Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1226303 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #1470 на: 01 Јули 2013, 10:09:43 am »
Дечки знам дека ке почнам пак да трујам со глупости и ке отворам можеби веќе непотребна дебата за телефониве, ама стварно немам време да барам (а знам дека имало муабети многу на истава тема).
Сеа се наоѓам у една гоооолема дилема Ајфон или Галакси с4?
Никогаш не сум бил фан на i уредите, ама еве користам иподче веќе некое време и почнувам да го засакувам и сфаќам ајфонот како смартфон. Тука малце поразлично се гледа на работите...апликации се плаќаат и мене ама ич не ми смета тоа, дури со мерак го правам тоа. апликациите се користат поразлично имаш со кого да ги користиш и слично, и ајфонот како концепт функционира прекрасно. ама ипак андроид си го сакам поради други работи...
Стварно веќе врска неам што да си зеам...некој предлог зашто овој или оној?
Очекувам Марјанот да се изјасни на темава, пошто неговото мислење особено го ценам.
:)

Многу битна работа.

Од друга страна, треба да се помириш со исклучително затворениот и елитистички пристап на Епл, при што они ти викаат „ние знаеме што е добро за тебе“. Најчесто тоа е ОК, ама за некои банални работи, нига плиз. Веројатно затоа работи како песна, оти оперативниот систем е направен за тој телефон, а не за милион телефони, па потоа адаптиран према некој уред. Какви се’ ствари и стварчици ќе најдеш за ајФон, тоа е нешто ненормално. Но, имај предвид дека ако некад ти затреба сервис за ајФон, веројатно ќе те кошта многу поише отколку за Андроид телефон.

Ѕ4 е блудница од „телефон“. У наводници е, пошто е огромен, ѓоа кујнска плочка, али веројатно и тоа е ствар на навика. И имајќи ги предвид твоите физички предиспозиции, ќе треба да го носиш у ташниче, оти немаш толку големи панталони :) Арно ама, што се’ имаат набиено у него, под рука со огромниот прекрасен екран, прави ептен да се замислиш.

Исто така, ако се решиш за дубинско рчкање на телефонот, колку што знам, за Самсунгот имаш многу поголема поддршка, отколку за ајФон. Особено што у задно време Епл многу убаво ги затвара „дупчињата“, па џејлбрејкот станува се’ потежок. Не дека не можеш да живееш без џејлбрејк, ама ќе ти бидат ускратени многу работи кои ајФонот ги може, ама не ти се дозволени ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1471 на: 01 Јули 2013, 11:54:08 am »
Очекувам Марјанот да се изјасни на темава, пошто неговото мислење особено го ценам.

Не ме ставај во контекс со iPle :D

Помеѓу iPhone и S4 во било кое време избери S4, само ако не ти смета големината.
Јас бев ептен скептик и мразев големи телефони (кујнски плочки) и сметав дека дозволениот максимум на екран би требало да е 4-4,3 инчи.
Се додека не ја земав S3-ката. Бара 3-4 дена навикнување, а од сегашна дистанца гледано добро би дошол уште пола инч поголем екран. На компјутер не сум седнал од како го имам :)

Иако, бидејќи си во Америката, заинтересирај се за HTC One (многу е добар), а пошто цениш мое мислење, јас ти го препорачувам HТC Butterfly или Butterfly S. Пошто нема голема разлика помеѓу ONE и Butterfly, ако си во Америка додека излезе Butterfly S (види батерија), лапај :)
Ако не ти се свиѓа, ќе ми го дадеш мене, јас ќе ти дадам S3-ка и гајба пиво со 50 кебапи  ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #1472 на: 01 Јули 2013, 11:57:32 am »
Успут, види си кои ти се опциите за отклучување после тоа, за кога ќе се вратиш.

За ајФон е значително покомплицирана и поскапа оваа постапка :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1473 на: 01 Јули 2013, 14:32:40 pm »
Според вас, вреди Live with walkman 8 месеци стар, да го трампам за Zte Blade  III Pro 2 месеци стар +1000 денари да му доплатам ???

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #1474 на: 01 Јули 2013, 14:39:02 pm »
Вреди и тоа како  :)

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #1475 на: 01 Јули 2013, 14:42:10 pm »
Според вас, вреди Live with walkman 8 месеци стар, да го трампам за Zte Blade  III Pro 2 месеци стар +1000 денари да му доплатам ???

Вреди... блејдот е многу добро телефонце, барем од моја гледна точка, а плус ти е по гаранција...  ;)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #1476 на: 01 Јули 2013, 14:43:02 pm »
Вреди, вреди. Добро телефонче се покажа то.а
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #1477 на: 01 Јули 2013, 16:15:09 pm »
Побрзај дур не се предомослил тој  со блејдот

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1478 на: 01 Јули 2013, 16:53:01 pm »
deneska posle tolku baranje po mobilarive konecno nacekav eksterna baterija 3500mah so gumiran plus kapak sto ide za nejze bidejki kapakot sto e orginal neja sobira vnatre baterijata bidejki e epten debela skoro duplo nego fabrickata pa ke vidime..kumot imase ista za  negoviot mobilen i bese prezadovolen od kapacitetot..platena e 1100 komplet vo nano mobil karsi zoil

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
« Одговори #1479 на: 01 Јули 2013, 17:11:38 pm »
@DayWalker

Ако баш сакаш еден од тие два јас би одел со SGS4, НО ако примаш предолзи тогаш и јас би го додал на листата HTC One, го имам веќе неколку дена и сеуште не му најдов замерка.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #1480 на: 01 Јули 2013, 22:42:00 pm »
типов евод скопје, прифаќа да се.трампаме.. Некој да ми дад идеа како што да правиме пошто тој петок заминувал за хрватска, јас не можам да идам скопје до петок ?????

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #1481 на: 02 Јули 2013, 02:11:24 am »
типов евод скопје, прифаќа да се.трампаме.. Некој да ми дад идеа како што да правиме пошто тој петок заминувал за хрватска, јас не можам да идам скопје до петок ?????

Глобко логистик

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #1482 на: 02 Јули 2013, 02:19:02 am »

Глобко логистик
што е то ?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #1483 на: 02 Јули 2013, 02:19:29 am »
http://www.gls.com.mk/

Види јави се прашај/

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1484 на: 02 Јули 2013, 03:50:03 am »
Decki da go zaboraiv i ONE- prekrasen telefon na izgled... toj e isto u potesen krug...nego ete marjanot mi go predlozi Buterfly. Toj momentalno mi e omilen na izgled ( tuka e pod ime HTC Droid DNA) i go cepkav pred nekoj den tenok e ubav lezi na raka prekrasno telefonce, ama dali e onaka blizu do tie telefoni ( pogotovo S4 i ONE). Koa veke davam tolku paricki da bide bar OK, posto ne mi menja mnogu dali ke bide htc-to ova ili ona ili S4. Iphone nekako sekogas sum go preziral i se, ama tuka uste ednas ke kazam mnooogu porazlicno funkcionira, posto site imaat iphone u raka i drugo e. apla drugo e.
Taka da ajde u sporedba na ovie 3 androidcinja koj bi bil onaka najdobar? ONE spored hardver? kameri mameri takvi stvari?