Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1152934 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #4545 на: 09 Јануари 2015, 14:24:18 pm »
Ама сеа сменет софтвер ти е така? Ако е кастм ром во нотификејшн кога ке го повлечеш во тие шорткатите нема сејв скриншот? Види таму се кастмозираат тие шорткатите во нотификејшн панлот дали постои таму како опција

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6676
« Одговори #4546 на: 10 Јануари 2015, 11:46:29 am »
како се правеше скриншот?

Кај мене го првин притискам Power button и одма откако ке го стиснам него, притискам на кукарчево што треба да те донесе на почетен екран и така прави скрин шот.

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7887
  • Плинаш!!!
« Одговори #4547 на: 10 Јануари 2015, 12:59:50 pm »
Дечки имам проблем со ова кинеското лајно шо го нарекувам телефон. Денес ми се испразна за батерија, го кладов на полнач и не запали појке. Да бидам попрецизен телефонот ке се уклучи до одредена фаза, застанва и се повторува само логото на алкател, ова од на сликата и толку, цел ден да го остам истото ке го врти.

Отишол софтверот во неповрат. Стандарден проблем на алкател.

како се правеше скриншот?
На сите телефони различно се прави скриншот. Ако си заборавил како се прави, симни го ова https://play.google.com/store/apps/details?id=com.linever.screenshot.android&hl=en или некоја слична апликација што ке биде компатибилна со твојот телефон.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5203
  • Пиши лаже
« Одговори #4548 на: 10 Јануари 2015, 13:20:04 pm »
Скриншат за Андроид 4.0+ е со Power + Volume Down. Самсунзите имаа комбинација од Power + Menu.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #4549 на: 10 Јануари 2015, 17:41:10 pm »
Кај мене на самсунг с3 поминувам со раката на екран и прави скриншот, пробај и кај тебе така, од лево кон десно или обратно.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #4550 на: 10 Јануари 2015, 17:59:33 pm »
Најбоље видео за претставување на игрица што постои:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.binlab.bubble

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5778
« Одговори #4551 на: 10 Јануари 2015, 19:09:47 pm »
Edno prasanje :
Dali imate na android instalirano nekoj cleaner sto zatvara aplikacii i stedi baterija i nekoj anti virus sto bi pomognal da nese zakaci nekoja glupost.
Ako imate kazete mi koj e najdobar da instaliram kaj mene..

Присутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4285
« Одговори #4552 на: 10 Јануари 2015, 19:11:28 pm »
вакво нешто нема потреба од инсталирање на верзии на андроид над 4.имаше доста текстови на нет за оваква проблематика,и место да добиеш тоа што го очекуваш,бетер ќе ти цица батерија телефонот.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5203
  • Пиши лаже
« Одговори #4553 на: 10 Јануари 2015, 21:12:39 pm »
Кај мене на самсунг с3 поминувам со раката на екран и прави скриншот, пробај и кај тебе така, од лево кон десно или обратно.
Тоа е ако ти се уклучени сензорите за да си мафташ со телефонот и да ти ги следи очите...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен seat ibiza

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 184
« Одговори #4554 на: 11 Јануари 2015, 18:01:03 pm »
Edno prasanje :
Dali imate na android instalirano nekoj cleaner sto zatvara aplikacii i stedi baterija i nekoj anti virus sto bi pomognal da nese zakaci nekoja glupost.

Влатче не ставај тие клинери само батерија јадат андроидот си е оптимизиран и сам си ги исклучува сервисите немаш потреба од такви клинери. Поздрав

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #4555 на: 11 Јануари 2015, 19:33:55 pm »
Не јадат само батерија туку и софтверот го сјебуваат.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #4556 на: 11 Јануари 2015, 19:36:23 pm »
Edno prasanje :

Влатче не ставај тие клинери само батерија јадат андроидот си е оптимизиран и сам си ги исклучува сервисите немаш потреба од такви клинери. Поздрав

Не се согласувам дека Андроидот е оптимизиран, пошто не ќе да е баш... Ама се согласувам дека немаш потреба од такви глупости, од типот, ваков клинер, онаков клинер, анти-вирус бла бла...

Што се однесува до батеријата, marjanot пред некое време ми спомна за апликацијата Greenify, која праи некои маџии и ти ушпарува батерија. Не знам што точно прави и на кој начин, пошто не сум ја користел многу многу. Знам дека бара root пермисии.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4557 на: 11 Јануари 2015, 19:48:42 pm »
Гринифај (и сличните и нејзе) имаат можност да го запрат процесот на апликацијата кога ќе го заклучиш телофонот. Значи кога ќе стиснам на заклучивање нема што тука мене да ми се пали маркет, или немаркет или асфалт, или осмос или рејс логик 3 или нешто си таму глупост некоја и да ми цеди батерија. Тоа не ми е јасно како може да не е по дифолт на андроид ама ај. Значи ЈАС треба да кажам што се дешава со телефонот а не апликацијата. Треба рут зошто на Гринифај му треба привилегии за да запре туѓ процес и да го стопира со работа. Се знае кој треба да работи кога е телефонот локт:

Мејл, воцап, вибер. Толку. Крај. Нема што игрица да се вклучува кога не и е време.

Веќе со Таскер може да се кодираат многу комплексни работи со палење и гасење на разни работи за масовна заштеда на енергија. На пример кога е заклучен телефонот се да е исклучено и вај фај и гпс и мобајл дата СЕ и секој пола саат по една минута им е дозволено да се упалат сами од себе и да проверат дали има нешто ново (порака од воцап, вибер, ФБ, мејл и слично) и пак да го угаси 3г и вај фај и гпс и се по список.

Ова се се рачни работи за кои Андроид не само што не е оптимизиран, него нема никаква можност да ги направи освен со некоја ваква програмка. Но мачење е да се открие програма, да се види како се користи, да не се заебе нешто зошто си рутиран... се на се тапа. Си има многу проблеми со батерија андроидот реално. Можеби е опраен од порано, ама има кубици леб што треба да изеде за да е проближно до нешто што би се нарекло „оптимизиран“. Искрено не ми е јасно онолкава фирма како може да се ашка со средување на еден оперативен систем, да неможе да го опраи да е саглам еднаш засекогаш. Стварно не ми е јасно.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4558 на: 11 Јануари 2015, 20:25:06 pm »
Постои бесплатен Tasker?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда