Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1464502 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9591
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #1680 на: 25 Јули 2013, 22:58:43 pm »
abe se iskluci rabotava, 3G ova ona ebati lezetot, neka trae po eden den ako saka se ke pushtam i vaka i taka spijam navecer nema zoshto da ne se polni togash i cel den so sakam da mu pravam

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55351
  • Махер
« Одговори #1681 на: 25 Јули 2013, 23:33:05 pm »
Тешко 3 саата да правиш што сакаш.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • Пиши лаже
« Одговори #1682 на: 26 Јули 2013, 05:12:56 am »
Ако си рутиран, Greenify
Хибернирај се’ што за џабе ти прави wakelock.
Баш прееска го пробав, интересно програмче. Доста користно истотака. Фала ти. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #1683 на: 26 Јули 2013, 08:58:27 am »
3Г исклучи, највеќе троши батерија. Инаку, ако го споредуваш 4 чето на ајфонот со ова телевизоров, фала богу дека ќе троши помалку оти има толку мал екран...

Повеќе од јасно ми е дека екранот пие бетер него ли клабер пиво...

Зборот ми беше дека имам впечаток дека овој телефон побрзо ја арчи батеријата, со помалку вклучени ствари, од ајФонот со малтене све живо и диво уклучено на него. Да, екранот е помал, ама па и батеријата на ајФонот е помала од оваа. Да речеме некако да компензирам со светлоста на екранот (што е намалена малтене на минимум), пак ми изгледа како пребрзо да ја троши, иако ми се исклучени ГПС, 3Г, автоматско синкање со мејлови и чуда итн итн...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30840
    • CARclub.mk
« Одговори #1684 на: 26 Јули 2013, 09:25:44 am »
Истерај еден процес на оформување на батеријата. Од кај знаеш како бил користен телефонот пред ти да го земеш.

Автоматското синкање не троши многу батерија. Најголеми потрошачи се GPS (што по дифолт би требало да ти е исклучен) и екранот.

Ја мислам дека телефонот страда од „Нов телефон, мора да го чепкам.“ синдром. :)

EDIT: И на крају краева, батали го индикаторот. Ако телефонот ти тера без полнење од станување сабајле до легнување вечер, на коњ си. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #1685 на: 26 Јули 2013, 09:30:19 am »
Цитат
Истерај еден процес на оформување на батеријата. Од кај знаеш како бил користен телефонот пред ти да го земеш.

Синоќа баш му напраив така... Го испразнив додека не се исклучи самиот, па го штекнав на пунење. Беше уклучен добри 6 ипол, можда 7 саата.

Цитат
Автоматското синкање не троши многу батерија. Најголеми потрошачи се GPS (што по дифолт би требало да ти е исклучен) и екранот.

GPS-от најчесто ми е исклучен, екранот е со минимален брајтнес.

Цитат
Ја мислам дека телефонот страда од „Нов телефон, мора да го чепкам.“ синдром. :)

Not really. Не паѓам толку у несвес. Не е дека од Nokia 3310 идам на вакво нешо ;)

Цитат
EDIT: И на крају краева, батали го индикаторот. Ако телефонот ти тера без полнење од станување сабајле до легнување вечер, на коњ си. :)

Епа тоа е проблемот. ајФонот ми издржуеше така, овој веќе негде накај 9 саат навечер е малтене на крај. Би рекол дека нема шанси да издржи 24 саата без пунење.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1686 на: 26 Јули 2013, 14:22:32 pm »
Тууу кога ги читам постовиве тука, искача дека моево телефонче има топ батерија.

3G, bluetooth и GPS никогаш не се гасат, сурфам и гледам јутуб барем 2 саата на ден, у кола обавезно иде веб радио, често го врзувам на телевизор за гледање слики и чуда...   и батеријата за еден ден такво жестоко без-пардон користење ми спаѓа на околу пола. На пуњач иде само навечер пред спиење и *понекогаш* у кола (не секогаш)

Xperia Arc S

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1687 на: 26 Јули 2013, 14:31:11 pm »
Eeeeepa drugarcinja moi, sakate da imate telefoni so ekran pogolem od monitorite sto do vcera se koristea u site drzavni insitucii vo MK, a sakate da ne vi arci baterija...no way!

Ja oti ne go menjam jabolkovo naapano za nisto, vakov bil, nakov bil, ne znam so ne cinelo, e arno ama na nego se raboti, nisto ne e iskluceno, 3g, 3 emaila, icloud, mycloud, igram igri navecer, fejsbuci, razgovori, kurci palci, i normlano navecer koga ke se priberam doma finally, na nekoi 10 tina posto e veke baterijata!

HTC to uste ekranot go nemam skroz iskluceno, i pak do kaj 6 saat navecer ke tera, ako ne go dopram ! ;D

« Последно менување: 26 Јули 2013, 16:22:35 pm Sportex »

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11178
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1688 на: 26 Јули 2013, 15:45:25 pm »
Самсунг Галакси С3 со се вклучено (ви-фи, 3Г, ГПС)
- издржува цел ден со нешто над 5 часа вклучен екран (на ауто-брајтнес)
- издржува два дена со исклучени ви-фи, 3Г, ГПС само навечер и нешто над 3 часа вклучен екран (на ауто-брајтнес)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #1689 на: 26 Јули 2013, 15:47:14 pm »
Зошто го држите ГПС уклучен цело време?

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
« Одговори #1690 на: 26 Јули 2013, 15:48:40 pm »
Јас сум задоволен со батеријата на HTC One, со нормално користење без многу малтретирање тера и по 2 дена.

Но сценариото од погоре не е толку реално бидејќи ретко се начекува таков период па така да по реално би било да кажам само дека успевам со сите мои потреби да го истерам денот без никакви поголеми проблеми. Нонстоп интернет (wifi/3g зависно од ситуација) по некои си 20-30 минути разговор и понекад изиграно некоја игра.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20400
« Одговори #1691 на: 26 Јули 2013, 18:43:40 pm »

малце побрзо се трошеше батеријата затоа што аплоудував видеа на јутјуб, а имам приметено дека фб троши највеќе батерија. Јутјуб да гледам не се троши толку батерија како на фб да гледам.

Отсутен Toni101

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 87
« Одговори #1692 на: 26 Јули 2013, 21:57:44 pm »
Самсунг Галакси С3 мини знае и до 5 дена да издржи батеријата со малку интернет.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • Пиши лаже
« Одговори #1693 на: 27 Јули 2013, 01:14:07 am »
Мене вториот телефон, Samsung C серија некоја, стара не ми држи толку, а не па Типото. :D
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1694 на: 27 Јули 2013, 07:31:23 am »
Зошто го држите ГПС уклучен цело време?

Шознам? Зашто да не? И онака е приемна антена, не зрачи ништо.

Има некои апликации кои бараат нешто од гпс и ако е исклучен - го чекаат џабе.

(мислам дека) ако ниту една апликација не бара локација, тогаш гпс-от не крцка бројки.