Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1156472 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #5520 на: 06 Септември 2015, 22:02:03 pm »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20147
« Одговори #5521 на: 06 Септември 2015, 22:11:22 pm »
Овие без полнач идат?

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #5523 на: 07 Септември 2015, 00:07:15 am »
Пробав со браузерот кој доаѓа со андроид верзијата ми вели дека не може да го прочита пагинот, инсталирав и опера не ми ни дава никакво видео.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #5524 на: 07 Септември 2015, 10:39:14 am »
Леново телефонот почна да подзакочува, го рестартирав и не се крева сега, застанува на логото и толку. Некој слично искуство? Веројатно денес ке оди на сервис

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #5525 на: 07 Септември 2015, 12:45:34 pm »
Bootloop? Clear cache можеш да направиш?

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #5526 на: 07 Септември 2015, 13:09:41 pm »
Bootloop? Clear cache можеш да направиш?

Од опциите во recovery има само factory reset. Пробувам некако да сочувам податоци, пред да избришам се.

Имаше и една опција за partition check, појави failed. Можно е да ми се изгубила партицијата :|

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #5527 на: 08 Септември 2015, 13:28:57 pm »
Nokia C1 Android smartphone emerges

Цитат
Nokia is getting back into the smartphone game, and this might be the first real image of the device that reintroduces the brand to phone buyers. Earlier this summer, Nokia CEO Rajeev Suri said that the Finnish company will indeed look to make a return, by designing and licensing handsets, to the mobile market once its agreement with Microsoft to not use the Nokia name on smartphones had expired. Having been barred from branding any smartphones as Nokias until the end of 2015, the company is now working on its plans for 2016 and beyond, which it has said will not conflict with Microsoft's mobile efforts: "Microsoft makes mobile phones. We would simply design them and then make the brand name available to license."

The purported Nokia C1 is said to run on Android Marshmallow, powered by an Intel Atom processor inside. Its 5-inch size and 1080p resolution are both rather conventional, and it doesn't seem to have any fancy extras like a fingerprint sensor or any sort of special camera system. That might suggest more of a budget device......

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5528 на: 08 Септември 2015, 19:39:00 pm »
Ќе го поставам прашањето тука, ако не е соодветно нека го преместат администраторите.

Имам проблем со отварање на видеа на форумов кога го користам телефонот, т.е кога некој постира видео од youtube и кликам на него ми отвара нов blank прозорец кој не води кон видеото од youtube ниту пак почнува видеото. Исто така на некои сајтови понекогаш се јавува истиов проблем со видеа кои не се од youtube туку се директно на самиот сајт. Истиов проблем го немам кога одам директно на сајтот на youtube и сакам да пуштам видео. Дали има јунак на форумов што може да ми каже што е проблемов?

Телефонот користи андроид верзија 4.4.2.
јас го имам овој проблем со последните неколку андроиди... индталирано флеш и еден куп други работи и џабе е... сега на јутјуб клипови ми вели дека фали плагин... кликај на него барај и џабе... незнам кој плагин и од каде да го димнам... додека со други сајтови нема проблем до јутјуб... само на форумов... ако некој даде линк што да инсталирам, ок, ако не, па ок.. ионака више дигнав раце да го средам тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17614
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5529 на: 08 Септември 2015, 23:18:49 pm »
Нема решение за тоа. Плагин бара зошто мисли дека броусаш од компјутер, а ти уствари од андроид кој нема флеш. Иако јутјуб се префрли на нефлеш, веројатно ембедирањето на видеа по форуми уште е под флеш.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #5530 на: 09 Септември 2015, 00:08:21 am »
Го имам истиот проблем на HTC Desire 200 и одвреме навреме знае вака да ми заглави, меѓутоа ми оди на нерви... па дали би се решил проблемот со промена на екранот и колку би ме коштало тоа задоволство?  :)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5205
  • Пиши лаже
« Одговори #5531 на: 09 Септември 2015, 00:58:57 am »
Не би ти помогнал со одговорол, али знам дека нема да ти се исплати. Според мене би требало да е околу 2000 денари, што не вреди да ги даваш за тој телефон. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #5532 на: 09 Септември 2015, 13:27:25 pm »
Еве снимив едно видео со стариот телефон, да видите што се дешава  :(
чаре?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5205
  • Пиши лаже
« Одговори #5533 на: 10 Септември 2015, 11:14:21 am »
Г2, Cloudy 3.3 со сток кернел. 3г /вај фај цело време, брајтнес на ауто(50 %).

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20704
« Одговори #5534 на: 10 Септември 2015, 11:23:48 am »
Жити фонтот :P
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.