@Штрумф. Ама дифолт е активирана, бар кај мене. Поентата беше да се деактивира

Само лошо сум го доловил моментот што сакав да го кажам ваљда (рано е чекај да прогледам поубаво, опростено ми е )
Прави апдејт на софтвер. Кога го земав оне-то освен што беше 3 пати поспоро од сега, батеријата се лигавеше. Само со апдејтите се решија милијарда ствари. Освен што е побрз батеријата се препороди. Кога го имав оне-то на почеток бепе на некој 4.1 нешто така софтверче, сега сум 4.4.3. батеријата држи повеќе, телефнот е подобар. Штом они го пуштиле ја им верувам. Многу се радувам на апдејти, едвај чекам коа ке ми стигнат, без никакво размислувње одма кликам инстал, одма у секунда.
Колку багови имаше првиот софтвер, до сега како да имам нов телефон. Имаше доста спор локскрин, сега љети. Сензорот за светло беше кретенски, не препознаваше во повик дали телефонот ми е на уво или не се затемнуваше екранот при што неможеш да стснеш енд кол, па плаќав ебани вип секретарки безпотребно. Сега немам проблем (освен кога возам точак, у кесичка се изретардирува тоа, ама го разбирам потполно)
И кастом ромче ставај. Ја немав потреба до сега со оне-то а и не сум доолно стручен за да си го изведам. Сум правел на ефтини телефони ама несакам овој да го чепкам, бар не сега за сега рано е уште, се додека добивам регуларно апдејти