Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1470968 пати)

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #3270 на: 24 Јули 2014, 11:28:12 am »
Исто имам слушано, премногу нестабилен бил. Види на хда сигурно има доста ромови за него без багови и сигурно ќе работи помазно од фабричкиот тачвиз

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
« Одговори #3271 на: 24 Јули 2014, 11:46:06 am »
Веле, тури му Nova Launcher и ќе фуче. Испробано, моментално сум на него и не го менувам за жива глава.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #3272 на: 24 Јули 2014, 11:59:03 am »
Не користам ТачВиз, Нова лаунчер го користам, ама не е проблемот до него.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34556
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3273 на: 24 Јули 2014, 12:02:43 pm »
Турив „фабрички“ 4.3 од Самсунг, али многу е лош, нестабилен и се’ на се’ очаен. Се ресетира телефонот сам од себе, се укочува, не можам да одговорам на позив итн итн... Прашуев по људи, читав по нетов, многумина имале таков случај со тој РОМ инсталиран на Галакси С3.

Апгрејд се прави кога телефонот е празен и неоптеретен со разни софтвери. Значи треба прво фабрички да го ресетираш, па веднаш после тоа да му правиш апогрејд пред да почнеш да го чепкаш. Само така ќе биде стабилен. Не е до ромот, до постапката е.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3274 на: 24 Јули 2014, 12:05:12 pm »
Еме заш не кажуат уф препораки тамо нешо... Ја го штекнав у компјутер, тоа Киес-от ми рече дека има нов софтвер за него, и му викам, ај мани го, шомуеам... И се преебах :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34556
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3275 на: 24 Јули 2014, 12:12:15 pm »
Кажуваат на тоа педерчињата со Ајфоните, ти ако си Андроид фраер ќе ти текне сам ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30846
    • CARclub.mk
« Одговори #3276 на: 24 Јули 2014, 13:20:15 pm »
Ерм.. Јас таков потег до сега не сум направил на ниту еден андроид уред, и на ниту еден андроид уред не сум имал проблеми. Неам попаметна работа, ќе се ебавам со ресетирања.

HTC-то си го апгрејдувам редовно кога ќе стигне нов софтвер, а и пред некој ден стигна апдејт за Сони таблетот. Си се инсталираа без проблеми, си пичат глатко.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3277 на: 24 Јули 2014, 14:33:53 pm »
VeleШтрумф отвори xda-developers расчепкај низ андроид девелопмент избери си кастом ром и ке се препородиш. Стави некој понов да речеме 4.4 киткат и има да ти лета телефончето.
Ја на глупавиот desire X пред некое време му ставив 4.4 со сенсе 5.0 телефонот беше дупло побрз и немаше укочувања како предходно.
Пошто не си многу задоволен од телефончето, а и не е веќе ново слободно играј си со такви ствари. На xda има доста ромчиња и тао добри, разгледај некој коментар виде ревју и одлучи се. 15 минути работа за понапреден корисник како тебе (има степ бај степ) кога ја успевам да мењам ромови на телефон ко чарапа можеш ти без ич проблеми.
И заборави после на ланчери глупости, бар ја од увек сум мразел ланчери.

Сега на HTC-то ми е жал да сменам ром иако знам дека има и подобри од сток, не мењам пошто никогаш ми нема закочено во ни еден момент :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3278 на: 24 Јули 2014, 14:36:36 pm »
Абе знам кај да барам ромови и каков да би турил, муабетот ми беше дали мора да се избрише се’ на телефонот.

На ајФонот му имав влезено у џигер, ама на овој не сум експериментирал од кога го имам, а брат ми ојдна на одмор сеа, па да не го умарам :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3279 на: 24 Јули 2014, 14:45:09 pm »
направи си бекап на ПЦ преку синк менаџер или киес или таму кое е самсунговото програмче :) прави што сакаш и ресет и месет и се, после само ресторе бекап ти ги инсталира и сите апликации што си ги имал и хоум пејџот ти го враќа како што ти бил и акаунтите ти ги сајн инува и сичи екстри :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
« Одговори #3280 на: 25 Јули 2014, 20:20:37 pm »
JPDP Kameri

PDP Kameri - е бесплатна мобилна апликација преку која во живо можете да ги следите панорамските камери поставени на наплатните станици и граничните премини на РМ. Апликацијата има калкулатор на растојание меѓу градови како и моментална информација за состојбата на патиштата на РМ.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3281 на: 27 Јули 2014, 10:43:09 am »
Еме заш не кажуат уф препораки тамо нешо... Ја го штекнав у компјутер, тоа Киес-от ми рече дека има нов софтвер за него, и му викам, ај мани го, шомуеам... И се преебах :)

If it ain't broken - don't fix it.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #3282 на: 02 Август 2014, 09:35:04 am »
Паметна изрека!

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7646
« Одговори #3283 на: 03 Август 2014, 20:14:12 pm »
Сакам да си земам ноб мобилен деновиве. Презадоволен сум од ХТЦ десире Х, па повторно би одел на ХТЦ. Го намеркав ХТЦ десире 500. Мислења/ искуство или препорака од оние што ја пратат оваа тематика ? :)  Буџет, што знам... до кај 15.000 вредност на моб може некако ;D :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18210
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #3284 на: 03 Август 2014, 20:23:16 pm »
На таа пара... Земи One M7 (постариот) од кај krale, ќе спушти до 15.000 ваљда.
Ако сакаш со договор обновување, не го регистрирај предлогов. :D
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