Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1152943 пати)

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #4530 на: 08 Јануари 2015, 10:25:50 am »
Ne e za ovde temava ama dali samo jas imam problem so reklama 5 koga otvaram od mobilen od vcera nekako idiotski mi ja otvara stranicata ne e kako porano sto bese ili imaat nekoja glupa izmena ???

И јас забележав имаат пуштено  мобилна верзија фала богу после толку време редно беше :) Кај мене нема проблем баш супер изгледа
многу подобро и поедноставно за на мобилен отколку кога ти е отвори десктоп верзијата.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #4531 на: 08 Јануари 2015, 15:43:02 pm »
Android 5.0 Lollipop Is Running On Less Than 0.1% Devices Worldwide

Цитат
Three months since its release, Android 5.0 Lollipop is running on almost less than 0.1% of devices which received the update, says Google itself. For those who have been following Android closely since it was first released, this news shouldn’t be too surprising. More on this right after the jump.

Released in mid-October last year, Lollipop is supposed to be one of the most extensive updates to the Android platform since Ice Cream Sandwich was released, with the much hyped Material Design, and bunch of other improvements and features under the hood.

All that is nice, but it would be nicer if the update actually found its way on to Android devices sooner than the wait which seems to have become a trend every time Google releases a new major update to the Android OS. According to Google’s own official data which showcases the breakdown of all OS version installations up till the 5th of January 2015, Android 5.0 Lollipop doesn’t even make the cut for being displayed in the distribution chart given how it’s running on less than 0.1% of devices.

Со други зборови, „турни ме да кинисам“.

До толку не го бива Лолипоп, или проблемот е во тоа што секој производител затупува со „шминкање“ и пласирање на апдејтот?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #4532 на: 08 Јануари 2015, 15:44:16 pm »
Па само Нексусите имаат засега Лолипоп, тоа со секој апдејт е така. Сега уште малку ќе почнат и другиве да го добиваат. Ова зависи од производителите, не е од гугл. Кога можеа Лг за Г3ката рамо до рамо со Нексус да избацат апдејт можат и другите ако се потрудат.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #4533 на: 08 Јануари 2015, 16:27:09 pm »
HTC Оne GPE си има уште пред еден месец. Мене не ме бендиса, башка и имаше некои багчиња и си го вратив Сенс ромот.
5.0 со Сенс беше најавен за 03.01. ама еве го одложен.

Самсунг се покилави по тоа прашање, ама очекувам сите од сериозниве играчи да направат апдејт до крајот на месецов.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #4534 на: 08 Јануари 2015, 16:27:26 pm »
Јас мислам дека нема оправдување за толкаво доцнење. 6 месеци имаа девелопер привју и сите вендори на телефони и на апликации можеа да се прилагодат на новиот ОС. Од друга страна јас сум скроз незадоволен од Лолипопот и едно време бев наум да се вратам на киткат, ама се откажав, пошто секако ке мора да дојдам на лолипоп, а и апликациите ке стануваат оптимизирани за Л а не за КК. Мислам дека овој сегмент е многу лошо смислен од Гугл, толку зборење за Л и привјуа и рецензии и на крај, после 3 месеци... сеуште го нема... а најверојатно ке поминат и 6 пред да има скоро па значителен број на корисници. Инаку да, Г3 по светов веќе добива Л, ама не и ние во МК.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #4535 на: 08 Јануари 2015, 16:31:58 pm »
Не знам јас на Нексус 4ката бев презадоволен од Лолипопот, перфектно си работеше телефонот,  мислам дека најубаво оптимизиран беше и е за него пошто и најмногу го тестираа. За Самсунзиве се очекува при крајот на месецов.

Иначе Додо, ти да не си под ник Oktar на ит форумов? :)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #4536 на: 08 Јануари 2015, 16:44:11 pm »
Не знам јас на Нексус 4ката бев презадоволен од Лолипопот, перфектно си работеше телефонот,  мислам дека најубаво оптимизиран беше и е за него пошто и најмногу го тестираа. За Самсунзиве се очекува при крајот на месецов.

Иначе Додо, ти да не си под ник Oktar на ит форумов? :)

Ме провали! :D демит, сега ќе треба да правам нов профил и нов идентитет... :( Инаку се согласувам, на Н4 супер работи со мали багчиња со камерата, што кога ке размислам и не се така мали. Али како и да е, да не драмам пак и тука, си прочитал таму се што се имам жалено и коментирано и се е добро аргументирано и документирано :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #4537 на: 08 Јануари 2015, 16:53:41 pm »
Ме провали! :D демит, сега ќе треба да правам нов профил и нов идентитет... :(

;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4538 на: 08 Јануари 2015, 22:23:15 pm »
како се правеше скриншот?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #4539 на: 08 Јануари 2015, 22:24:57 pm »
volume - и power button.. Барем кај мене е така..

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #4540 на: 09 Јануари 2015, 00:00:33 am »
Дечки имам проблем со ова кинеското лајно шо го нарекувам телефон. Денес ми се испразна за батерија, го кладов на полнач и не запали појке. Да бидам попрецизен телефонот ке се уклучи до одредена фаза, застанва и се повторува само логото на алкател, ова од на сликата и толку, цел ден да го остам истото ке го врти.

Пробав да го ресетирам како на линкот подолу, но џабе пак исто. Некој совет од вас ? Се работи за алкател 985. :)

Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #4541 на: 09 Јануари 2015, 00:39:24 am »
Да не заминал софтверот некако во неповрат ? Види приклучи го на пц, и ако има некое програмче за рековер/репаир нешо да пробаш... ??

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4542 на: 09 Јануари 2015, 02:16:13 am »
volume - и power button.. Барем кај мене е така..

па знам дека така некако беше, ама нејке... никако нејке да направи скрин шот... да не има некоја финта да сум ја изгасил? кит кет има...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #4543 на: 09 Јануари 2015, 09:32:21 am »
За што телефон се работи? Таква опција не постои за да ја изгасиш.
« Последно менување: 09 Јануари 2015, 09:38:19 am Allexxander »

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4544 на: 09 Јануари 2015, 12:24:28 pm »
aбе сликав претходно ама нејке сега.. од истиот телефон имам слики турано, кога дискутиравме за некои опции нешто.. тогаш сакаше сега несака...

http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3017&pid=36716
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk