Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1354344 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #4005 на: 14 Октомври 2014, 00:11:33 am »
Штотуку успешно го флешнав Lenovo A850. Два пати се препотив у процесот :)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #4006 на: 14 Октомври 2014, 00:23:26 am »
Darth, што Самсунг е тоа?
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #4007 на: 14 Октомври 2014, 00:26:00 am »
Мојот S3, заборавив да пишам. Нешто ептен не е во ред со последниве 20 фирмвери.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4008 на: 14 Октомври 2014, 00:46:06 am »
ми треба месинџерот. а за другото веројатно така и ке биде... братми вчера спомињаше ромови и чуда со драјвери.. ке симињал, ке правел нешто...

па самиот сајт унутра си има месиџинг, шкк ќе ти е башка месиџинг апликација??

тоа со апликација за ова апликација за она е жива глупост, колку да им се убутаат у телефонот на наивните и да им зимаат податоци, да им палат гпс, ово, оно... скоро секој сервис на светов си има тип-топ мобилен сајт, нема никаква потреба од апликации

филип... аман више... кога ке запнеш со тоа твое АМАН, е аман од тоа аман...

значи прво да кажам за постоечкиот проблем, после ке се вратам на потребите за да или не... значи да кажам дека го решив проблемот со фејсот... откако расчепкав малку по нет, расчитав ривјуа на корисници, се појавија луѓе кои понудиле решниеја многу едноставни, но откако ке ги дознаеш.. за обичен корисник како мене, е комплицирано да размисли за проблемот, а не и да го ивезеде решението...

значи, точно со овој софтвер на андроид 4.2.9 има некаков проблем со последниот апдејт на фејсбук... не само со овој бренд на телефони туку сите телефони со андроид со овој број 4.2.9  има проблем само со овој апдејт... решението беше да апдејтувам на друга понова веризја на андроид или да ја инсталирам претходната верзија на фејсбук... се одлучив за второто, бидејки ганц нов телефон, несакав одма да чепкам со нови глупости, бар да го издегустирам до крај, па ако не направат некоја закрпа тогаш ке размислувам за кит кет например... значи проблемот се реши, фејсот работи, по дефиниција и месинџерот проработе инстант.

делот за филипв:
инаку понудениот месинџер од погоре FAST FACEBOOK MESSENGER сеуште го имам во телефон инсталирано... значи НЕ ЕДЕН АМИ 2 МЕСИНЏЕРИ ИМАМ... затоа што имам 2 фејс профили, едниот е личен, а другиот ми е од фирмата... кога некој седи на компјутер и на фејс поставува прашање за нешто околу мојата понуда, човекот очекува брз одговор, инаку би ми пратил меил (логично) па би очекувал другиот ден одговор... значи пишал и чека... на прошлиот телефон од фирма ми беше на броузер а личните ми беа на месиџер и на фејс апликацијата... сега е исто само од фирма ми е на вториот месинџер... едноставно имам потреба така а функционирам... НЕМЕМ ВРЕМЕ ДА СЕ ЈЕБАВАМ, да чекам броузерот да се учита, па да кликам на пораките и да видам дали евентуално некој ми пратил порака со прашање... вака, ако пратил, јас ја имам инстант одма, звучно предупреден...

и филипВ.. аман... стварно аман... немора твојата логика да биде ИСПРАВНА, само затоа што е твоја... не си ти месаја што оди о земјава... затоа постојат различни избори околу тоа кој како сака да му функционира телефонот... имаш неколку опции (рака на срце на ајфон ги немаш)... ти сакаш на броузер, не на апликација.. терај така друже, само АМАН немој да ме убедуваш и мене дека така е нај добро... имам памет, имам ум, знам да пробам и да одлучам ШТО МИ Е МЕНЕ НАЈ УБАВО и нај практично... АМАН... твоето нај убаво е за тебе... твојот кеиф терај го кај себе, не ми го наметнувај...

АМАН!!

;D ;D ;D

во секој случај, да се разбереме, благодарам, понудената солуција. во немање избор, таа ке беше прифатлива опција, но не се помирувам со моментот дека нема решение. како и да е, еве за утеха нека биде 2 дена го користев броузерот ако единствена опција за пристап до фејс преку телефонот и притоа се убив од логирање и одлогирање цело време, помеѓу двата профили...

значи имам телефон кој сега за сега ми прави ооооооодличен кеиф...

го чекам ривјуто од ЗЕРО!!
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #4009 на: 14 Октомври 2014, 01:01:34 am »
Нема што ривју, во кратки црти - ја сум импресиониран од уредот. Build quality е на ниво на уреди што би биле значително поскапи, и во рака има подбро чувство од било кој Galaxy S3 и S4 што сум го буричкал. Дисплејот е одличен и респонзивен, би бил уште подобар ако го тргне фолиичето Онак, ама разбирам зошто го има.

За тие пари во моментов мислам дека е еден од најдобрите уреди на пазарот. Импресивно. Кинезите брзо учат, дефинитивно.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #4010 на: 15 Октомври 2014, 00:47:08 am »
Top 10 Android L New Features!

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #4011 на: 15 Октомври 2014, 00:53:25 am »
Утре треба да го претстават Нексус 9 а за брзо треба да биде и новиот Андроид. Едвај чекам имиџ да го флешнам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #4012 на: 15 Октомври 2014, 09:08:52 am »

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4013 на: 15 Октомври 2014, 09:42:29 am »
Ќе поддржуваат ли од новиот андроид Ѕ4 и ноте 3ка и дали ќе биде комплицирано за надоградба

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #4014 на: 15 Октомври 2014, 11:50:03 am »
Н3 сигурно ке има, би требало и С4. Само ке добијат по некој месец од кога ке се претстави. Само нека пуштат имиџ по интернет и ке го флешнеме, немај мака. :))

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #4015 на: 15 Октомври 2014, 11:54:24 am »
Боше ти ги пратиш поише, сеуште нема инфо дали н4 ќе добие л?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #4016 на: 15 Октомври 2014, 11:59:22 am »
Не се знае ништо сеуште, но мислам дека ке го добие. Ако го добие, тоа сигурно ке биде и последен апдејт за 4ката.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #4017 на: 15 Октомври 2014, 19:50:39 pm »
Океј дечки

Android L - stands for Lollipop

https://www.android.com/versions/lollipop-5-0/

Nexus 6?

Цитат
Although not officially confirmed, in Europe the 32GB and 64GB models are expected to retail for €569 and €649, respectively.

малце ја заборавија поентата на Нексус..ефтин телефон со ванила експириенс, 650 евра не е евтино, далеку е...Како и да е, има импресивен хардвер

http://www.gsmarena.com/google_nexus_6_is_official_with_6inch_qhd_and_snapdragon_805-news-9937.php

За сите што ке го сакате телефонов, а ке ве има доста еве ви ја химната

HTC Nexus Tablet 9

ХТЦ нема пари. точка.
Се вратија да прават таблети пак.
Пошто не се замарам за таблети спецификации и остало - http://www.gsmarena.com/htcmade_google_nexus_9_announced_with_tegra_k1_chip_43_screen-news-9936.php

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #4018 на: 15 Октомври 2014, 19:52:57 pm »
мислам дека никој нема да даде толку пари за нексус 6-ка,кога претходникот беше 200 еур поефтин.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #4019 на: 15 Октомври 2014, 21:19:48 pm »
Е не бе само дејвокер ќе има...  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D