Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1469427 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7272
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #3435 на: 25 Август 2014, 13:10:29 pm »
Брат ми има М7 (послаб со алуминиумско куќиште) знам дека знае да биде жежок на моменти на работа. Е сеа температура на жештина е индивидуална работа, некого му смета некого не.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7208
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3436 на: 25 Август 2014, 14:54:35 pm »
Aj ve molam link za Igo koe sto vi e testirano ili znaete deka sigurno raboti na galaxy S4 vo full screen mode

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4256
« Одговори #3437 на: 25 Август 2014, 14:58:35 pm »
Ќе ти дадам јас Навигон за твојот, подобар интерфејс има од ИГО то доста, барем за мене.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7208
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3438 на: 25 Август 2014, 15:11:00 pm »
go imam navigon mi treba Igo si imam kamionski mapi za nego, se komplet, a ti nalepnica ne mi dade ne pa navigon :o

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4256
« Одговори #3439 на: 25 Август 2014, 15:21:35 pm »
Знаеш кај работам, помини слободно. Секако сега до 4 и 30  ќе чмаам :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3440 на: 25 Август 2014, 15:22:55 pm »
Дини муабетот е што и да избереш нема да згрешиш од нив..Ноут 3 претставувањето е на 3ти. Е сеа види треба да видиме ај ке разгуглам после кога иде на пазарот Самсунг знае да го претстави па после некое време се продава.
Ете и на 3ти да почне со продажба, минимум 10тина дена додека да дојде тука со надувана цена. Значи во првиот месец, месец ипол ке има цена од 40 и нешо иљади нормално, а 3ката нема да падне.
После евентуално да падне цената на 3чето, ама минумално, не многу. Ја така се надевав кога искочи М8, ама М7 не падна скоро ич, 1000че што и не вреди за спомнување. :)

Ипак можеш да го прашаш Крале, дали кога најбрзо би добил и дали тоа би играло улога на цената на ноут 3, ке ти каже човекот фер :D Мене памтам тогаш ми рече, не чекај, цената под толку и толку за М8 нема шанса да биде и у право беше

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55352
  • Махер
« Одговори #3441 на: 25 Август 2014, 15:30:37 pm »
Дини муабетот е што и да избереш нема да згрешиш од нив..Ноут 3 претставувањето е на 3ти. Е сеа види треба да видиме ај ке разгуглам после кога иде на пазарот Самсунг знае да го претстави па после некое време се продава.
Ете и на 3ти да почне со продажба, минимум 10тина дена додека да дојде тука со надувана цена. Значи во првиот месец, месец ипол ке има цена од 40 и нешо иљади нормално, а 3ката нема да падне.
После евентуално да падне цената на 3чето, ама минумално, не многу. Ја така се надевав кога искочи М8, ама М7 не падна скоро ич, 1000че што и не вреди за спомнување. :)

Ипак можеш да го прашаш Крале, дали кога најбрзо би добил и дали тоа би играло улога на цената на ноут 3, ке ти каже човекот фер :D Мене памтам тогаш ми рече, не чекај, цената под толку и толку за М8 нема шанса да биде и у право беше
Цената не игра улога. Ако е до рецимо 40.000 денари, над тоа неможе да е. Затоа и прашав кој е НАЈДОБАР (money no object) за вас. Да речеме дека гратис ќе го земеме телефонот - со други зборови.

Држи вода муабетов со непаѓање цена на М7 твојот. Ама како не паднала (или паднала 1000 небитни денари) кога сега е 18.000 М7, сакаш да кажеш дека толку си беше цело време? 26 беше кога се стабилизираше цената, колку што памтам. Можеби грешам, не викам не. Ноут 3 сега е 28.000 грубо, ама безвезе ми е ако падне на 18.000 откога ќе искочи Ноут 4 - зошто сум можел тој да го земам. А незнам ни дали е подобар Ноут 4 од Ноут 3, тоа ме плаши многу. :)

P.S. Јас целам накај Ноут 3 некако. :) или 4.

P.P.S. Сега го открив ова, бре, бре, бре - прекрасно.
Го нема кај нас, до душе. Ебенје.
« Последно менување: 25 Август 2014, 16:31:44 pm Deni »

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3442 на: 25 Август 2014, 17:38:44 pm »
Ако планираш да идеш на планинарење very very often или слично да. :D

Ако цената не игра никаква улога тогаш почекај ја 4ката ем те влече натака големиот екран. А ако сакаш со понормален (читај помал) екран земај HTC ONE M8 уште утре и немаш гајле.

