Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1470519 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55352
  • Махер
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #3390 на: 20 Август 2014, 20:03:57 pm »
Познавам 15 луѓе со тој Алкател. Задоволни се многу. Мене ми е одбивен дека е Алкател. Они го фалат.

Би го користел ако му збиберам цијаногенмод некако.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #3391 на: 20 Август 2014, 20:12:46 pm »
Земај го алкателот :) Јас Pop C7 (со 1гб рам) имам веќе еден месец, си бичи без проблем до сега ми нема закочено..

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7208
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3392 на: 20 Август 2014, 20:14:08 pm »
Ima li moznost da go otklucam s4kava so nekoja aplikacija, t.e. da mu stavam patch ili kako e literaturno hakerski ne znam

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3393 на: 20 Август 2014, 20:22:56 pm »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18210
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #3394 на: 21 Август 2014, 10:42:55 am »
Познавам 15 луѓе со тој Алкател. Задоволни се многу. Мене ми е одбивен дека е Алкател. Они го фалат.

Дени, дали ќе може да прашаш некои од поблиските со таков Алкател каде набавуваат маски за телефонот? Се работи за Idol 2, втора генерација. Тврда пластика, не силиконски.
Благодарам.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3395 на: 21 Август 2014, 10:50:21 am »

Дени, дали ќе може да прашаш некои од поблиските со таков Алкател каде набавуваат маски за телефонот? Се работи за Idol 2, втора генерација. Тврда пластика, не силиконски.
Благодарам.
Неможам. Никој нема таква. Меѓутоа сите до еден имаат иста маска. Веројатно таа која оди со телефонот ако има таква, или пак од мобилара. Исти маски комплет имаат, затоа мислам дека може да си идат со телефонот. Силиконски како куртони, кои јас не ги сакам.

По интернет?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18210
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #3396 на: 21 Август 2014, 10:56:56 am »
Имав еден другар што Galaxy S4 го носеше во Trojan Magnum куртон. Од заебанција почна, во навика му премина. :) :) :)

Од интернет ќе биде, или ако соберам храброст со џиш нов телефон да зачекорам во лавиринтите на Бит Пазар.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7460
« Одговори #3397 на: 21 Август 2014, 12:12:29 pm »
иди и на зелено пазарче имаш маски и фолии

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3398 на: 21 Август 2014, 19:51:13 pm »
Не е лош LGво во живо, го видов пред некој ден. Прекрасно.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #3399 на: 21 Август 2014, 20:40:35 pm »
Некој да не знае одприлика што можи да му биди.. Значи од кога го зедов новиов рутер, кога ќе го оставам телефонов 10 мин (со укл вифи) и наместо плаво (тоа ознаката за вифи) свети бело и нема интернет..

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • Пиши лаже
« Одговори #3400 на: 21 Август 2014, 20:57:45 pm »
Еве ги резултатите од последно полнење. Е сеа, баш се погодија овие два дена да не го користам нешто многу телефонот, освен за повици, али како и да е... Според мене два дена на телефон е околу 40 часа, а еве овој има 51 час со телефонско користење и мислам дека во тие ~10 часа екстра може да се извади уште барем два часа скрин тајм и сурфање-мурфање. Значи, мене ми делува дека си е сосема ОК батеријата не нексусот, а исто искуство имам и со 4ката.

П.С. Повеќе од пола од повиците ми се на спикерфон, а во овие 51 час, околу 10-12 часа телефонот бил на 3Г/ЕДГЕ а остатокот на ЊиФи.

Солидно, не е лошо.
Људи, Alcatel Idol 2 или HTC Desire 610? Евентуално LG L80.

Директна споредба на првите http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6130&idPhone2=6160
Идол 2.
Ова се наоѓа ли кај нас негде?

Нема кај нас некој да носи вакви телефони. Имаше едно време по огласиве некој дека продава, ама не знам дали се оригинали.

За OnePlus One некој од вас да не има инвајт да ми даде?

Што мислите за телефонот - освен дека е перфектен, тоа знам.

Мене ми изгледа одлично телефонот, но мислам дека за тие пари подобар избор би бил Г2/Н5. Но, со оглед на тоа дека го имаат 5 души во светов (оти се изглупираа со инвајтите) може да се земе. :)
Некаде постираше некој дека ова е за без инвајт да си го порачаш. http://28mobile.com/Product/View/68838/oneplus-one-16gb-white-4g-color-os/

Извињавајте за мулти квоут. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #3401 на: 21 Август 2014, 20:58:45 pm »
Некој да не знае одприлика што можи да му биди.. Значи од кога го зедов новиов рутер, кога ќе го оставам телефонов 10 мин (со укл вифи) и наместо плаво (тоа ознаката за вифи) свети бело и нема интернет..
Некомпатибилност. . . Прават проблеми некој телефони со некој рутери. Некој постручен нека дообјасни што и како е.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #3402 на: 21 Август 2014, 21:01:47 pm »
Не ќе да е тоа.. Кога го користам телефонов си има вифи нонстоп.. Ама кога ќе го оставам заклучен 5/6 минути и снемува..

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • Пиши лаже
« Одговори #3403 на: 21 Август 2014, 21:05:38 pm »
Провери во Wifi Settings, да не ти е ставено да се гаси од кога ке го заклучиш. Keep on wifi during sleep стави го на always.
А на кој интернет оператор си? Кај мене на Близу така прави, по 5/10 мин гаси интернет, мора да се најавам одново доколку некој друг уред не пренесува податоци.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #3404 на: 21 Август 2014, 21:06:59 pm »
Кај мене на Македонски е ;D ;D Пишува Задржи Wi-fi во мирување.. Секогаш треба да биди или никогаш ?