Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1354369 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #5355 на: 16 Август 2015, 08:20:58 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
И сега каков тетеринг е?

Конкретно според сликава, никаков, не ти е активна опцијата WiFi HotSpot. Во истиот миг кога ке кликнеш на тоа дугме, телефонот ке дисејблира WiFi и ке он да зражи wifi сигнал а ке користи 3Г интернет.

wi-fi repeater ви треба како што разбрав, пробај со fqrouter2 мислам дека имаше таква опција

Цитат
fqrouter2 is a tool that has been specifically designed to bypass the Great Firewall of China (GFW), and make it possible to access websites like YouTube or Twitter from within Chinese borders.

In addition to its main function, fqrouter2 also gives you the ability to turn your Android device into a router capable of sharing this unrestricted internet access with other devices, as long as you have rooted your terminal already.

fqrouter2 is a useful tool, with a very specific aim, that lets you access content that would normally be forbidden in China.
Ова повеќе ми личи дека е прокси одколку некаков wifi хотспот адвенсед тул.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #5356 на: 16 Август 2015, 11:20:25 am »
Знам :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #5357 на: 18 Август 2015, 21:09:33 pm »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5358 на: 19 Август 2015, 17:29:09 pm »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #5359 на: 19 Август 2015, 18:13:02 pm »

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729
« Одговори #5360 на: 21 Август 2015, 22:23:01 pm »
Да си прашам дали го бива Sony Xperia M2 како телефон?
Конкретно ми треба да го користам за интернет, да не кочи, без некои посериозни багови, камерата манје више и не ми е толко битна али како што гледам има солидна камера плус блиц.
Го има на понуда во Vip 100е телефонот и 700ден. месечна претплата на 2 год. договор. Студент сум па ќе ми треба за интернет. А и може да ми препорачате некој друг понуда од Vip до 100е доплата и 700 ден. месечна претплата.  :)
edit: може и од One понуди! 

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5361 на: 21 Август 2015, 22:39:52 pm »
Јас го гледав на времето и го земавме. Го користи еве некое време може година многу е солиден. Ама цената не му паѓа на ново и тоа ме изнервира сега пак кога зимавме за друг па се одлучив за Е4г како понов и со IPS екран. А за М2 иако е супер веќе е најавен М5, а ако се зима буџет класа јас дефинитивно би го погледнал М4 Аква како најбољи избор во моментов.

Отсутен Passat3B

• Редовен
« Одговори #5362 на: 21 Август 2015, 23:12:07 pm »
Јас го гледав на времето и го земавме. Го користи еве некое време може година многу е солиден. Ама цената не му паѓа на ново и тоа ме изнервира сега пак кога зимавме за друг па се одлучив за Е4г како понов и со IPS екран. А за М2 иако е супер веќе е најавен М5, а ако се зима буџет класа јас дефинитивно би го погледнал М4 Аква како најбољи избор во моментов.
Дени, M2 e 6000мкд еднократно плаќање а М4 Аква е 11500.
Јас барам до 100е толку ми е буџетот и потоа на тарифа од vip 700ден. месечна претплата на 2 год. договор.
Затоа прашав дали го бива и ако има други добри телефони од LG, Samsung, Sony во тој ценовен ранг од Vip  :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5363 на: 21 Август 2015, 23:21:47 pm »
Супер е еве ден денес го користи девојчево година дена веќе, а прошли месец го гледав да земеме уште еден ама прескап беше некои 8000 за веќе застарен модел и го земавме Е4г како подобра опција. Се надевам ме разбра. Погледни ги овие два модела, види кој повеќе ти фаќа око.

