Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1469125 пати)

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #3525 на: 04 Септември 2014, 21:03:37 pm »
Имаме појма. :)

Пред да излезе првиот Ајфон во официјална продажба, познаник веќе го имаше. И бараше по продавници футрола.

„Дечко не е излезен уште Ајфонот ти футрола му бараш“.

-И го вадиш од џеб да се јавиш и така...

Далечната 2007ма година.
Во тоа време  се чудеа и на самсунг токко бидејки беше на допир а нокиа н95 беше на врвот :P

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30846
    • CARclub.mk
« Одговори #3526 на: 04 Септември 2014, 21:30:38 pm »
Android vs Apple муабетот можеме да го тераме до бескрај и назад - се сведува на лични преференции потреби, како и навиката на одреден екосистем. Јас користам Андроид со години - да треба да се префрлам на iOS ќе се изнервирам во рок од 10 минути и ќе добијам желба да се сечам по рацете. Претпоставувам дека истото се случува и со луѓе навикнати на iOS.

Хауевер, дефинитивно е факт дека Android како платформа дозволува многу повеќе слобода за персонализација и поотворениот систем е (за мене барем) попривлечен. Од друга страна, индустрискиот дизајн на Apple уредите, односно iPhone 4 (па наваму) ми е генијален. Толку се ергономски добро погодени уредите, тоа е чудо. Кај Android се претерува со големината на уредите.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34556
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3527 на: 04 Септември 2014, 21:33:03 pm »
iPhone4 ти е генијално ергономичен?
Секој ден се ежам кога ќе го земам ајфонот на колешката. Се уверувам себе си дека никогаш нема да држам толку тешка цигла во рака.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4256
« Одговори #3528 на: 04 Септември 2014, 22:22:42 pm »
Мене ме нервира затвореноста на уредите и некомпактибилноста со ништо друго освен АЈуред(Блутут, полнач...). Еден егзактен пример е навигацијата. На С4кава имам Навигон со 5 потега за 5 минути, додека за на ИОС да ставам навигација треба џеилбрејк, па одкога ќе направам џеилбрејк да ставам навигација, да пазам со апдејтите зошто за секоја верзија е друг џеилбрејко... јамка. Друга работа што ме нервира е и ајтјунсот и моралното негово користење за поврзување на АЈ уред со ПЦ. Што се однесува до дизајн и изработка глупаво е да се зборува дури, доста бега Ајфон на Андроидиве, особено на Самсунг. Имам лично два 5S Gold (16GB i 64GB) речиси нови кој ми стојат во фиока и не ги користам заради некој од погорните причини. Се мислам еден да активирам, ама глупаво ми е со два телефони да се шетам така да веројатно еден ќе оди на продажба, еден на подарок.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3529 на: 04 Септември 2014, 23:06:49 pm »
Ne bilo loso na android :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #3530 на: 04 Септември 2014, 23:36:12 pm »
Мене ме нервира затвореноста на уредите и некомпактибилноста со ништо друго освен АЈуред(Блутут, полнач...). Еден егзактен пример е навигацијата. На С4кава имам Навигон со 5 потега за 5 минути, додека за на ИОС да ставам навигација треба џеилбрејк, па одкога ќе направам џеилбрејк да ставам навигација, да пазам со апдејтите зошто за секоја верзија е друг џеилбрејко... јамка. Друга работа што ме нервира е и ајтјунсот и моралното негово користење за поврзување на АЈ уред со ПЦ. Што се однесува до дизајн и изработка глупаво е да се зборува дури, доста бега Ајфон на Андроидиве, особено на Самсунг. Имам лично два 5S Gold (16GB i 64GB) речиси нови кој ми стојат во фиока и не ги користам заради некој од погорните причини. Се мислам еден да активирам, ама глупаво ми е со два телефони да се шетам така да веројатно еден ќе оди на продажба, еден на подарок.

Па дај шитни ми еден на 128 рати ебаго, греота да седат у фиока :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2832
« Одговори #3531 на: 05 Септември 2014, 00:45:55 am »

Се пријавувам за тој поклонот :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3532 на: 05 Септември 2014, 02:20:44 am »
Дали ти ми кажуваш дека ај-шит = ај-секс?

Ако е така дај одма да купам еден, макар и расипан

баш така... за расипан ке најдеш и беспари... само имаш еден мал фаличен момент... во МК си... не си во УСА!!...

јбг, брат џонтра, тоа ти е...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3533 на: 05 Септември 2014, 14:56:05 pm »
Некој некаков муабет за Sony Xperia M2?

На хартија е малтене ист со HTC Desire 610, а е за нијанса поевтин.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #3534 на: 05 Септември 2014, 15:16:40 pm »
Сони имаат проблеми со проксимити сензорот

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3535 на: 05 Септември 2014, 15:21:10 pm »
Ако бараш за тебе, немој. Со овие телефони нема да го решиш проблемот со С3ката. Те советувам или почекај малце подсобери уште некој денар и земи НОВ телефон од поарниве флегшип телефони. Или кај Крале да почекаш подобра понуда за половен од флегшип Овие телефони се направени ради реда.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3536 на: 05 Септември 2014, 15:25:08 pm »
Да бе, ти ќе го омужуеш твојот кај Класниот, а ќе си земеш за тебе М8 и не ти дреме... ако ако :)

Не ги бива Сонито а?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7646
« Одговори #3537 на: 05 Септември 2014, 15:35:51 pm »
^- Веле, на времето, се двоумев меѓу Сони Хпериа Миро и ХТЦ Десире Х. Прво бев за Мирото, ама едно другарче ми го предложи ХТЦто. Ценовен ранг беа тука некаде. Ден денес сум му благодарен за предлогот, зашто имав можност мирото подоцна да го сретнам кај мој роднина и да сум среќен што не го земав т.е. среќа да има продавачката во веро што не ми го чуваше мирото ;D :D :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3538 на: 05 Септември 2014, 15:36:48 pm »
Абе сум имал привремено Миро и Типо, и се апсолутна катастрофа...

Мислев овој „М2“ да не е нешто боље.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55352
  • Махер
« Одговори #3539 на: 05 Септември 2014, 15:45:52 pm »
^- Веле, на времето, се двоумев меѓу Сони Хпериа Миро и ХТЦ Десире Х. Прво бев за Мирото, ама едно другарче ми го предложи ХТЦто. Ценовен ранг беа тука некаде. Ден денес сум му благодарен за предлогот, зашто имав можност мирото подоцна да го сретнам кај мој роднина и да сум среќен што не го земав т.е. среќа да има продавачката во веро што не ми го чуваше мирото ;D :D :D
И? Сони нечини според тоа?

Не, туку некои буџет крпеници испаднале полоши од други буџет крпеници. Sony Z2 e одличен во секој поглед, а Z3 ветува уште повеќе. Само мене ми е мал екранот, иначе би го паркирал Z2 дома.