Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1468788 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30846
    • CARclub.mk
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #3585 на: 10 Септември 2014, 09:28:18 am »
Ух, искрено не се ни сеќавам, одамна беше. Знам дека го рутнав и му ги извадив сите блоутвер апликации, исклучив анимации и уште некои мини-твикчиња што ги најдов по нет. Имаше значителна разлика.

За жал, со хард ресет сите тие работи се враќаат во нормала, така да не е перманентно, ама имаше разлика. Вреди да спомнам дека кај мене огромен негативен ефект имаше Viber. Со тоа инсталирано и батеријата побрзо ја трошеше, и телефонот беше поспор - мислам дека е пошто Viber-от се интегрира во све живо и диво на Андроид.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5823
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #3586 на: 10 Септември 2014, 09:40:04 am »
I jas mislam Viberot deka ja trosi baterijata, ali pak e mmogu cool nacin na komunikacija.

Btw. Luge kaj da najdam usb polnac za vo kola dobar sto ke trae?
Postoi li polnac so 2 ili poveke usb izlezi da mozat da se punat poveke ili barem dva mobilni vo isto vreme?

I ako da, kade se prodavaat?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2832
« Одговори #3587 на: 10 Септември 2014, 09:45:36 am »
Успорување на секој можен уред, без разлика дали е ПЦ или телефон е сосема нормално. Не е нормално да ти се успори миксерот или машината за перење! Тоа доаѓа од самиот развој на технологијата и е целосно неизбежно. Нормално е секоја нова верзија на било која апликација да троши повеќе ресурси од проста причина што има каде да ги троши, т.е. има еден куп нов хардвер на којшто ке може се што ке си побара апликацијата да си добие и да си лета. На пример ФБ пред една година ако трошела околу 30тина МБ РАМ на телефонот, новите верзии кои се подинамични и покомплицирани трошат по 100МБ РАМ и тоа е сосема нормално од проста причина што има уреди кои можат да го овозможат тоа. Замисли си сите апликации да си останеа какви што си биле на почетокот во верзија 1.0. Што добиваш со тоа? Сега си купил телефон со 4ГБ РАМ и ја имаш 1.0 верзијата оф ФБ која можеби е уште и црно-бела варијанта за да штеди ресурси?

Нема никаква логика во не-апдејтирање на апликации, само што за тоа треба и да имаш уред кој ке ти овозможи барем две години да немаш такви проблеми. Како што рече Ѕеро, не се испалти купувањето на ефтин телефон. Во почетокот и јас купував поефтини модели и среќен си само првите 3 месеци, после имаш 3 месеци кајшто почињаат да ти кочат апликациите и све да се успорува и после следат 3 месеци кајшто се мачиш и на крај пак купуваш ефтин телефон и во круг.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #3588 на: 10 Септември 2014, 09:45:54 am »
I jas mislam Viberot deka ja trosi baterijata, ali pak e mmogu cool nacin na komunikacija.

Btw. Luge kaj da najdam usb polnac za vo kola dobar sto ke trae?
Postoi li polnac so 2 ili poveke usb izlezi da mozat da se punat poveke ili barem dva mobilni vo isto vreme?

I ako da, kade se prodavaat?

Било каде по мобилариве. Само имај предвид дека ќе ти грее.

Нема никаква логика во не-апдејтирање на апликации, само што за тоа треба и да имаш уред кој ке ти овозможи барем две години да немаш такви проблеми. Како што рече Ѕеро, не се испалти купувањето на ефтин телефон. Во почетокот и јас купував поефтини модели и среќен си само првите 3 месеци, после имаш 3 месеци кајшто почињаат да ти кочат апликациите и све да се успорува и после следат 3 месеци кајшто се мачиш и на крај пак купуваш ефтин телефон и во круг.

За жал, понекогаш и скапите „флегшип“ телефони страдаат од истото срање како и нивните значително поевтини варијанти, иако според наведените спецификации, телефонот би требало да корне.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #3589 на: 10 Септември 2014, 09:49:37 am »
Zboris za toj so poveke usb izlezi?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #3590 на: 10 Септември 2014, 09:52:32 am »

Мене па Вајберот монументално ми оди на нерви. Претешко го*но. За пишување порачиња постои WhatsApp што дефинитивно подобро функционира, а со воведување на Facebook Messenger и тоа станува obsolete. Вајберот има ужасен интерфејс, неверојатно е спор а гласовната комуникација е тотално неквалитетна. Јас го имам само заради тоа што моите со во Грција летно време, па бесплатна е комуникацијата.

