Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1226739 пати)

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #4351 на: 03 Декември 2014, 02:38:15 am »
Nekoja aplikacija za vreme ama da pokazuva i za cela nedela ???
Do vcera imav Go Launcher pa se prefrliv na Dodol launcher..Se iznenadiv so ovoj vtoriov kolku leta telefonov se preporodi.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #4352 на: 03 Декември 2014, 02:51:46 am »
Пробај Нова.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #4353 на: 03 Декември 2014, 08:43:45 am »
Nekoja aplikacija za vreme ama da pokazuva i za cela nedela ???

Do vcera imav Go Launcher pa se prefrliv na Dodol launcher.. Se iznenadiv so ovoj vtoriov kolku leta telefonov se preporodi.

EZ Weather

Nova Launcher - Подобар нема.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #4354 на: 03 Декември 2014, 16:13:24 pm »
+1  за ез ведерот. Го користам веќе некое време и е одличен.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
« Одговори #4355 на: 03 Декември 2014, 16:24:16 pm »
ааа.... тоа ли бе... нема благе везе тоа... не само што ке ти ја заебе батеријата, туку екранот го пржи... тоа беше ако не се лажам нешто како со соларно полнење дрн дрн.. само го тураш телефонот одозгора и он почиња да се полни... тоа функционираше на постарите модели на телефони.. пред ајфонот и андроидот... на ове јас не би го тоа...

ако сакате нешто фенси ово оно, купете соларен полнач, на кабел.. јас таков имам за куропецање на плажа негде.. седиш на плажа, крпиш некој ви-фи, полначот брцнат во телефон и цел ден врцкаш со телефонот.. така е ок и проверено е... сум го мерел колку струја дава, и ок си е...

Платформа на која се става телефонот и платформата емитува некои бранови што ја полнат батеријата.
Како на времето батерии од далечинско што се ставаа на термо за да поработат уште 2 недели.

не е баш така, телефонот си е предвиден за такво полнење, работи мислам на принцип на индукција. мислам дека и јапонски ке го загрева телефонот

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #4356 на: 03 Декември 2014, 16:44:54 pm »
MAPS.ME–Offline Maps & Routing

Про верзијата сега бесплатна! Грабајте додека е  :) Доста добра покриеност. Го има секое објектче. Досега немам пробано навигација што работи помазно и побрзо.

Го користам веќе некое време и е одличен.
И доста точна прогноза дава.

« Последно менување: 03 Декември 2014, 17:27:46 pm Allexxander »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4357 на: 03 Декември 2014, 23:05:33 pm »
Не можам да ги префрлам апликациите на сд ми бара да е на партиципации картицата, програмче некое преку мобилен да ја средам?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #4358 на: 04 Декември 2014, 01:02:40 am »
Вреди да дадам Alcatel C7 одлична состојба 4 месеци стар за iPhone 4ка 16гб одлична состојба Neverlock 2 години стар ?

Притоа треба да му се смени батерија, пошто ајфонот 4/5 месеци не е користен па сигурно е сјебана..

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #4359 на: 04 Декември 2014, 01:04:13 am »
Зошто би била зафркната ако не е користен...?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #4360 на: 04 Декември 2014, 01:09:44 am »
Па незнам, не е воопшто приклучен, така си е оставен...
Имав самсунг обичен 7/8 месеци не беше уклучен и потоа батеријата траеше највеќе 2 саати..

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #4361 на: 04 Декември 2014, 09:39:43 am »
MAPS.ME–Offline Maps & Routing

Про верзијата сега бесплатна! Грабајте додека е  :) Доста добра покриеност. Го има секое објектче. Досега немам пробано навигација што работи помазно и побрзо.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Го користам веќе некое време и е одличен.
И доста точна прогноза дава.

Немој да испадне како кај мене на Нокиата мапите бесплатни  ама не се бесплати .....

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #4362 на: 04 Декември 2014, 16:35:20 pm »
^ Којзнае шо си користел ти :P Не бе, немаш гајле со ова гарантирам.

Го расчепкав денес едно пола саат Ноте 4 и вака на кратко не ми остави многу позитивен впечаток но не ми остави ни негативен. Онака лајт. Морам да признаам дека изработката е доста солидна и дека подобар Самсунг телефон во моментов нема, помалку лагува за разлика од С5 но, лагот си е присутен по дифолт кај Самсунг, значи тоа многу ме нервира. 6 пати ми сецна на хоум скрин при нормално работење, 2 пати во сетингс, исто неколку пати во мултитаск, а замисли да го оптеретиш. Можда дека навикнат на ванила, за мене тоа е недопустливо, ќе се нервирам и ќе пцујам секогаш коа ќе ми сецне. Камерата е одлична, екранот е врв нема што, боите и се тоа. Има еден куп самсунг срања у него... Едина едина главна забелешка ми е тачвизот, тоа е она кое најмногу ми смета. Не знам со Нова лаунчер како ќе биде, сигурно ќе е подобро ама ипак... Мапи кога отворив значи тој лаг што го видов боље да не го видов, можда не е апдејтирана апликацијата не знам ама ужас беше, како на мув баланс хуавеи. Инаку со снапдрагон беше овој. Големината е прифатлива, да голем е ама чим можам со една рака да го ракувам значи сепак можам да користам толкав телефон :) Исто така на кратко го чепнав и ајфон 6 плус, огромно нешто значи, ако Нексус 6 е подебел од тој онда ќе ми треба дозвола за поседување оружје ;D Во моментов размислувам дали да го земам додека стигне Нексус 6, така да опасни дилеми ми се дешаваат :D И да, ако биде ќе биде црниот дефинитивно.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #4363 на: 04 Декември 2014, 19:32:02 pm »
Ми падна S4-кава во кофа со вода, го извадив одма, расклопив батерија и све това и забришав со крпа малку па дувнав со фен. Од брзање морав да видам дали ќе работи, ги вратив назад работиве и го уклучив. Телефонот си работеше нај нормално се додека наредниот ден не го ставив да се полни. Го пикам кабелчето-ништо, го рестартирав телефонот и почна да се полни. Вчера вечерта пак го ставив да се полни и пак иста приказна, пак рестартирав и почна да се полни ама во текот на полнењето испушташе звуци како да вклучуваш и исклучуваш полнач. Сабајле гледам ништо од полнењето. :)

Сега еве пак го ставив, за еден саат само 10% се наполни, чаре? ВО најлош случај колку ќе ме чини да го средам?

Однапред благодарам.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #4364 на: 04 Декември 2014, 19:36:32 pm »
Во најлош случај нов телефон.