Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1154739 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55053
  • Махер
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #4365 на: 04 Декември 2014, 19:53:48 pm »
Moкар е уште остави го да се исуши вечерва во близина на избор на топлина, и стави пакетче силика ако имаш врз него.
Утре пробај полни го.

Во најлош случај ќе се оправи, во најдобар случај ќе си купиш Ноте 4.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #4366 на: 04 Декември 2014, 20:17:44 pm »
Ми падна S4-кава во кофа со вода, го извадив одма, расклопив батерија и све това и забришав со крпа малку па дувнав со фен. Од брзање морав да видам дали ќе работи, ги вратив назад работиве и го уклучив. Телефонот си работеше нај нормално се додека наредниот ден не го ставив да се полни. Го пикам кабелчето-ништо, го рестартирав телефонот и почна да се полни. Вчера вечерта пак го ставив да се полни и пак иста приказна, пак рестартирав и почна да се полни ама во текот на полнењето испушташе звуци како да вклучуваш и исклучуваш полнач. Сабајле гледам ништо од полнењето. :)

Сега еве пак го ставив, за еден саат само 10% се наполни, чаре? ВО најлош случај колку ќе ме чини да го средам?

Однапред благодарам.
Шиткај го, ували го на некој што не знае додека не почнала корозијата. И смени батерија ако го продаваш веројатно има индикатор.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
« Одговори #4367 на: 04 Декември 2014, 21:48:48 pm »
Исто дур се суши стави го врз ориз.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43941
  • Il Moderatore
« Одговори #4368 на: 04 Декември 2014, 23:06:08 pm »
И во рерна. Фрли и некое свинско ребро врз оризот, да не јадеме пилав само.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #4369 на: 04 Декември 2014, 23:23:32 pm »
Ми падна S4-кава во кофа со вода, го извадив одма, расклопив батерија и све това и забришав со крпа малку па дувнав со фен. Од брзање морав да видам дали ќе работи, ги вратив назад работиве и го уклучив. Телефонот си работеше нај нормално се додека наредниот ден не го ставив да се полни. Го пикам кабелчето-ништо, го рестартирав телефонот и почна да се полни. Вчера вечерта пак го ставив да се полни и пак иста приказна, пак рестартирав и почна да се полни ама во текот на полнењето испушташе звуци како да вклучуваш и исклучуваш полнач. Сабајле гледам ништо од полнењето. :)

Сега еве пак го ставив, за еден саат само 10% се наполни, чаре? ВО најлош случај колку ќе ме чини да го средам?

Однапред благодарам.
Шиткај го, ували го на некој што не знае додека не почнала корозијата. И смени батерија ако го продаваш веројатно има индикатор.

Викаш моит да се десит нешто бетер од тоа? Пошто све друго си работи како што треба, не сецка, не бара јава ;D, слушалки работат. Само што падна во водата го извадив, ама прилично беше мокар. Пичка му матер, да видам ако не со гаранцијава дали ќе оправат, од кај ќе знаат дека у вода ми паднал? И за каков индикатор на батерија станува збор?

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #4370 на: 04 Декември 2014, 23:27:56 pm »
Не можиш да му подвалиш, индикаторот поцрвенет е веќе. А бељата можно е да е веќе сторена, но сепак пробај извади ја батеријата и остави го во топла просторија.

Мене така ми падна нокиа н73 во вода на времето и одма ја приклучив се израдував дека е во ред. Но ко си појдов дома ништо не работеше. Ко ја однесов на мајстор ми рече да знам за друг пат, кога ќе ми падни телефон во вода одма да ја вадам батеријата и да го оставам да се исуши убаво 1-2 дена. Од тогаш уште 3 пати ми падна во вода ама одма батеријата надвор, на сушење 2 дена и супер си работеше ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43941
  • Il Moderatore
« Одговори #4371 на: 04 Декември 2014, 23:31:06 pm »
И за каков индикатор на батерија станува збор?

Оваков

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #4372 на: 04 Декември 2014, 23:34:59 pm »
Верувај ќе знаат .....кога ќе го отворат се познаваат деловите каде пробила водата ......Јас имав случај кога на одмор ни падна во вода телефонот и веднаш го извадивме , после следуваше сушење со фен и на сонце цела ден дури утрето го уклучивме проработе некое време и цркна ......Го рекламиравме во ОНЕ оти беше под гаранција ама од таму ни го вратија со цело досие и слики како е отваран и деловите сликани каде посочуваат дека ги зафатило вода и не важи гаранцијата.....  :) ....

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #4373 на: 04 Декември 2014, 23:43:25 pm »
Се познава внатре. А корозија кога тогаш ќе фати, не можеш цела вода скроз да ја исушиш. Продај го ама со нова батерија зашто на батеријата (мислам) има индикатор.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #4374 на: 04 Декември 2014, 23:47:27 pm »
Еве сега се заглави на Downloading.. Do not turn off target!!
Нека иде у курац.

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #4375 на: 04 Декември 2014, 23:49:55 pm »
Само не го носи на сервис ако го продаваш (ако го оправиш бар да работи) зашто ќе видат дека има вода и ќе ти ја прекинат гаранцијата. После амин продавање.
На другар С4 му падна во вода пред некој месец (мислам беа 5 месеци) и до пред некоја недела издржа. Откажа тачот (9500 ден) и проксимити сензорот. На крај пробува да го даде за делови, али повеќе од 50 евра не му зима.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7440
« Одговори #4376 на: 05 Декември 2014, 04:51:01 am »
Од тогаш уште 3 пати ми падна во вода ама одма батеријата надвор, на сушење 2 дена и супер си работеше ;D

Кога влагаш у вода да пливаш, остави ко мобилниот на копно бе другар ;D :D

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #4377 на: 05 Декември 2014, 06:39:06 am »
Само не го носи на сервис ако го продаваш (ако го оправиш бар да работи) зашто ќе видат дека има вода и ќе ти ја прекинат гаранцијата. После амин продавање.
На другар С4 му падна во вода пред некој месец (мислам беа 5 месеци) и до пред некоја недела издржа. Откажа тачот (9500 ден) и проксимити сензорот. На крај пробува да го даде за делови, али повеќе од 50 евра не му зима.

Не ми се поебува друг човек, не сум таков тип. :) Ако не го бива нека стои кај мене.

Планирав да го однесам до сервис, нека очистат нека направат нешто, па ако е некој ситен дефект (приклучокот за полнење) не би требало да е многу скап и да ми го наплатат доколку откријат дека е бањат. А чим до толку може да има страни ефекти (5 месеци) значи да очекувам било кој ден да откаже..

Еве после преноќување во ориз сабајлево се уклучи и се полни, па who knows.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #4378 на: 05 Декември 2014, 12:02:23 pm »
Од тогаш уште 3 пати ми падна во вода ама одма батеријата надвор, на сушење 2 дена и супер си работеше ;D

Кога влагаш у вода да пливаш, остави ко мобилниот на копно бе другар ;D :D
Не е до пливањето ;D туку кај што ми е вратата од гаражата ми се правеше вир кога имаше врнето, па кога ќе заборавев да го запетлам патентот, телефонот шлапнуваше во вода ;D . Сега го пополнив местото со цименто и немам мака со телефониве.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #4379 на: 05 Декември 2014, 13:21:14 pm »
Не е до пливањето ;D туку кај што ми е вратата од гаражата ми се правеше вир кога имаше врнето, па кога ќе заборавев да го запетлам патентот, телефонот шлапнуваше во вода ;D . Сега го пополнив местото со цименто и немам мака со телефониве.

Сега мењам маски за телефон :)