значи да напоменам дека телефоно не е рутиран дали има врска или не?следно да го симнам овој фајл ,па да го копирам на СД картичката,потоа телефонот го исклучувам од ПЦ,го исклучувам и телефонот и ги притискам volume down i power одбирам wipe data/faktory reset,потоа install zip from sd card го наогам фајлот шо сум го симнал и го инсталирам и на крај reboot sistem? тоа е или усрана е работата

Доколку не си правел вакви работи, не би ти препорачал да не го брикнеш телефонот.

Јас кога го земав Нексусот пред 8-9 месеци се двоумев помеѓу Ноте 3.
На крај испадна Нексусот но на моменти ми е жал затоа што ако еднаш имаш телефон со голем екран, се навикнуваш многу брзо. И плус батеријата е доста подобра кај ноте 3 во споредба со нексусот. Е сега за брзина не знам, не сум ги споредувал. Нексусот нема гајле многу е брз. Само што требале батеријата да ја направат поголема. 
Ми нудеа за нешто пониска цена од што го земав нексусот, ноте 2. Одбив секако, бидејки нексусот е 2 класи над него. Но, сепак останувам на тоа дека ноте 3 е преголем залак за мене. Можеби ке се навикнам на него ако го работам некое време, не викам не, но сепак ко лцд е.