Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1471228 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18210
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #3045 на: 08 Мај 2014, 19:03:42 pm »
Со форвардинг жена ти нема да троши импулси, туку бројот на кој те бара жена ти ќе троши импулси. Јас те сфаќам што сакаш да направиш, али немам сретнато таква апк досега.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #3046 на: 08 Мај 2014, 19:17:25 pm »
Ни јас не сум сретнал таква апликација. Пробај на xda форумот можда ќе најдат они такво нешто.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3047 на: 08 Мај 2014, 19:42:04 pm »
Земај 925 ката тогаш и не му ја мисли ич.

Prekrasno sraboteno parche. Ekranot e impresiven. Ne sum gi videl back 2 back so top modelite na Samsung i HTC ama sekako so 925 nema da zgreshish.

Знам дека тебе повеќе ти паше виндовсот и тотално го разбирам тоа. Ја сум нуб за виндовс телефони. Брат ми зема 925 пред некој ден. Искрено катастрфа :D За дизајнот несакам да зборам ама ќошињата се многу остри и го крши целиот филм. Импресивно брз, ама нема тон апликации. Ме нервира многу. толку е смотан што неможе да се конектира дома на ви-фи. Пошто виндоусот не препознавал незнам што, па морав рутерот да го прилагодувам кон барањата на тој смотан оперативен систем (за мене смотан, пошто толку ми е конфузен. Ствар навика де)
Инаку муабетот беше за екранот. Екранот е доста добар, ама не е ХД. Кога ќе ми текне каков екран имаше мојот довчерашен HTC ONE овој е за него CRT телевизор од 78ма. Значи ок е екранот ама со Фул ХД резолуцијата на HTC оне и самсунзите да речеме нема никаква шанса, ниту приближно.
Камерата конфузии, компликации до сабајле. Додеа кај андроид поновиве телефони можеш се да правиш преку камерата и фокус и рефокус и ова и она, тоа го може и 925кава преку стартување на камера апликацијата АМА ПОСЕБНО - така да има Nokia Smart Camera, Camera, Nokia Refocus и уште една само не ми текнува името. Значи има 4 апликации за камера па доколку сакаш нешто друго мора посебна апликација. Кај другиве не е така. Истите опции преку камера со менување на мод и слично што се менува за нецела секунда.

ДАли сум ептен навикнат на андроид незнам, ама ова ми е конфузно до даска. Исто и во сетингс менито икончињата се толку мали и глупави што морам да ги читам сите опции за што се за да сватам. Не е како у андроидот со фотографска меморија да се снајдеш за 2 секунди. Незнам некако не е за мене, иако сум во потрага по телефон сега, Виндоус и поготово Нокиа испаѓаат од игра. А едно време толку бев горд приврзаник за нокиа што мислев дека никогаш нема да прејдам на Андроид иако Симбианот тогаш беше најлош оперативен систем. Како и да е, се е ствар на вкус, муабетот беше за екранот ОК е, али доста послаба резолуција и помалку ppi од другиве. (додека на ХТЦ-то имав 469ppi на резолуцијата од 1080х1920 на 4.7 инчниот екран, нокиава има 332ppi на резолуција од 768х1280 на 4,5 инчен екран) Разликата е ненормално голема, дури не ми се верува колку е голема разликата :)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4206
« Одговори #3048 на: 08 Мај 2014, 21:15:48 pm »
Проблемот е што за Андоридот ти треба фотографкса меморија за да се снајдеш за 2 секунди. За WP веројатно никогаш нема 2s да бидат доволно но јас ни за 10 не го џвакам Андроидот. Дизајнот на телофнот е одличен. Можеби имаш проблем да се навикнеш на интерфејсот исто као и јас што не му се прилагодувам на Андроид но ќе најдеш луѓе што имаат подолго искуство со неколку платформи па веројатно тие подобро ќе ти ја оценат компаративно употребливоста.

Ако зборуваме за резолуцијата на екранот сигурно HTC тепа во бројка ама тоа не го прави подобар телефон секогаш (може во случајот е, не тврдам). Но само ако земеш iPhone со Retina Display има околу 330 ppi па никој не покрнал дебата дали нечини тој екран.

Nokia Lumia 925  е добро склопен телефон, дури и со „остирите“ ивици.

Refocus опцијата ќе ја добијат сите оние со Windows Phone 8 со апдејт на 8.1. Инаку не сум ги видел другите апликации на фотографиранје но на мојава стара Nokia (7.8) апликациите за подобрување при сликање се интегрирани во самиот интрефејс на камерата така да од корисничка гледна точка тие се плагин кој после инсталацијата директно се достапни при сликањето. Немам видено како е на 925 но прва прилика ќе поглендам.

Телефонот одлични карактеристики и како што беше првично кажано овде во споредба со оние модели за 150 EUR (после испадна не е баш) е повеќе од одличен избор.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20401
« Одговори #3049 на: 08 Мај 2014, 21:18:08 pm »
Оддамна изгуби Ретината на ППИ. ;D

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #3050 на: 08 Мај 2014, 21:20:36 pm »
Одма нека ги фрлат сите.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3051 на: 08 Мај 2014, 22:39:21 pm »
Се е ствар навика..Мислам многу сум гик за технологија и такви ствари. Секогаш сакам да расепкам и прочепкам. Ама ова не ме воодушеви од прва (ма ни андроидот на прва не ме правеше среќен, ама такво време дојде).
Да и Iphone одамна изгуби на ppi, ама има неколку други адутчиња у екранчето.
Вака на само 925 е супер телефон, нема збор ама head to head со flagship на HTC или SAMSUNG веќе се гледа колку е назад. Значи огромна разлика во екраните (иако 925чето има доста добар екран) тоа што не е фул хд и споредбено еден до друг со ХТЦ-то изгледа многу лошо.
Сега сум во потрага по телефонче, здравје во брзо време ке земам, а се решив пак на HTC ОНЕ новиот, па пошто сме комшии може да пиеме кафе а и да ме поднаучиш малце со виндоусот. Nokia 1520 ептен ми прави мерак.

Инаку за дизајнот и тоа е ствар навика, супер е ама ќошевите ми се премногу остри за телефон. Боцка кога е во џеб, и нервира. И пошто сум пицајзла zero-gap технологијата на HTC-то беше на ниво ако не и подобра у изработка и од Iphone, па така да пак ќе речам, доколку седат еден до друг секој ден HTC-то би го избирал. Па и во ценовен ранг, 17.000 е 925, хтц-то 19.000(old one) така да и не е некоја разлика.
Едино нешто кај виндоусот ми се свиѓа што бара прилично помалку ресурси за да работи како што треба, за разлика од андроидот кој си бара и добро хардверче. тоа значи помалку пари а пак добар телефон за виндоусот :)

Одсекогаш сум бил фан на Нокиа и секогаш ке бидам, ама ке ги рипнам виндоус серииве. N серијата на Nokia е можеби и најреволуционерната досега, сите ги имав 97цата многу ми беше закон иако многу беше спора, 95 8гб е најдобриот телефон ever made па и N8 беше ѕвер од телефон. И иако имаа симбиан, беа страшно добри и уште ми се привлечни, ако се стари многу. Ама ова сеа за жал ке го рипнам, можда и пропуштам ама несакам сега за сега да се замарам и да се учам.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #3052 на: 08 Мај 2014, 23:09:48 pm »
Ако ти се битни бројките (на пример Xperia SP ја мачка на леб Lumia 900 па во реланоста чувството при употреба во ниеден сегмент не укажува дека е подобар телефон. Можеби во поелегантната изведба само) еве ја серијата која на флагшип HTC и Samsung ќе им се приближи.

http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_930-6227.php

Јас не мислам дека HTC и Samsung flagship моделите се лоши телефони. И двата производители имаат WP 8 ама намерно не стваат на најдобрите модели. Тоа е нивниот избор. Nokia сигурно ќе има што да каже штом ќе се дограби до соодветен сегмент на пазар (а веќе има поместување) и ќе почнат да се појавуваат се повеќе поволности за корисниците на платформата.

