Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1469251 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7646
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #3465 на: 27 Август 2014, 12:12:08 pm »
Дефинитивно G2 mini пред HTC 610.

Не знам за вас, но јас секогаш пре би одбрал ХТЦ. :)

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #3466 на: 27 Август 2014, 13:03:08 pm »
Веле, ХТЦ-то 610 го земав за невестата прошлата среда и да ти кажам од перформансите на телефонот сум многу пријатно изненаден. Можеби на прв поглед изгледа малку гломазен, али се е ствар на навика. Го земав од Т-Мобиле со продолжување на договор за 9580 денари.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • Пиши лаже
« Одговори #3467 на: 27 Август 2014, 16:36:35 pm »
Јас Нексусов што не можам баш да го работам со една рака, некогаш морам да се поместувам, не па тоа самсунг плазмата...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55352
  • Махер
« Одговори #3468 на: 27 Август 2014, 16:38:36 pm »
И јас така мислев дедека не го прочепкав дома.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6712
« Одговори #3469 на: 27 Август 2014, 17:10:51 pm »
Јас кога го земав Нексусот пред 8-9 месеци се двоумев помеѓу Ноте 3.

На крај испадна Нексусот но на моменти ми е жал затоа што ако еднаш имаш телефон со голем екран, се навикнуваш многу брзо. И плус батеријата е доста подобра кај ноте 3 во споредба со нексусот. Е сега за брзина не знам, не сум ги споредувал. Нексусот нема гајле многу е брз. Само што требале батеријата да ја направат поголема.  ;)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #3470 на: 27 Август 2014, 17:56:55 pm »
Препорачајте некоја апликација за снимање разговори?

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6107
« Одговори #3471 на: 28 Август 2014, 13:10:22 pm »
имам еден алкател 995 така ми стои со 2.3.6 знае некој како да му направам упдејт на 4,0,4 или подобар и некој туртуал ако може  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55352
  • Махер

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #3473 на: 28 Август 2014, 14:20:30 pm »
значи да напоменам дека телефоно не е рутиран дали има врска или не?следно да го симнам овој фајл ,па да го копирам на СД картичката,потоа телефонот го исклучувам од ПЦ,го исклучувам и телефонот и ги притискам volume down i power одбирам wipe data/faktory reset,потоа install zip from sd card го наогам фајлот шо сум го симнал и го инсталирам и на крај reboot sistem? тоа е или усрана е работата  :D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #3474 на: 28 Август 2014, 14:33:14 pm »
riki, ако не си рутирал телефон и/или турал нов РОМ до сеа, можда ќе е подобро првин тоа да го учини некој што има искуство со такви работи, за да не си го решиш телефонот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #3475 на: 28 Август 2014, 14:50:37 pm »
Препорачајте некоја апликација за снимање разговори?
јас ја користам оваа https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appstar.callrecorder&hl=en

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #3476 на: 28 Август 2014, 15:32:41 pm »
^^ Your device isn't compatible with this version

Xperia M

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • Пиши лаже
« Одговори #3477 на: 28 Август 2014, 15:39:01 pm »
значи да напоменам дека телефоно не е рутиран дали има врска или не?следно да го симнам овој фајл ,па да го копирам на СД картичката,потоа телефонот го исклучувам од ПЦ,го исклучувам и телефонот и ги притискам volume down i power одбирам wipe data/faktory reset,потоа install zip from sd card го наогам фајлот шо сум го симнал и го инсталирам и на крај reboot sistem? тоа е или усрана е работата  :D ;D
Доколку не си правел вакви работи, не би ти препорачал да не го брикнеш телефонот. :)
Јас кога го земав Нексусот пред 8-9 месеци се двоумев помеѓу Ноте 3.

На крај испадна Нексусот но на моменти ми е жал затоа што ако еднаш имаш телефон со голем екран, се навикнуваш многу брзо. И плус батеријата е доста подобра кај ноте 3 во споредба со нексусот. Е сега за брзина не знам, не сум ги споредувал. Нексусот нема гајле многу е брз. Само што требале батеријата да ја направат поголема.  ;)
Ми нудеа за нешто пониска цена од што го земав нексусот, ноте 2. Одбив секако, бидејки нексусот е 2 класи над него. Но, сепак останувам на тоа дека ноте 3 е преголем залак за мене. Можеби ке се навикнам на него ако го работам некое време, не викам не, но сепак ко лцд е.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #3478 на: 28 Август 2014, 17:10:20 pm »
riki, ако не си рутирал телефон и/или турал нов РОМ до сеа, можда ќе е подобро првин тоа да го учини некој што има искуство со такви работи, за да не си го решиш телефонот.
Кратко и јасно ;D затоа барав постапка степ бај степ  :D,иначе може и доброволец кој се нафака  ;D нека дигне 2 прста  :D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8418
  • Плинаш!!!
« Одговори #3479 на: 28 Август 2014, 17:25:08 pm »
За да ставиш нов ром, телефонот мора да е рутиран.

Инаку таа е таа постапка за инсталирање нов ром.