Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1350143 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #4200 на: 08 Ноември 2014, 02:40:35 am »
Vaka znaci 10 pati napraviv resset i pak nisto.
Sve dojde fabricki ali cim zapalam antivirusot da bara naogja 13 komada i nemu dava da pretrazi do kraj nego kje mi go restartira telefonot.
Da istera antivirusot do kraj kje gi izbrise ali me preebue na 85-90% pred kraj.
E sea kako e toa flesuenje preku kompjuter ???

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #4201 на: 08 Ноември 2014, 08:35:43 am »
Да не е самиот антивирус некаков вирус? Не би ме чудело, свашта има.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #4202 на: 08 Ноември 2014, 08:43:52 am »
@Vlatce-Punto
повели на линкот имаш што треба да направиш
http://www.htc.com/uk/support/htc-desire-500-dual-sim/howto/390304.html
посебно обрни внимание на:
„If you also want to delete media and other data on HTC Desire 500, select Erase all data.“

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #4203 на: 08 Ноември 2014, 13:27:21 pm »
Znaci istoto i jas pomisliv deka samiot avtivirus da bide virus i go isbrisav.Aj da stavam ccleaner vikam koga i so nego ista prikazna.Kje pocne da ja sortira memorijata neli da gi bara aplikaciite sto treba dagi zatvori i taman kje dojde pri kraj op restart na cel telefon.
A dokolku nese cepka clineri mineri antivirusi telefonov si raboti okej...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #4204 на: 08 Ноември 2014, 17:34:14 pm »
Se izvinuam sto dupliram post arno ama vrijam..denes po shit den ne sum imal neznam od koga.Aj so ima viruscinja po stariov mobilen nekako go predzvakav arno amam so cel merak na noviov telefon nemozam na fb da vlezam samo mi bara nekoj kodovi pass sacuvaj boze..
Aj vikam da vlezam od pc koga mi go nema i tamo profilot i tamo bara nekoj kod.Koj pizde materine se desava be  neka mi izvinat moderatorite na recnikov arno ama vrijam od nervoza...Mi vrtat drugarive vikaat ti go snema profilot od fb..... ??? ??? ??? ??? ??? ???
baj d vej rodenden mi e denes pa nek si ibe majkata sve barem torta i pienje kje ima vecer....

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #4205 на: 08 Ноември 2014, 20:22:13 pm »
алал да ти е ако навистина толку многу ти влијае фејсбук и проблеми со телефонот во расположението... мое мислење е дека треба да оладиш малку со приврзаноста кон тие две работи :)

профилот од фб неможе да го снема туку-така, мора да си направил нешто за да ти го деактивираат профилот... или си го кажал пасвордот на некој што нетреба :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #4206 на: 08 Ноември 2014, 20:26:15 pm »
Новиот телефон ти го има блокирано фејсбукот. Телефонот очигледно не е сетиран дека е за македонски пазар, туку е сетиран за некој пазар далеку у пичку матер.
Фејсбук препознава од која локација обично влагаш во твојот профил, и со телефонот сетиран за некаде многу далеку од Македонија, фејсбук сфаќа дека влегол некој што не треба да влага на твојот профил.
Фејсбук сеа ти бара кодови веројатно преку телефон, или преку меил, кои треба да ти стигнат и ти да ги внесеш за да докажеш дека тоа си ти а не некој што недозволено пристапил до твојот профил.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #4207 на: 08 Ноември 2014, 20:28:15 pm »
Фб не снемува така лесно, мора да е деактивиран од некого.
Дали проба со софт ресет, дали ти успеа процесот?
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7609
« Одговори #4208 на: 09 Ноември 2014, 18:13:37 pm »
Дечки, не можам да се снајдам на нет... ми треба хард ресет за sony  ST25i. Пробувал некој фактори сетингс да врати, и сега нејќе да го подигне системот... се уклучува и нонстоп во круг. Значи ми треба хард ресет но онака преку копчињата.. на пц не можам да го поврзам исто, не сака :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #4209 на: 09 Ноември 2014, 18:39:25 pm »
Над 128 000 новости и подобрувања во комплетно новиот Андроид Лолипоп. Секоја чест! :)

http://aosp.changelog.to/aosp-KITKAT-LRX21M.html

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #4210 на: 09 Ноември 2014, 19:01:17 pm »
Спенсер, пробај со флештул да му флешуваш фабрички фирмвер. Да не објаснувам, мислам дека ке ти помогне видеово...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7609
« Одговори #4211 на: 10 Ноември 2014, 00:21:10 am »
Го видов ова Боше, ама проблемот е што мобилниот не ми се конектира со пцто... нон стоп прави уклучи-исклучи и само титка, не може виндоусот драјверите да ги инсталира :/

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4212 на: 10 Ноември 2014, 00:46:21 am »
да ти покажам сајтови со мобилни на продажба или сам ке си бараш?

:)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #4213 на: 10 Ноември 2014, 00:56:06 am »
Инсталирај ги ти драјверите мануелно.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #4214 на: 10 Ноември 2014, 01:02:09 am »
Najverojatno ispadna deka od stariot mobilen fb nebilo deaktivirano i koga prefrliv karticite na noviot javuese deka natrapnik probuva da vleze na profilot i celo vreme barase kodovi da ubacuvan i da menuvam paswordi da se osigura deka e istiot mobilen ustvari istiot korisnik.Moze smeniv preku 20 lozinki stavi edna kje vlezev na fb naredno vlaganje vekje bara nov kod i nova lozinka.Abe zbesnav a za celo toa vreme profilot bese neaktiven kako da ne postoi.Eve vecerva nekako se potsmiri rabotava nekolku pati vlagam izlagam od fb i nepravi problem ali obavezno mora dase odlogiram inace ako e upalen fb na kompjuter i na mobilen odma bara kod da potvrdam deka sum istiot..
Inace krale vtornik idam kaj tebe dago opraime htc-to so nekoj virusocistac ili nov softver.