Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1379720 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20893
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #3855 на: 02 Октомври 2014, 10:32:18 am »
Хмм незнам дали постои вакво нешто кај самсунгчето?
Ова е самхау поврзано со гугл плеј сервисис. До вчера немав Гугл Нау. не ми треба ама ме нервираше зашто е постојано дисејблд односно неможеше да се уклучи никако. А сакав сам да го разгледам. Гуглав гуглав видов дека решениото беше да се направи дисејбл на гугл плеј сервисис да се одлогираш од гугл акаунтот да направиш инејбл и од почеток да се логираш со гугл акаунтот. Изи, ама видов дека јас немам опција да направм дисејбл на гугл плеј сервисис. Ме нервираше тоа што мене некој нешто на мојот телефон ке ми забранува, е неможе така :D Ова дисејбл и се среди проблемот за една минута. Нема мене некој друг да ми биде администратор на мојот телефон, не идат тие работи така :P

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Незнам колку ке е од помош, али по муабетиве некој не му дава на телефонот да спие, нешто не ради како што треба. Можно е ваква глупост, може и лупам глупости незнам :)

ЕДИТ: Гратис батерија

Има ваква ствар на Самсунгот, ама не знам што би била поентата, што ќе се постигне ако ја активирам.

Ко што читам, ако ја активирам, ќе и’ дадам пермисии на Google Play app да ми направи factory reset (без да побара конфирмација), промени скрин-пасворд или заклуча телефонот. Баш и не би сакал да дозволам такво нешто на било која апликација.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #3856 на: 02 Октомври 2014, 10:35:55 am »
Инаку NA е прилично стар фирмвер и полн со многу багови.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3857 на: 02 Октомври 2014, 10:54:27 am »
@Штрумф. Ама дифолт е активирана, бар кај мене. Поентата беше да се деактивира :) Само лошо сум го доловил моментот што сакав да го кажам ваљда (рано е чекај да прогледам поубаво, опростено ми е )

Прави апдејт на софтвер. Кога го земав оне-то освен што беше 3 пати поспоро од сега, батеријата се лигавеше. Само со апдејтите се решија милијарда ствари. Освен што е побрз батеријата се препороди. Кога го имав оне-то на почеток бепе на некој 4.1 нешто така софтверче, сега сум 4.4.3. батеријата држи повеќе, телефнот е подобар. Штом они го пуштиле ја им верувам. Многу се радувам на апдејти, едвај чекам коа ке ми стигнат, без никакво размислувње одма кликам инстал, одма у секунда.
Колку багови имаше првиот софтвер, до сега како да имам нов телефон. Имаше доста спор локскрин, сега љети. Сензорот за светло беше кретенски, не препознаваше во повик дали телефонот ми е на уво или не се затемнуваше екранот при што неможеш да стснеш енд кол, па плаќав ебани вип секретарки безпотребно. Сега немам проблем (освен кога возам точак, у кесичка се изретардирува тоа, ама го разбирам потполно)

И кастом ромче ставај. Ја немав потреба до сега со оне-то а и не сум доолно стручен за да си го изведам. Сум правел на ефтини телефони ама несакам овој да го чепкам, бар не сега за сега рано е уште, се додека добивам регуларно апдејти :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3858 на: 02 Октомври 2014, 10:58:56 am »
Епа тоа е разликата, што на НТС добиваш редовно апдејти, а на Самсунг не... Овој ОС, радио, фирмвер или што ти ја знам, што е на мојот телефон е официјален апдејт од Самсунг, не сум го ставал ја накнадно. Кога го купив имаше 4.1.2, па пред појма неам колку време, додека ми праеше синк со КиеС, ми се појави нотификација дека има официјален апгрејд на 4.3, па тоа го стаив. Кратко време работеше океј, има и некои визуелни дотерувања, ама јебем ли га, у моментов џабе е тоа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3859 на: 02 Октомври 2014, 11:00:33 am »
Последниот официјален апдејт за Самсунг е излезен септември 2014. Само да знаеш.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3860 на: 02 Октомври 2014, 11:02:18 am »
Кул. Ќе видам после дома што ќе каже.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3861 на: 02 Октомври 2014, 11:02:37 am »
ХТЦ порано биле катастрофа со апдејтиве, сега се феноменоменални. Со М8 се уште поарни, имаат комитмент дека апдејти незнам колку време ке има а секогаш се брзи.
Доколку на самсунг нема редовно апдејти, сериозно ке ме одврати од идејата за с5. Колку и да е тоа небитно за некој мене ми е битно. Некако ХТЦ се грижат за своите корисници на тој начин. Незнам зашто, битно ми е и тоа многу.

Ајде самсунгџии кажувајте како иде тоа таму?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3862 на: 02 Октомври 2014, 11:06:21 am »
ОТА не го покажува. Мораш сам преку один. Проблемот е што е за одредена земја.

http://www.sammobile.com/firmwares/

Правиш акаунт, пишуваш I9300, симнуваш фирмверот, симнуваш один, и после описот е кракот и едноставен 2 чекора се само. Јас го стаив тој што е за Свицерланд последен и битно е да нема во заграда carrier пошто тие се заклучени и нема да работи мрежата. Би ти препорачал hard reset пред и после флешување.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3863 на: 02 Октомври 2014, 11:09:08 am »
А тој за Македонија не го бива?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3864 на: 02 Октомври 2014, 11:09:56 am »
Искрено ништо не ти менува земјата.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3865 на: 02 Октомври 2014, 11:53:35 am »
Ние за волкот, RedmondPie на врата :)

Best, Most Popular Custom ROMs For Android, And Why You Should Try Them Out

http://www.redmondpie.com/best-most-popular-custom-roms-for-android-and-why-you-should-try-them-out/

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3866 на: 02 Октомври 2014, 11:55:24 am »
MIUI ти е ко iOS може ќе ти се свиѓа.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3867 на: 02 Октомври 2014, 11:57:00 am »
I highly doubt that.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3868 на: 02 Октомври 2014, 11:58:04 am »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3869 на: 02 Октомври 2014, 12:03:35 pm »
Тоа што напраиле рипоф и личи на iOS не значи дека е ко iOS.

Али да, доста интересно изгледа.