Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1152947 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3892
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #4575 на: 12 Јануари 2015, 21:43:56 pm »
Денес го продадов S4 ката што ја имав зошто имаше некој проблем со копчето и се исклучуваше еднаш на 2-3 дена но знаеше да се исклучи навечер и сабајлето да немам аларм и да се успијам. Земав LG G2 да ми потрае до мај кога го продолжувам договорот но дома видов дека нема слот за SD картичка :( Поглупа работа од тоа неможе. Инаку телефонот доста брзо и мазно работи, има помал лаг од S4 ката што имаше и екранот е доста добар.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #4576 на: 12 Јануари 2015, 21:54:15 pm »
Колку гиги сториџ има LG-то?

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #4577 на: 12 Јануари 2015, 22:07:16 pm »
Одамна има ваква апликација.. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flightradar24free&hl=en

Него која навигација да ја инсталирам (линк нешто) за во Мк ми требит, пример да означам маврово и да ми го покажи патот до маврово, колку км има ова она ?

Јас оваа користам и сум прилично задоволен, имаш мк јазик и да зборува :)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapfactor.navigator&hl=en
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4285
« Одговори #4578 на: 12 Јануари 2015, 22:27:51 pm »
LG G2 е брат близнак на Nexus 5,така да има верзија со 16/32 GB.Искрено,нема подобра работа од телефон без тие смотаните SD картички,си има доволно капацитет и без тоа

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20143
« Одговори #4579 на: 12 Јануари 2015, 22:31:26 pm »
Аха имало.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #4580 на: 12 Јануари 2015, 22:35:23 pm »
LG G2 е брат близнак на Nexus 5,така да има верзија со 16/32 GB.Искрено,нема подобра работа од телефон без тие смотаните SD картички,си има доволно капацитет и без тоа
Ако ги користиш ПРАВИЛНО за слики и видеа, за што се и наменети картичките, а не да инсталираш ствари по нив... не гледам проблем со картички. Да, подобро е да има повеќе меморија телефонот, апсолутно, меѓутоа некој компромис е 32гб за апликации и сваштарии а 128гб картичка за видеа и слики (и ништо друго!).

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5778
« Одговори #4581 на: 12 Јануари 2015, 22:37:59 pm »
Nekj android telefon so 2 karticki na tac minimum 1gb ram i izmegju 4.3" i 5" ekran  so cena do 6500 denari..
Po moznost nov so garancija..Moze da e lenovo,prestigio,quart dajte predlog ili kade da baram osven vo amc

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4285
« Одговори #4582 на: 12 Јануари 2015, 22:41:10 pm »
лошо може се изразив,не се смотани сд картичките,туку телефоните со сд картички,па сликите биле ваму,апликациите на другиов сториџ итн итн.башка и ретко некој да му треба повеќе од 32 GB,реално.мене ми е боље телефон без слот за сд,здравје кога би купувал следен пак би земал таков.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3892
« Одговори #4583 на: 12 Јануари 2015, 23:52:35 pm »
Телефонот е со 16ГБ меморија што мене ми е малку и ми е глупаво што сите слики што ми беа на СД Картичка сега неможам да си ги ставам во телефонот, барем не без да се акам со префрлање и слично. Инаку незнам зошто СД картичка би била глупава работа особено за слики, музика, филмови, игри од по 1-2 ГБ и слични сваштарии. Во С4 ката имав 32ГБ картичка и одлично си работеше, никогаш немав никакви проблеми предизвикани од неа или од нејзиното "споро" работење.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #4584 на: 13 Јануари 2015, 01:43:00 am »
Almost One Billion Users Are At Risk Due To Android’s Lack Of Security Updates

Цитат
Google’s Android gets plenty of unwanted recognition for attracting malware, but given that it’s used by more than one billion of the world’s population while being famously open source, it’s an inevitability that comes with the territory. The search company behind the ubiquitous mobile software faces a constant battle to ensure that security holes are fixed, bugs are squished and malicious attacks are thwarted, we’re led to believe, yet according to a new report, the Big G has stopped pushing WebView updates that may leave some 900 million users susceptible to attack.

Цитат
With Lollipop 5.0 and up, WebView updates are automatically streamed from the Play Store, but given the very meager reach of Google’s latest software, the lack of security updates for Jelly Bean and earlier could spell danger for hundreds of millions.

It’s worth adding, to close, that Google will consider patches made to fix WebView issues on earlier versions of Android, which is of some comfort, but given that we’re talking here of a Google platform, it shouldn’t be down to independent security experts and firms to clean up the mess.

http://www.redmondpie.com/almost-one-billion-users-are-at-risk-due-to-androids-lack-of-security-updates/
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #4585 на: 13 Јануари 2015, 01:56:22 am »
Следен телефон њиндоус ќе ми е.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #4586 на: 13 Јануари 2015, 10:16:56 am »
И мене натака ме влече :)
Некоја Ноќија замашна.

А има шанси и на аЈФон 6+ да му дадам шанса кога ќе излезе 9-ката

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #4587 на: 13 Јануари 2015, 10:23:27 am »
@Marjanot HTC ONE M8 Windows

Незнам сега дали е можно, али ке биде. Ке можеш да си мењаш виндоус и андроид. Кога како сакаш :) Ке има опција и за дуал бут :)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #4588 на: 13 Јануари 2015, 10:45:24 am »
Имаа ваков телефон порано, модерите многу го сакаа. HD 2. Од анроид до виндоус 95 имаа портнато на него.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #4589 на: 13 Јануари 2015, 10:53:22 am »
@Marjanot HTC ONE M8 Windows

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Незнам сега дали е можно, али ке биде. Ке можеш да си мењаш виндоус и андроид. Кога како сакаш :) Ке има опција и за дуал бут :)

Не го бендисувам М8-ката. Ама ич :)