Од секогаш сум го мразел делот за статистика на батеријата кај хтц. Ама ич не ми е добар...
Инаку, за слабиот сигнал јаде мрежа и тоа како. Јас на работа доста пати губам мрежа а воедно и доста батерија губам. Слаб 3г сигнал и дата е убиство.
Веле,
како користиш брајтнес, гпс и сл?
На низок брајтнес, не е на „ауто“, ГПС практично и да не користам.
Утре сабајле пред да го одштекаш од полнач, исклучи гугл локејшн сервисес и истерај го денот без да уклучиш. И да ти бара апликација, не уклучувај. Види дали ќе има промена.
Ако има, тогаш имаш лоша комбинација на фирмвер и радио и некоја апликација си ја повлечат енергијата непотребно.
@дејуокер земи ги двата телефона во рака и одлучи се.
М8 е голем, непотребно голем, поготово што големината не е искористена рационално во екран, да не го повторувам Дени. И во дизајн е чекор назад во поглед на М7. Инаку во квалитет на изработка, екран, а звук посебно е одличен!.
Самсунг ако го земеш, барај крем боја, фластер

. Не сум го р'чкал многу ама Самсунг бил поназад во оптимизација на Андроидот на своите уреди. А ако Сенс ти здосадил, тач-визот за 3 дена нема да сакаш да го видиш и ќе му ставиш алтернативен лаунчер. Оние мимикс, гимикс, што ги рекламираат ќе ти бидат интересни пола ден, ден најмногу, после тоа ќе ги исклучиш