На пример ако јас размислам за мојто телефон кој веќе е две години стар требаше одамна да го фрлам. Платфромата е практично згасната и за 7.8 нема дури ни нови апликации. Но практично во секојдневието на користењето на телфонот за мене е сосема доволно. Телфон, социјални мрежи, инетрент сервиси, идиот фотоапарат и солиден екран. Со новата батерија која ја платив 20 eur ќе потера уште една година (ако не го распукам).

Ако го спојам екосистемот на Windos 8 на лаптоп, Windows RT на таблет, Xbox и Windows Phone со online сервисите веќе има сериозен пандан на то што го има Google и Apple, а во одреден корпоративен контекст нуди и доплнителни механизми за контрола, заштита на содржини што се разменуваат, корпоративни репозиториуми за апликации. Повеќе или помалце сето ова е доста конкурентно а можеби и во одреден сегмент и подобро од конкуренцијата (во прашање се нијанси во кориснички сценарија).

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3053 на: 08 Мај 2014, 23:31:13 pm »
Ух 930кава е перверзно добра! Ах ми правиш бељи! Стварно ретко убав телефон. Само незнам дали би се навикнал лесно на Виндоус. А ми се свиѓа многу!. Пошто не ги ни пратам не го ни знаев овој телефон! Бројките се добри, битни а и ниебтни :)
ЗНам дека се доста доста конкурентни, ипак како што рече нијанси се. Незнам, изгледа ке треба добро да подразмислам, додека не пробаш нема да знаеш :)
Нокиа како Нокиа ( сеа таа ми е така мој бренд) и кога падна ептен ниско јас не ја сметав за лош бренд, одсекогаш некако така си ја величам на мој начин. Али ете. Ке разгледам едно 150 видеа на виндоус телефони на јутуб, па можда и ќе сменам мислење, мада неверувам, мислам дека лично ми е рано и несакам да се замарам :)

Инаку на бројки нели андроид телефоните нудат секогаш нешо WOW додека на виндоусот тоа уопште не му е потребно за smooth работење :) Не дека ми се битни до толку бројките, али се заљубив во HTC ONE од дизајн до интерфејс и се поврзано со него и многу ми е тешко што сум одделен на кратко од него, незнам дали сакам за истите пари да си праам екскурзија со добар виндоус телефон или да си се вратам на тоа што ме освои кај HTC-то. Самсунгот одсекогаш ми бил малку незнам, јес да кога го видов во живо с5чето ме замисли и тоа прилично ме замисли, ама на крај у краева па иако доста го користам телефонот и сите апликации, никаква потреба немам да си мерам отчукувања на срце на телефон, ако сум болен ке си купам специјални апарати за таа намена да го еам :)

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #3054 на: 09 Мај 2014, 00:33:17 am »
За секој телефон од 500+ eur очекувам некаков WOW. Инаку гретоа за парите за уред кој најчесто се расипува, крши или губи/краде во својот животен век.

S5, iPhone, HTC One, Lumia 1020

Прашањето е како ти си ги поставуваш персоналните параметри според тоа што ти треба. Во одреднео време кога се појавија смарт телефоните многу време потрошив, гледајќи пробувајќи читајќи, менував симбиани PDA уреди и обични телефони. Но изминативе 2-3 години едноставно решив да го третирам телефонот како "dummy" корисник. Претежно за комуникација (voice, im) интернет содржини и нешто снепшотирање и навигација базична.

За останатото многу малце до толку што ако нештото го нема за мојот телеофн лесно ќе се помирам и терам понатака без тоа.

Во моментов носам втор телефон заради професионални потреби и тука не одбрав wp од две причини. Една апликација која корпоративно ми треба и друга е искуството на управување на Андроид платформа во корпоративни услови. Не сакв да земам флагшип заради цената. Се обидов со некој мид и тоа по препорака. Можеби сепак требаше да пробам неколку пред да се решам но во тој момент според бројките Xperia SP ми личеше како добар компромис.

