Марјанот, на спиење иди земи му го телефонот и стави му ромче

@Тино, стварно незнам што се дешава, ама апла не е до самата батерија (пошто е нова) туку е до нешто друго.
Знам 3џ знам се, ама што е многу, многу е. Еве дарт има таков нека сподели искство.
Инаку, мојот од 100% после 7 саати уклучен ЏПС без скрин он додека возе точак истроши само 46% батерија. Пази 7 саати џпс тракинг.
На гејмиинг ми лета батеријата, ама гејмам еднаш у месецот.
Дилема на столетието -
GS5 или M8?

Деновиве ке земам телефон. До вчера убеден бев дека М8 е мојот избор, сега веќе незнам.
М7цата што си ја имам си ја сакам ептен и ми е најдобриот телефон што сум го имал, знам дека тоа ке е случај и кај М8. Односно ке го добијам потполно истото. Ме нервира камерата по малце, го обажавам металниот дизајн и звукот (аххх тој звук најпрекрасен) Не слушам музика, ама убаво ми е коа им звони телефонот

Интерфејсот сенс е прекрасен, лесен мазен и се, ама некако како да ми здосадува малце.
С5 од друга страна, не му го сакам многу интерфејсот, односно не сум го чачкал доволно за да го засакам. Пластичен дека е нема многу да ме боли, ми се свиѓа што е малце водоотпорен, ме нервира капачето отвори/затвори на џекот за полнење, има одлична камера и одличен екран (во ранг на м8, само што има поживи бои). Сакам анимации, сакам да се дешаваат некој ствари на телефонот, ама сакам и брзина.
Значи ни ја незнам што сакам, Испробано да одам на М8 кој знам дека ке е супер освен малце камерата што зеза и малку ми е досадничок и сакам малце да сменам или да "ризикувам" со С5 добра камера интересен и се тоа?
Помагајте другови