: 11 Декември 2015, 14:04:53 pm »
Јас од LG сум пријатно изненаден.

Порано ги сметав за марка за фрижидери, АМА Нексус 4кава моја тера 3ипол години одлично, без сецкања и сл. глупости, блиски мои земаа пред месец дена LG G4c и телефоните се одлични.

Would buy again.

Отсутен masterwu

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #5842 на: 11 Декември 2015, 14:07:42 pm »
Јас од LG сум пријатно изненаден.

Порано ги сметав за марка за фрижидери, АМА Нексус 4кава моја тера 3ипол години одлично, без сецкања и сл. глупости, блиски мои земаа пред месец дена LG G4c и телефоните се одлични.

Would buy again.

Нексусите доаѓаат со stock андроид, затоа е така :) Сите телефони би биле 100 пати подобри да се со stock андроид.
Honda Civic 1.7 CDTI '05

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #5843 на: 11 Декември 2015, 14:20:43 pm »
Како прв телефон со андорид што го имам, (верувале или не, досега имав без ОС (Samsung Star II S5260, само еднаш испран вмашина)),
како што очекував е, и за парите сигурно ќе сецни од време на време зависно од оптеретувањето, ама не користам премногу апликации или било што,
со кое би ми притребал телефон со подобри перформанси. Само ќе се заебев за малку ако слушав женски ум а не моето истражување.

LG Magna бев убедуван од други, пошто поголем и 5МР предна камера, ама побитни ми беа мене NFC и Corning Gorilla Glass 3 што ги има Спиритот а ги нема другиот, a овие две работи ги видов истиот ден пред да го земам. х) H440n е мојот, не заради 4г-то, туку А53 вс А7 процесорот во Н420n моделот.

Башка изгледот мене ми е многу пресуден, па за тие пари ништо друго не ме бендисваше.  ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
« Одговори #5844 на: 11 Декември 2015, 14:25:13 pm »
АМА Нексус 4кава моја тера 3ипол години одлично, без сецкања и сл. глупости

Would buy again.
Не можеш на човек кој не користел Нексус да му докажеш дека нема подобар андроид телефон... Ќе мисли дека лупаш глупости и дека е како секој андроид( ако имал лошо искуство). Не ми направи кејф 6ката инаку ќе го земев. Иначе 4-ката ја користев 2 години. Најпогоден мислам, и дизајнерски и софтверски и секако.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
« Одговори #5845 на: 11 Декември 2015, 14:34:11 pm »
Флегшип моделите нема да ги коментирам, никогаш нема да купам флегшип телефон затоа што немам потреба.
Во мој случај за исти пари и приближно иста конфигурација на хартија, мојот Alcatel Idol 2S Mini мачкаше леб со сегашниов LG Spirit во поглед на брзина и стабилност.
Стигнав до момент кога морав да ја избришам фејсбук апликацијата за да е функционален телефонов. Алкателот немаше никакви проблеми со СВЕ инсталирано на него.
LG со основни апликции инсталирани (не сметајќи ја фејсбук, која зафаќа 300 до 400 МБ) има уште мизерни 700 МБ слободен простор. Што фабрички софтвер ќе беше тоа да фаќа 4.6 гига од меморијата, уште не можам да си објаснам.

За флегшипите неможат со Самсунг и Сони. Супер амолед е класи изнад, а сони е батерија класи изнад. :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
« Одговори #5846 на: 11 Декември 2015, 15:16:38 pm »
Добри се ај ти. Г3 и Г4 се и повеќе од одлични.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6708
« Одговори #5847 на: 11 Декември 2015, 15:21:35 pm »
АМА Нексус 4кава моја тера 3ипол години одлично, без сецкања и сл. глупости

Would buy again.
Не можеш на човек кој не користел Нексус да му докажеш дека нема подобар андроид телефон... Ќе мисли дека лупаш глупости и дека е како секој андроид( ако имал лошо искуство). Не ми направи кејф 6ката инаку ќе го земев. Иначе 4-ката ја користев 2 години. Најпогоден мислам, и дизајнерски и софтверски и секако.
Вака сега, искрено. Јас имам нексус 5 купен од ноември кога излезе 2013. Значи повеќе од 2 години го имам и телефонот си лета. Немам ама баш никакви замерки. Најдобра одлука за телефон што сум ја направил во животов. Колегата мој пред месец дена зема новиот нексус 5 и сум разочаран од изгледот, мене лично не ми изгледа подобро или атрактивно од мојот 2 години стар нексус. Арно ама, ја имав таа чест да го пробам и новиот нексус 6, разликата е огромна. Квалитет на изработка и материјали се исклучително добри. Ако некогаш го менувам мојов нексус тогаш дефинитвно ќе биде новиов нексус 6 од LG (исправка Huawei  :))
« Последно менување: 11 Декември 2015, 15:48:12 pm vlatko.klp »

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #5848 на: 11 Декември 2015, 15:29:29 pm »
И ја исто. Ама кога ќе поефтини новава 6ка за 200-250ина евра. Сега по оваа цена не.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #5849 на: 11 Декември 2015, 15:48:22 pm »
Јас имав Nexus i9250 кој е 4 години стар модел, презадоволен бев од телефонот и сигурно следниот телефон што ќе го земам ќе биде Nexus. Штета што ми се скрши екранот па го дадов за делови.