За мене преминот од една на друга платформа и назад е целосен „flip around". Затоа и не се осмелувам да кажам самоувероено дека целосно не чини Андроид. Но морам да кажам дека мојата импресија е дека ако телефонот го гледам од мојот нов "dummy" начин на употреба, јас далеку сум поприспособен на wp екосистемот и дури и со Ondrive i Office за Андроид нивото на интеграција не е доволно за искуството да биде безпрекорно.

WP е некако дводимензионален. На многумина кои живеат со третата димензија тешко ќе им биде да се откажат од неа. Арно ама степенот на слобода можеш да го гледаш и како фактор на комплексност.

Кога преминав од WM 6.5 на WP 7 беше целосно разочарување. Рака на срце WP 7 и беше таков. Полупроизвод со многу ветувања. Телефон ужасен со ограничен интерфејс и можност за прилагодување. Брзо излезе 7.5 па малце се ублажија лошите импресии.

Но под хауба јасно беше дека WP e платформа која сака да ги донесе новите трендови на комуникација се поблиску до луѓето што не сакаат да се замараат со технички поединости и подесувања. На пример дали пишувам порака на FB, messenger или SMS се е во еден тред. Едноставно само менувам сервис а пораките стојат во едно. Е сега мизерно е што нема пребарување низ тредот и би е сложил дека можеле малце да се потрудат но тоа е Далеку е од идеално. Убаво се спојуваат корисничките контакти со адресар, крпоративее адресар, FB, twitter, linked in, live, google. На тој начин адресарот постанува вистинско централно досие на комуникација со некого. Можеш да ја видиш целата историја на телфонски повици, разговори со IM, постови на FB. Можеш да си ги залепиш блиските контакти на главен екран и така преку live tile  да добиваш нотификација кога ќе се смени нешто во неговиот дигитален свет.

Се работи за целосно различна „влезна врата“ кон истиот облак на комуникација. После период на прилагодување кој е полн со фрустрација заради неисполнети очекувања кои логично би требало да се исполнети, јасно ти станува дека има добра замисла и дел од тоа е и добро остварено.

Кога го поминав ова и после некое време запалив WM 6.5 и се зачудив како воопшто сум можел да го користам, иако тој телефон работеше далаку подобро како стар добар мобилен телефон отколку овој сега што го носам.

Да нагласам уште еднаш. WP е далеку од совршена реализација на концептуалната идеја, но концептот има смисол. Еднаш кога ќе се прилагодиш, а нема да мора посебно да вложуваш туку играј со него како што те води че видиш дека е интересно смислен концет. Верувам дека со WP 8.1 доста работи ќе си добијат своја подобра изведба. 

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • Пиши лаже
« Одговори #3055 на: 11 Мај 2014, 19:54:05 pm »
Како да го шернам екранов од Н4 на ЛГ тв то?
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20401

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #3057 на: 13 Мај 2014, 09:57:18 am »
My device isn't compatible with this version :'(

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 642
  • Сузуки Витариче
« Одговори #3058 на: 13 Мај 2014, 11:25:15 am »
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nvidia.valvesoftware.halflife2

::) ::) ::)

Штета што "This app is incompatible with all of your devices."
А имам и Нексус 7 (2013)...
Не ми е јасно што треба да имаш за да ја играш.

UPDATE: Работат само на http://shield.nvidia.com/
Потпис.

Отсутен Stefanija

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #3059 на: 15 Мај 2014, 15:56:15 pm »
Имам телефон SONY XPERIA TIPO и од вчера многу често ми покажува Unfortunately, the process android.process.acore has stopped или Unfortunately Google+ has stopped или Unfortunately, Google play store has stopped. Не ми отвара контакти, порака, gmail, facebook и др. апликации. можам само да го користам пребарувачот. ИМА ли решение за ова?