Ама за бесплатна комуникација постои и Skype за Андроид, а таму гласовната комуникација е неколку размери подобра.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3591 на: 10 Септември 2014, 09:54:19 am »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55352
  • Махер
« Одговори #3592 на: 10 Септември 2014, 09:54:36 am »
За мене е важно (за андројд) да се прати дали трд парти девелопери вадат редовен софтверски пакет за телефонот кој го купуваш. И во миментот да е што помоќен телефонот. Ако е ултрабрз кога ќе го купиш имаш некоја шанса да не треба да го фрлиш за 2 години.

А цијаноген мора да поддржува, за кога производителот ќе те натрти со задња верзија од 4.1 ти да му го натепаш до мадиња со киткат 4.4 цијан и натенане да си чекаш 5.0 цијан, наместп да дремеш на 4.1.
И добиваш ем многу побтз телефон ем нов софтвер. Со други зборови нов телефон.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #3593 на: 10 Септември 2014, 10:00:57 am »
Zboris za toj so poveke usb izlezi?

Јес.
Pretpostsavuvam gree samo koga ima poveke od eden telefon ukluceno.
So eden telefon uklucen kako sto bi se koristel poveketo vreme bi trebalo da ne gree tolku mnogu neli?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3594 на: 10 Септември 2014, 10:09:12 am »
Јап, не би требало да има проблем.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4035
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #3595 на: 10 Септември 2014, 10:11:15 am »
еве ти идеално решение за спориот Sensation...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2531054

проверена работа. :D

или некој од сличните софтвери...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3596 на: 10 Септември 2014, 10:15:24 am »

Мене па Вајберот монументално ми оди на нерви. Претешко го*но. За пишување порачиња постои WhatsApp што дефинитивно подобро функционира, а со воведување на Facebook Messenger и тоа станува obsolete. Вајберот има ужасен интерфејс, неверојатно е спор а гласовната комуникација е тотално неквалитетна. Јас го имам само заради тоа што моите со во Грција летно време, па бесплатна е комуникацијата.

Ама за бесплатна комуникација постои и Skype за Андроид, а таму гласовната комуникација е неколку размери подобра.

имаш опција за вајбер и на десктоп компјутер или лаптоп.

мене па вајберот ми е одличен за комуникација со клубот и со семејството... правиш група која ги прима твоите пораки, сите одеднаш.

и месинџерот на ФБ реално ми пречи. со неговата глупава попуп икона во кригче горе десно што не с егуби туку морам накај иксот да ја влечам за да ја избришам од екран.. и ако ми прати порака некој пак се појавува... значи си завршил со зборење.. се поздрауваш се тоа завршува, ја бришеш пораката, а соговорникот му текнало да ти прати смајли за крај и пак ке се појави иконата, пак отклучи телеофн, кликни-држи-влечи за да јаизгасиш...

кај вајберот тоа го нема...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #3597 на: 10 Септември 2014, 10:20:13 am »
Или, ќе отидеш во Settings и ќе го исклучиш Chat Heads. ;)

За десктоп/лаптоп/таблет имам Скајп. Го користам со години. Таму ги имам сите релевантни и потребни контакти. Зошто после милион години би се префрлал на нешто друго?

Всушност, уште користам и MSN и ICQ.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7208
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3598 на: 10 Септември 2014, 10:21:58 am »
Jas koga sum na pat koristam viber, nekogas duri i na edge mreza raboti odlicno, skype na android znae da "zatai" i togas ne mi znaci nisto, zatoa sto ne moze da me dobie toj sto me bara

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3599 на: 10 Септември 2014, 10:22:32 am »
Или, ќе отидеш во Settings и ќе го исклучиш Chat Heads. ;)

За десктоп/лаптоп/таблет имам Скајп. Го користам со години. Таму ги имам сите релевантни и потребни контакти. Зошто после милион години би се префрлал на нешто друго?

Всушност, уште користам и MSN и ICQ.

MSN постои само уште у Кина бе!! Башка што и од таму ќе го кинат :)

ICQ не сум користел поќе од 10 години :)