Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1351341 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #4035 на: 16 Октомври 2014, 15:15:13 pm »
БРУКА!!!

Разбирам некој кинески Петко-Станко да прави комплетен рипоф на ајФон, ама не очекував дека Леново ќе бидат толку безобразни. Срамота.

Ц ц ц стварно е срамота. Само и Леново се кинески петко-станко сега :)
Леново за телефониве ензнам дали има некоја врска веќе со ИБМ? Пошто сегде се декларирани како кинески телефони во ранг на huaweii, xiamoi и слични :S

Леново не се било кој кинески Петко-Станко, пошто сепак имаат некаква тежина во името, за разлика од Дуги, Жаоми, Жиају, Некен итн итн...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #4036 на: 16 Октомври 2014, 15:24:36 pm »
Леново да седнеа да стават асален хардвер во нивниот ајфон ќе беше попродаван од оригиналниот. Ама одлупчиле 720п екран да стават, којзане од која причина.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #4037 на: 16 Октомври 2014, 16:55:44 pm »
Не ми се јасни драмите за копирање на дизајнот за смартфони, LCD телевизори и слично. Нема што тука да се копира, 90% од уредот е екран. За какво копирање правиме муабет? Колку начини има за дизајнирање на рамка чија цел е да биде што потенка? Ако рамката не личи на iPhone 6 ќе личи на iPhone 5, или па на некое HTC, Nokia и тн. Разликата е што другите не прават толкава галама кога некој има копче со иста форма како кај нивниот телефон.

За да не личи на ниту еден, моделот треба да е субвенциониран од македонската влада. Нешто вака на пример:

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #4038 на: 16 Октомври 2014, 21:19:50 pm »
Скроз не практично. Евентуално во заден џеб ако го собира, па да праиме муабет.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
« Одговори #4039 на: 17 Октомври 2014, 09:38:46 am »
Ќе го закачиш на врат и потојано ќе ти биде достапен за употреба.  :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #4040 на: 18 Октомври 2014, 09:31:41 am »

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #4041 на: 18 Октомври 2014, 10:51:53 am »
Убав убав..ама ценава?Хардверот е топ и се тоа, ама нексус е требаше да биде ефтин..ако се продава и вака тотално ги разбирам :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #4042 на: 18 Октомври 2014, 11:12:10 am »
Што и да направеа со микронски екран од 5 инчи, ист процесор 800 или 801 или 805, (810 е уште скап 64 битниот) ќе беше скоро ист како стариот Н5 и ќе немаше зошто некој да го смени стариот. Затоа решија да одат и да понудат премиум варијанта на телефон со прописни димензии и спецификации, како и голем амолед екран.

А верувам ќе извадат замена за N5 во иднина во 64 битна варијанта кога ќе се реализира 810 во поефтина варијанта. Веројатно следната година.

Од друга страна зошто да е ефтин? Искочи Ајфон кој е скап, продаде 30.000.000 парчиња. Искочи Ноте4 скап е, никој не го ни видел - секаде е на приордер на невидено. Г3 да не беше со 801 процесор што е слаб исто ќе направеше парче, среќа се опаметија после некој месец и ставија 805, ама штетата е направена. Сони корне во изработка и во све друго, реши да им објасни на децава како се прави телефон прописен Z2, Z3, Z3x да не го спомињам ќе откопа се во радиус од 500км кога ќе излезе. :)

Си сакаат премиум луѓето. :) I know I do.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #4043 на: 18 Октомври 2014, 12:12:32 pm »
Мене ми се свиѓа 6 ката, но ми е скап за да го купам. Здравје да му се стабилизира цената како за мене по неколку месеци па може да размислиме за него. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #4044 на: 18 Октомври 2014, 16:54:56 pm »
Дени, големи вистини во твојот пост, се слагам.
Коа ке видиш да ако не го направеа тоа, ке беше само уште нексус, како овој претходниов. Сега се качија скала погоре, утре наредниот нексус пак ке биде скап и премиум, сакаат да навлезат во премиум сегментот, а моторола сакале да признаеме или не е моментално доста добра. Во Америка прави е доста добра, со Moto X или како и да им беше моделчето.

Се слагам и за Сони, убав изглед, квалитет и се, само сега да обрнат малце пажња на софтверчето да го подобрат, ке бидат доста доста доста добри. Вака дали до мене е незнам, ама UI то на сони ми е некако чудно и лигаво, како и на самсунгот :S Али пак ке речам, до мене е!
Еве сеа ке видам како ке се снајдам со ванила андроид (цијаноген е уствари подобрен сток андроид) па и ја незнам како ке го засакам, пошто не сум љубител ни на сток андроид.

Ипак човек учи нели ,ете ја до вчера лаев тука за големина на телефон, али ко што рече Дени, ги примив 5,5 инчи без проблем :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #4045 на: 18 Октомври 2014, 17:00:31 pm »
Љубител или не ќе мораш да се навикнеш пошто Гугл од сега ќе им налага и другите да го имаат тој Material дизајн, мораш да признаеш дека веќе ванила не е тоа што беше, со новиот Андроид Лолипоп веќе интерфејсот не е едноставен и ,,досаден'' како со Киткат. :) Досега што ги гледав видеата импресионирани се луѓето, а и страшно добро работи на Арт  :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #4046 на: 18 Октомври 2014, 17:05:56 pm »
Епа ете да стигне цијаногенот идната недела, тоа е истото :) Не викам дека е лошто далеку од тоа, некако се навикнав на ХТЦ сенс и ми беше супер :)
АНдроид Л изгледа ептееен добро, тоа што е на АРТ а не на далвик е прекраснотија! Ке има простор за многу повеќе во иднина. Подобрени се работи кои требало да ги подобрат, изгледа фантастично :) И да изгледа не е досаден, ке видиме :) Ова е така поголемка промена, претходно немаше некој значајни промени. барем не во последниве изданија.

Инаку не сум знаел за тоа што налага гугл, сакаш да кажешш ке нема хтц сенс, тачвиз сони свој интерфејс и слично, односно ке бидат слаба модификација?
Знам дека последно нешто што наложи гугл е сите телефони со андроид при уклучување на телефонот она бут скрин да пишува поуерд бај андроид, за друго не сум во тек

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #4047 на: 18 Октомври 2014, 17:11:46 pm »
Абе ќе има сенс тачвиз и тако даље, ама ќе мора да го имаат тој M дизајн као што реков со мали измени нивни, исто и апликациите сега ги апдејтуваат во таа насока. Еве еден пример, оваа Battery reborn каква беше:

Каква е сега:

Далеку поубаво нели, мислам дека одат во вистинска насока. Едвај чекам да ми стигне апдејтов, Андроид Л.

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #4048 на: 18 Октомври 2014, 17:16:51 pm »
мислиш ќе има за Н4?

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #4049 на: 18 Октомври 2014, 17:18:05 pm »
Па има бе, потврдија од Гугл кога го претставија :)

http://www.androidpolice.com/2014/10/15/google-clarifies-the-nexus-4-will-get-android-5-0-lollipop/

Цитат
Android 5.0 Lollipop, which comes on Nexus 6, Nexus 9 and Nexus Player, will also be available on Nexus 4, 5, 7, 10 and Google Play edition devices in the coming weeks.