Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1353887 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #5295 на: 11 Август 2015, 17:19:10 pm »
Јави се во ВИП кажи им... Не гледам зошто би ти го блокирале хотспотот!

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
« Одговори #5296 на: 11 Август 2015, 17:25:49 pm »
Ke im se javam i cetvrtok od s6 ili note 4, samo da vidam koj ke mi dade poubav ekran i kamera i ke stavam kraj na makite

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #5297 на: 11 Август 2015, 17:39:19 pm »
За овој проблем конкретно, најмалку ти е крив телефонот.

Ако си се навикнал на поголем екран и Андроид, онда мењај го ајФонот. Не си требал уопште да го зимаш.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #5298 на: 11 Август 2015, 18:22:07 pm »
Не знам дали се сеќаваш, ама ја убаво ти викав, чувај си го нотето и батали ги ајфоните. :)
За останатото нема да дискутирам оти ме мрзи да пишувам многу од телефонот а и секако е многу пати дискутирано тоа за иос вс андроид.
Едино нешто што ме нервира страшно е тоа што поголем дел од луѓето што користат ајфони ми прават споредби од типот на Ајфон вс Андроид, т.е споредува уред со ОС. Користи ајфон и не знае ниту што оперативен систем има, битно е да има јаболкце за на пазар...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5299 на: 11 Август 2015, 18:32:09 pm »
И да не кочи и да има поддршка асална и да има добар дизајн на софтверот. Дури не ни мора да има јаболкце.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #5300 на: 11 Август 2015, 20:50:04 pm »
Шо сакате прајте си вие, јас знам дека Алкателот (во аналогијата на Веле) и Ајфонот (Ферарито во истата аналогија) кога ги возам градска вожња исто ми служат, осим што во Ферарито ми завидува свет, што не ме пали ама воопшто. Знам дека за Алфата е мотор 300 евра а за Ферарито 60.000 евра.
Сериозно не знам како ги користите телефоните за да имате потреба од претерано скапи уреди што според вас се супериорни на све што постои во универзумов.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #5301 на: 11 Август 2015, 20:54:19 pm »
Нека се исчитат и нека ограничат на кого даваат да го ставаат. Доста е веќе. 3 телефона на година по производител и нека не замараат веќе. И тие 3 нека коштаат фиксна цена, 250 500 750 евра. Секоја година.
Не е тоа проблемот. Проблемот е во Ноте 4... Ноте4 910ф, Ноте 4 910ц, Ноте 4 910т, Ноте 4 910у, Ноте ... Па Спринт, па Веризон, па Индиски, па Корејски, па Т мобиле, па...

Значи од еден Ноте 4 имаш преку 10 (!!!) преку десет значи уреди за кои треба да развиваш софтвер. *вулгарности* Се нема резон, се забегува кај се стаса. Се губи контакт со реалноста. Се гледа само да се продаде следниот телефон по секоја цена. Само тоа се гледа профит-профит-профит и удел на пазар. Ништо друго не е важно. Корисникот не постои. Корисникот е само бројка која треба да го купи новиот телефон кој ќе го извадат, на кој се поправени тие грешки и има 3 нови функционалности кои се небитни, (а се скратени 2 битни).
Затоа неможе да успее андроид. Зборам, за успее-успее. Да го засакаш, да заличи барем на кратко на стабилен оперативен систем. Ама нема абер тоа да се деси.

Сони тргна во некоја насока да не заклучува телефони, да не додава софтвер, да не прави дедицирани верзии на телефони, и според мене е еден од најдобрите буџет-и-мид ценовни телефони.
Самсунг е безвезе со софтвер, ама одат на брут форс хардвер, недостижен екран, недостижна камера, процесори, рамови, ладење, батерии свашта.
Шаоми се многу добри, само кај нас се малку скапички. Да може да има достава до МК, ќе се добри конкуренти. И Оне+ исто, ќе се супер конкуренција.

Нема веќе користење на андроид телефон. Тој има рок на траење од 1 година. После таа година искача замена, и твојот телефон сибал мајката. Снаоѓај си се. Или продај го за третина од цената па земи си го новиот.

Оноа ајфонон каков интерфејс има, каков дизајн. Кој мерак е да го работиш, да заѕвониш, било што. Милина. Нема грам споредба.

Да де на тоа мислев, 3 телефони и крај. Не повеќе верзии од еден, само еден за цел свет и крај.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
« Одговори #5302 на: 11 Август 2015, 20:59:23 pm »
Jas so noteto skoro i da ne otvarav kompjuter, pregleden e i go biva za se

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #5303 на: 11 Август 2015, 22:18:31 pm »
Шо сакате прајте си вие, јас знам дека Алкателот (во аналогијата на Веле) и Ајфонот (Ферарито во истата аналогија) кога ги возам градска вожња исто ми служат, осим што во Ферарито ми завидува свет, што не ме пали ама воопшто. Знам дека за Алфата е мотор 300 евра а за Ферарито 60.000 евра.
Сериозно не знам како ги користите телефоните за да имате потреба од претерано скапи уреди што според вас се супериорни на све што постои во универзумов.

Ја сериозно не знам од која причина ти го вмеша иОС у муабет за недостатоците на Андроид.

Ме радува што Алкателот ги исполнува твоите потреби и се надевам дека долго ќе те служи.

Jas so noteto skoro i da ne otvarav kompjuter, pregleden e i go biva za se

Не требало уопште да го мењаш Нотето.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5305 на: 12 Август 2015, 12:47:06 pm »

Нема веќе користење на андроид телефон. Тој има рок на траење од 1 година. После таа година искача замена, и твојот телефон сибал мајката. Снаоѓај си се. Или продај го за третина од цената па земи си го новиот.

Тешка невистина.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5306 на: 12 Август 2015, 13:09:46 pm »
Можда грешам, ама тоа е моменталното мое мислење.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #5307 на: 12 Август 2015, 15:09:31 pm »
Може да се купат вакви кабли кај нас или да нарачувам од интернет? Микро усб ми треба.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #5308 на: 12 Август 2015, 15:51:27 pm »
Имаш во нептун на каса, има повеќе бои.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5309 на: 13 Август 2015, 13:59:24 pm »
Да не ја нашол некој случајно Copilot Premium Europe 9.6 кракната?
По интернетов наоѓам само некои спамови