Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1354420 пати)

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #1485 на: 02 Јули 2013, 04:03:42 am »
ако сакаш добар телефон единствено од хтц што вреди е ОНЕ ама јас не би го земал заради тоа што е уништен интерфејсот на андроид тотално и тоа двете копчиња ме нервираат ( ајфон wannabe е оне-от според мене али сепак е добар телефон ) јас би земал S4 или ако сакаш голем телефон почекај ноте 3
дроид дна повеќе беше како експеримент отколку било што друго и нема задоволителни перформанси од сите ривјус што сум ѓи прочитал поради слабиот процесор во однос на резолуцијата

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #1486 на: 02 Јули 2013, 10:33:28 am »
Јас не би се мислел ни секунда помеѓу с4 и Оне, би го одбрал Хтц Оне многу нормално. С4 не личи на ништо реално, сигурен сум дека 70% од тие што го купуваат го купуваат поради тоа што е популарен. Самсунг прави телефон со мизерна изработка, пластикарија и катастрофален дизајн и го продава како премиум... Не гледајте многу перформанси на хартија затоа што во практика може да се разочарате, повеќе од пола од тие нови опции што ги има с4 не работат како што треба се жалат луѓе, а добар дел од нив се сосема бескорисни. Ми лагираше на хоум скрин што не смее да се случи. Се продава далеку помалку од тоа што се очекуваше. Хтц Оне има добар дизајн, квалитетна изработка, добар хардвер а и камерата ја фалат многу, со тоа што и јас можам да ја наведам таа забелешка дека има малце упропастен интерфејс. Би ти го предложил да го видиш и Нексус 4, го користам 5 месеци телефонот лета во секој поглед, работи многу мазно ни лаг ни бутур, сток андроид, прекрасен дизајн, изгледа многу отмено.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #1487 на: 02 Јули 2013, 10:38:13 am »
Decki da go zaboraiv i ONE- prekrasen telefon na izgled... toj e isto u potesen krug...nego ete marjanot mi go predlozi Buterfly. Toj momentalno mi e omilen na izgled ( tuka e pod ime HTC Droid DNA) i go cepkav pred nekoj den tenok e ubav lezi na raka prekrasno telefonce, ama dali e onaka blizu do tie telefoni ( pogotovo S4 i ONE). Koa veke davam tolku paricki da bide bar OK, posto ne mi menja mnogu dali ke bide htc-to ova ili ona ili S4. Iphone nekako sekogas sum go preziral i se, ama tuka uste ednas ke kazam mnooogu porazlicno funkcionira, posto site imaat iphone u raka i drugo e. apla drugo e.
Taka da ajde u sporedba na ovie 3 androidcinja koj bi bil onaka najdobar? ONE spored hardver? kameri mameri takvi stvari?

Iphone ми е стварно глуп, ептен... Значи верувај кој и да го земеш нема да погрешиш, јас би рекол бирај помеѓу S4 и HTC Butterfly(Butterfly S уште подобро) и никако нема да згрешиш... И двата се одлични... Јас имам ракувано со S4 I9505 со quad core процесор, а викаат дека I9500 octa core односно осум јадрен процесор бил стварно ѕвер...  :) 
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1488 на: 02 Јули 2013, 10:43:54 am »
Веројатно не си користел ајФон за да ти биде глуп. Може е многу ствари, ама најмалку е „глуп“. Али да, обично луѓе што не користеле ајФон или друг ај-уред имаат тенденција да јадат гурабии за истите.

Сум користел и Андроид, и иОС, и Виндоус Мобајл (иако малце постар). Ништо не работи толку складно како ајФонот. Тоа е разликата со ОС наменет за некој уред, и ОС адаптиран за некој уред.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #1489 на: 02 Јули 2013, 11:05:26 am »
Веројатно не си користел ајФон за да ти биде глуп. Може е многу ствари, ама најмалку е „глуп“. Али да, обично луѓе што не користеле ајФон или друг ај-уред имаат тенденција да јадат гурабии за истите.

Сум користел и Андроид, и иОС, и Виндоус Мобајл (иако малце постар). Ништо не работи толку складно како ајФонот. Тоа е разликата со ОС наменет за некој уред, и ОС адаптиран за некој уред.

Ок значи јас си давам свое мислење... И никој нема да ми го промени тоа, зашто и јас имам користено и Sony Ericsson P990I со Windows кога многумина не знаеја што е touch, Iphone 3G имаше чичко ми меѓу првите со 8 гига и тој го имам чепкано, сепак не беше мој, и Android сега најактуелен го имам работено кај сите другари, го имаат сите ...
;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1490 на: 02 Јули 2013, 11:15:45 am »
Ја не викам да не си даваш свое мислење.

Исто и ја го давам своето мислење за луѓе (луѓе, не ти конкретно, сори што не напоменав у старт) што даваат свое мислење за нешто што недоволно го искусиле или користеле во животот. Еве да речеме, имај ајФон на користење отприлика недела дена и пробај да му пристапиш без било какви предрасуди, па ќе видиш дека е многу ствари, ама ниедна од нив не е „глуп“ :)

П.С. Многу, многу одамна, SE W960i со Symbian (touch screen, што после две години стана само "screen" :D)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #1491 на: 02 Јули 2013, 11:26:31 am »
Ја не викам да не си даваш свое мислење.

Исто и ја го давам своето мислење за луѓе (луѓе, не ти конкретно, сори што не напоменав у старт) што даваат свое мислење за нешто што недоволно го искусиле или користеле во животот. Еве да речеме, имај ајФон на користење отприлика недела дена и пробај да му пристапиш без било какви предрасуди, па ќе видиш дека е многу ствари, ама ниедна од нив не е „глуп“ :)

П.С. Многу, многу одамна, SE W960i со Symbian (touch screen, што после две години стана само "screen" :D)

Едноставно некако не ми е по вкус, ама јас мислам дека и да го користам нема да ми смени мислење... Сега некако сум загреан за телефонче некое со андроид, 4" па нагоре, ќе го продолжува за 3 дена договорот па ке видиме што понуда ке ми дадат, ако ми дадат ако не најверојатно ке земам Алкател М поп...  :)

П.С. Го имав P990I година ипол стварно одличен телефон со Symbian, тогаш ретко имаше телефони на touch, а денес нема некој што не е на touch...  ;D
;D ;D ;D

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
« Одговори #1492 на: 02 Јули 2013, 11:29:01 am »
Не е малце 4 MP камера Htc One? Гледам многу добра резолуција на слики може да извади.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #1493 на: 02 Јули 2013, 11:33:51 am »
Не е малце 4 MP камера Htc One? Гледам многу добра резолуција на слики може да извади.

Па за такво телефонче можеле барем 5-6 мегапиксели, ако не им се ставало 8...  ;D
;D ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #1494 на: 02 Јули 2013, 11:34:53 am »
Се е кажано.

Wait what?

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #1495 на: 02 Јули 2013, 11:40:03 am »
4 MP, 2688 x 1520 pixels, autofocus, LED flash

http://www.gsmarena.com/htc_one-5313.php

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 541
« Одговори #1496 на: 02 Јули 2013, 11:41:01 am »
Не е се’ до мегапикселите. Повеќе на линков

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #1497 на: 02 Јули 2013, 11:43:12 am »
Затоа прашав :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #1498 на: 02 Јули 2013, 11:44:43 am »
Не е се’ до мегапикселите. Повеќе на линков
Скоро и ништо не е до мегапикселите.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max