Инаку новите телефони имаат набилдани цени па понормални паа понормални и после 3 месеца негде се стабилизираат  нешто под 30 илјади..околу 27-8 ’ката ке има стабилизирана цена на околу 32-3 илјади, а ноте то во тие три месеца ке биде исто со цена а после малце помалце.

Мојот веќе од јануари оваа година е со цена од 18-19000 значи уште пред да искочи М8(април или мај)
Претходно коа го донеле незнам колку беше ја го памтам по цена од 24 илјадарки нешто така, лани некое време октомври ноември мислам :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18210
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #3443 на: 25 Август 2014, 17:58:47 pm »
Ја би ги скокнал сите овие и би зел нешто поефтино. Освен статусен симбол и 7 милисекунди побрзо отварање апликација, не ја гледам поентата на 500+ евра телефон, кога за 600 евра се купува и одличен телефон, и коиловери. :) :) :)
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55352
  • Махер
« Одговори #3444 на: 25 Август 2014, 18:24:18 pm »
Ако планираш да идеш на планинарење very very often или слично да. :D

Ако цената не игра никаква улога тогаш почекај ја 4ката ем те влече натака големиот екран. А ако сакаш со понормален (читај помал) екран земај HTC ONE M8 уште утре и немаш гајле.

Инаку новите телефони имаат набилдани цени па понормални паа понормални и после 3 месеца негде се стабилизираат  нешто под 30 илјади..околу 27-8 ’ката ке има стабилизирана цена на околу 32-3 илјади, а ноте то во тие три месеца ке биде исто со цена а после малце помалце.

Мојот веќе од јануари оваа година е со цена од 18-19000 значи уште пред да искочи М8(април или мај)
Претходно коа го донеле незнам колку беше ја го памтам по цена од 24 илјадарки нешто така, лани некое време октомври ноември мислам :)
Не бе другар, какво планинарење... Еднаш да ги пуштиш од метро (од џеб) на плочки или на бетон отидоа овие нашиве. Ако си видел пола народ се шета со пукнат дисплеј. Ептен се кршливи обичниве - затоа. А и поубав е на изглед многу.

Ја би ги скокнал сите овие и би зел нешто поефтино. Освен статусен симбол и 7 милисекунди побрзо отварање апликација, не ја гледам поентата на 500+ евра телефон, кога за 600 евра се купува и одличен телефон, и коиловери. :) :) :)
А ако ти го дадат беспари? Нема да сакаш да го земеш најдобриот што може да го земеш?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #3445 на: 25 Август 2014, 20:18:26 pm »
Некој да не знае што се овие thumbdata5 ? Многу ми зафаќаат.
А и што е со тие сликите надолу (thumbnails) ?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18210
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #3446 на: 25 Август 2014, 20:32:58 pm »
А ако ти го дадат беспари? Нема да сакаш да го земеш најдобриот што може да го земеш?

Искрено, најискрено, би зел Ајфон 5, или 5S ако е скроз гага и ако треба да го земам најдобриот телефон. За Андроид, Самсунг би ги скокнал зошто не можам да го поднесам интерфејсот, а и пластични се, One M8 како резерва, а Z2 би го зел сериозно во предвид (две огромни scratch resistant стаклени површини и минимум пластика која е квалитетна), исто и G3, иако е LG.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3447 на: 25 Август 2014, 21:53:11 pm »
@Deni
Мене прошлиот ми падна од џеб директно на плочки среќа не му беше ништо. Еднаш од маса на мермер и лизгаше добри 3-4 метри на аеродром и на крај ми падна од шанк во Дринкерс и среќа не беше пукнат..не се до толку кршливи :)
овој до сега сеуште нема доживеано ништо :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #3448 на: 25 Август 2014, 23:08:19 pm »
Некој да не знае што се овие thumbdata5 ? Многу ми зафаќаат.
А и што е со тие сликите надолу (thumbnails) ?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

thumbdata ти се бази со информации за слики, фотографии итн. Служат за побрзо отварање на сликите во галерија.

thumbnails ти се мали прикази од големи фотографии, слики, икончиња, слики од апликации итн.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #3449 на: 25 Август 2014, 23:41:31 pm »
Фала веле :) А ако ги избришам тоа thumbdata, што ќе биди ?