Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1379889 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #3810 на: 01 Октомври 2014, 14:37:55 pm »
Лоша мрежа јаде батерија најмногу. Стави си на мануал да си ја бараш мрежата а не аутоматски. помага доста
Лош софтвер, заебан софтвер и слично, не му ја мисли, стави асален кастом ром да се препородиш.

На крај, ако и тоа не го бива, до твојот тел е само и состојбата во која е купен, можно е да некоја заебанција направена

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20893
« Одговори #3811 на: 01 Октомври 2014, 14:40:07 pm »
Не е на алтомацки барањето мрежа.

Едино претходно додека бев на ОНЕ, шалташе цело време меѓу 2G и 3G, ама пак успеваше некако да издржи бар 20ина саати.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11165
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3812 на: 01 Октомври 2014, 16:09:38 pm »
Еве од вчера. (ако нешто уопште помага ова)

Не знам дали тоа GSAM Battery има тоа што викаш "wakelock manager". Сензорите ми се исклучени - немам "motion", немам "smart stay", фото сензорот е исклучен пошо не ми е на „ауто“ осветлувањето... Не знам што друго.
На ова кажува дека екранот ја потрошил батеријата. Колку време си бил он-скрин?
GSam е одлична за да видиш каде бега батеријата. Отвори главен екран, кликни на апликации, во новиот екран треба да има која апликација колку џусче испила, но горе од паѓачко мени имаш  и други опции, таму види.
И аман рутни-бутни го, година дена се ебаваш со глупости :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3813 на: 01 Октомври 2014, 18:54:53 pm »
Марјанот, на спиење иди земи му го телефонот и стави му ромче :)

@Тино, стварно незнам што се дешава, ама апла не е до самата батерија (пошто е нова) туку е до нешто друго.
Знам 3џ знам се, ама што е многу, многу е. Еве дарт има таков нека сподели искство.
Инаку, мојот од 100% после 7 саати уклучен ЏПС без скрин он додека возе точак истроши само 46% батерија. Пази 7 саати џпс тракинг.
На гејмиинг ми лета батеријата, ама гејмам еднаш у месецот.

Дилема на столетието -

GS5 или M8????

Деновиве ке земам телефон. До вчера убеден бев дека М8  е мојот избор, сега веќе незнам.
М7цата што си ја имам си ја сакам ептен и ми е најдобриот телефон што сум го имал, знам дека тоа ке е случај и кај М8. Односно ке го добијам потполно истото. Ме нервира камерата по малце, го обажавам металниот дизајн и звукот (аххх тој звук најпрекрасен) Не слушам музика, ама убаво ми е коа им звони телефонот :D Интерфејсот сенс е прекрасен, лесен мазен и се, ама некако како да ми здосадува малце.

С5 од друга страна, не му го сакам многу интерфејсот, односно не сум го чачкал доволно за да го засакам. Пластичен дека е нема многу да ме боли, ми се свиѓа што е малце водоотпорен, ме нервира капачето отвори/затвори на џекот за полнење, има одлична камера и одличен екран (во ранг на м8, само што има поживи бои). Сакам анимации, сакам да се дешаваат некој ствари на телефонот, ама сакам и брзина.

Значи ни ја незнам што сакам, Испробано да одам на М8 кој знам дека ке е супер освен малце камерата што зеза и малку ми е досадничок и сакам малце да сменам или да "ризикувам" со С5 добра камера интересен и се тоа?

Помагајте другови

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3814 на: 01 Октомври 2014, 19:01:57 pm »
самсунг, подобар е екранот

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #3815 на: 01 Октомври 2014, 19:03:16 pm »
@DW GS5

Со новиот фирмвер што го ставив.

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #3816 на: 01 Октомври 2014, 19:05:11 pm »
С5 според најреномирани сајтови за смарт уреди го има убедливо најдобриот екран моментално. Водоотпорен е што е огромен плус. Проблемот кај него е што ТачВизот е преоптоварен и знае да се багува и поткочува дури и на тој хардвер. Ама има лек и за тоа (ако не го зимаш со гаранција), а тоа е рутирањето. Батеријата се менува па можеш да си земеш резервна за 800 ден оргинал и да не му ја мислиш веќе дали ќе издржи или не. Иако со рутирање и тоа ќе се промени.
Мене искрено многу ми одат на нерви тие on screen buttons што ги форсираат. Завземаат дел од екранот непотребно.
А кога јас би бирал би земал Ноте 4 :D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3817 на: 01 Октомври 2014, 19:13:49 pm »
Екранот го сметакам како ист, додека едниот е подобар во едно нешто другиот во друго, на карај исти се апла. не ми е никаква основа на што би избрал телефон од овие два искрено.

А еве ме мене со батеријата денес од 90% е наполнет не е на 100

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5452
  • Пиши лаже
« Одговори #3818 на: 01 Октомври 2014, 19:52:50 pm »
Од секогаш сум го мразел делот за статистика на батеријата кај хтц. Ама ич не ми е добар...

Инаку, за слабиот сигнал јаде мрежа и тоа како. Јас на работа доста пати губам мрежа а воедно и доста батерија губам. Слаб 3г сигнал и дата е убиство.

Веле,
како користиш брајтнес, гпс и сл?
Стрпи се месец-два.
Те држам за збор. :)

Мислам дека станува збор за недоразбирање... Боше збори за ~6 саати скрин тајм, а инаку се гледа дека телефонот е два дена со едно пунење.
Конечно некој да ме разбере. :) Битен е скрин тајмот а не стенд бај.