М2 е поубав на изглед но без IPS а Е4г задното капаче му е малце како маска ама има IPS. Сеа ствар укуса веќе. Некои 5000 беше, а м2 накај 8000 иако е послаб.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #5364 на: 21 Август 2015, 23:52:30 pm »
Изгреби се од роднини и блиски за уште двеипол илјади и пазари го ова:

www.vip.mk/vip-postpejd-ponuda/-/phone-offer/Alcatel/2018990/Onetouch+Idol+3/5eJdJLZfDnZI

Реално, крај на програмата е за ценава.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #5365 на: 22 Август 2015, 00:51:14 am »
Или Идол или Е4. Супер телефони за тој ранг.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 634
  • Сузуки Витариче
« Одговори #5366 на: 22 Август 2015, 01:23:18 am »
Изгреби се од роднини и блиски за уште двеипол илјади и пазари го ова:

www.vip.mk/vip-postpejd-ponuda/-/phone-offer/Alcatel/2018990/Onetouch+Idol+3/5eJdJLZfDnZI

Реално, крај на програмата е за ценава.

Јас и за без доплата би одел на Idol 2S. http://www.vip.mk/telefoni/-/gsm-advisor/Alcatel/1825012/Onetouch+Idol+2+S/IwlO79AvKRy7#ad-image-0
Али за +2.5К се добива сериозен телефон претставен пред некој месец со одлични ривјуа.
Потпис.

Отсутен Passat3B

• Редовен
« Одговори #5367 на: 22 Август 2015, 12:36:37 pm »
Ви благодарам момци, од голема помош ми беше вашето мислење во изборот за нов телефон.
Иако скептик за алкател како марка, сепак се одлучив за Alcatel Onetouch Idol 3, има можност и за плаќање на рати 350ден. месечна рата али најверојатно ќе биде еднократно 8500.  :)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #5368 на: 22 Август 2015, 12:39:40 pm »
Добар избор. Со него идат одлични џвс слушалки, јас се зачудиво кога ги пробав.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
« Одговори #5369 на: 23 Август 2015, 11:36:40 am »
Не знам дали е правото место тука за прашањево, али не сакам да отворам нова тема.

Значи, сакам да си купам нов мобилен. По повеќемесечни истражувања, во потесен избор влегоа iPhone 5C 8ГБ, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5, LG G Flex 2, Sony Xperia Z2 и Sony Xperia Z3.

Како поминуваше времето, iPhone, S4, LG и Z2 отпаднаа, од разноразни причини. iPhone ми беше некако прескап, во однос на она што го нуди, S4 веќе е доста подостарен модел, али го имав во предвид поради релативно ниската цена. Од тие причини, си реков - додај уште некоја пара, и онака купуваш телефон еднаш во две години, па ги земав во предвид останатите.

Е сега, LG e преголем, значи дури и грдо ми изгледаше. Прашање е во џеб како би го поднел. Отпаѓа.

Z2, според мене е одличен телефон, но не се исплати ценовната разлика со Z3 - за многу малку пари, ќе имам една генерација понов телефон. Отпаѓа.

Така, изборот во моментов е на Z3 и S5.

Да си кажам веднаш, ме влече накај Sony-то. Супериорен е над Samsung-от, во секој поглед.

Што барам од мојот нареден телефон?

Прво, изглед. Кај S5, оној задниот кожен дел, благо кажано - ми е одвратен. Да, предност е што подобро лежи во рака, не се гребе, и сл. Но, поради брендот и цената во моментов, би можел да живеам со тоа.

Од друга страна, Z3. Стакло, алуминиум, стакло. Вреска - премиум, за разлика од пластикаријата кај Кореецот. Не коментирам повеќе, прекрасно изгледа Sony-то.

Второ, нормални перформанси за телефон. Да не ме ебава кога сакам да отворам именик, што е случај кај сегашниот Idol што го користам. Кај телефон, да не можеш именикот да го скролаш на раат. Убеден сум дека и двата ќе ме задоволат во тој поглед.

Трето - батерија. Sony-то е подобар и тука.

Кога ќе се размислам, единствени предности на S5 во моментов се дека можам да го земам одма (би го земал од Нептун), тоа што можам да го осигурам од сите можни ризици, и тоа што е со пониска цена.

За Sony-то, ќе морам да почекам уште месец ипол, пошто тогаш ќе го продолжувам договорот со Вип.

Така, сите искуства, совети и препораки од вас се добредојдени. Не ми нудете половни, користени телефони, пошто не сум заинтересиран. Сакам јас да го скинам најлончето од апаратот.

Што да одберам, и зошто? Алтернативи на овие два модели? Пукајте.

Благодарам.