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3819 на: 01 Октомври 2014, 19:58:38 pm »
Боше ти ставив слика на претходната страна. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20893
« Одговори #3820 на: 01 Октомври 2014, 20:18:03 pm »
Од секогаш сум го мразел делот за статистика на батеријата кај хтц. Ама ич не ми е добар...

Инаку, за слабиот сигнал јаде мрежа и тоа како. Јас на работа доста пати губам мрежа а воедно и доста батерија губам. Слаб 3г сигнал и дата е убиство.

Веле,
како користиш брајтнес, гпс и сл?

На низок брајтнес, не е на „ауто“, ГПС практично и да не користам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5452
  • Пиши лаже
« Одговори #3821 на: 01 Октомври 2014, 20:26:14 pm »
Не видов никаде скрин тајм, само една слика...

Тогаш би требало да е до софтверот, штом е нова батеријата. На кој софтвер си моментално? Инаку, јас би пробал и кастум ром, како ке се понаша со него.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
« Одговори #3822 на: 01 Октомври 2014, 20:26:19 pm »
Марјанот, на спиење иди земи му го телефонот и стави му ромче :)

@Тино, стварно незнам што се дешава, ама апла не е до самата батерија (пошто е нова) туку е до нешто друго.
Знам 3џ знам се, ама што е многу, многу е. Еве дарт има таков нека сподели искство.
Инаку, мојот од 100% после 7 саати уклучен ЏПС без скрин он додека возе точак истроши само 46% батерија. Пази 7 саати џпс тракинг.
На гејмиинг ми лета батеријата, ама гејмам еднаш у месецот.

Дилема на столетието -

GS5 или M8????

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Деновиве ке земам телефон. До вчера убеден бев дека М8  е мојот избор, сега веќе незнам.
М7цата што си ја имам си ја сакам ептен и ми е најдобриот телефон што сум го имал, знам дека тоа ке е случај и кај М8. Односно ке го добијам потполно истото. Ме нервира камерата по малце, го обажавам металниот дизајн и звукот (аххх тој звук најпрекрасен) Не слушам музика, ама убаво ми е коа им звони телефонот :D Интерфејсот сенс е прекрасен, лесен мазен и се, ама некако како да ми здосадува малце.

С5 од друга страна, не му го сакам многу интерфејсот, односно не сум го чачкал доволно за да го засакам. Пластичен дека е нема многу да ме боли, ми се свиѓа што е малце водоотпорен, ме нервира капачето отвори/затвори на џекот за полнење, има одлична камера и одличен екран (во ранг на м8, само што има поживи бои). Сакам анимации, сакам да се дешаваат некој ствари на телефонот, ама сакам и брзина.

Значи ни ја незнам што сакам, Испробано да одам на М8 кој знам дека ке е супер освен малце камерата што зеза и малку ми е досадничок и сакам малце да сменам или да "ризикувам" со С5 добра камера интересен и се тоа?

Помагајте другови
И јас тргнав од таму, ама истражувајќи со месеци и месеци ме доведоа до тоа што испосменив 100 мислења и научив многу (премногу) нови работи. Да се задржам овој пат поконкретно.

SPOILER ALERT (Ако купуваш М8 не читај!!!!!!)
Копчињата се онскрин, а има лајсна под нив. Многу мал екран во однос на големината на телефонот. Вака може не личи, ама кога ќе го видиш до некој самсунг се губи екранот во телото.

Мојот избор беше направен после опсежни истражувања, посакување на што подобар екран, батерии, ултра перформанси и што уште не. И заклучив дека:
1. На високото прво место закован со добри шајки од 10цм, џоа Исус да е - Samsung Galaxy Note 3/4
2. Ако не се сака таа димензија на Ноте, тогаш Samsung Galaxy S5.

Јас бирав меѓу овие два конкретно. Но, сосема би разбрал доколку некој отиде и си купи:
3. Sony Xperia Z2, зошто е навистина стокмен, и има буквално се што може да има еден смартфон. Само што екранот му е послаб од горниве 2. Не во резолуција и такви тракатанци, туку во репродукција на сонце, рефлексии и слично. Ама па од друга страна, многу јак дизајн изработка.
4. Исто до некаде би можел да сфатам и LG G2, како буџет варијанта на сите овие горе.
итн.

Овде може да се погледне виртуелната големина на телефоните, и да се заклучи големината со висока верност. http://www.phonearena.com/phones/size

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3823 на: 01 Октомври 2014, 20:47:35 pm »
Апсолутно се слагам за он скрин копчињата, непотребно губење на дел од екранот. Иако не ги сакам знам дека ке ги навикнам за 2 саати ама не е тоа поентата - тука се слагаме апсолутно

Ме нервира тач визот, односно од искуство со претходните бил поспор од сенсе, да се изразам поинаку, по лигав. Ама па од друга страна е по анимиран интересен а ја сакам такви работи...сакам малце да сменам, најверојтно ке идам на S5, не ради нешто друго, ради промена, каква и да е. Хатецето е супер и се тоа, ама ипак.

З2 искрено не би разбрал иако е супер направен и се тоа, ја некако ги рачунам како мртви :)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3824 на: 01 Октомври 2014, 21:01:58 pm »
Не видов никаде скрин тајм, само една слика...

Тогаш би требало да е до софтверот, штом е нова батеријата. На кој софтвер си моментално? Инаку, јас би пробал и кастум ром, како ке се понаша со него.

Имаш проценти, ваљда знаеш да пресметаш.