Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1108619 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29603
    • CARclub.mk
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #900 на: 17 Февруари 2013, 15:49:29 pm »
Ама тоа е конкретно за една специфична апликација, или за пар апликации како Скајп. Генерално, не е потребен таск килер на Андроид.

Стоењето на одредена апликација во меморија не троши батерија. Ако апликацијата стои во меморија и вергла процесорот, тогаш се троши батерија. Андроидот сам кине апликации од меморија кога му требаат перформанси.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6601
« Одговори #901 на: 17 Февруари 2013, 15:55:16 pm »
Ако, итака имам инсталирано android assistance со која бришам cache, успат убивам некоја апликација шо троши меморија :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #902 на: 17 Февруари 2013, 16:43:28 pm »
А што мислите дали е потребно кај подобрите андроид телефони да се користи некој антивирус или нема потреба? Ако е потребно кој на пример?

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #903 на: 17 Февруари 2013, 17:56:51 pm »
Додека бев на GB користев и имаше ефект.сега сум на ics  и до пред недела дена користев task killer веке една недела не користам и не гледам некоја разлика телефонот работи исто и батеријата се понача исто.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #904 на: 17 Февруари 2013, 19:12:37 pm »
za baterijata instalirajte si nekoj bateri saver i aj so zdravje. Jas go imam Deep sleep battery saver vrsi rabota. Taski killer e za drugi raboti. kaj mene konkretno na samiot telefon mozam da gi isklucivam aplikaciite bez da instaliram task killer

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7371
« Одговори #905 на: 18 Февруари 2013, 05:30:53 am »
Марче, и кај мене можам да напраам END TASK, ама после некоја секунда пак си се уклучува таскот :D  А батери сејверот е стварно ефективен.

Отсутен Steff_Maja

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 188
    • FaceBook
« Одговори #906 на: 18 Февруари 2013, 10:47:16 am »
Напротив кај мене Super Task Killer имаше позитивен ефект.
Се работи за Sony Ericsson Xperia Arc S со Андроид 4.0.4.
Немав инсталирано Super Task Killer и батеријата ми ја цедеше за 1 ден. Во статистиката што ми ја користи батеријата беше наведено Android System.
Го инсталирав Killer-от, подесив автоматски да ми гаси се (освен темата) на 1 час и сега батеријата со разговори и минимално користење на Wireless ми држи 6 дена.
MB: ASUS Sabertooth P67 CPU: Intel Core i7 2600K 4.5 Ghz CPU Cooler: Cooler Master Nepton 240M RAM: 16 GB Kingston Hyper X Genessis 1600 Mhz SSD: Samsung 830 128GB HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB + WD Caviar Blue 1TB + Seagate 2TB VGA: ASUS GTX 770 DC II PSU: Cooler Master Silent PRO M2 1000W Case: HAF 932 (Advanced) + NZXT Sentry 2 Monitor: Samsung SyncMaster SA350 23" Full HD Led Optical: Optiarc DVD-RW Keyboard & Mouse: Logitech MK260 Speakers: Logitech Z680

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #907 на: 18 Февруари 2013, 10:51:42 am »
jas uspeav so deep battery sleep da ja prodolzam, bash sega testiram kolku ke izdrzi poslednovo polnenje, ako mi pomine 2 dena na baterija ke se prerodam :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #908 на: 18 Февруари 2013, 11:39:43 am »
Јас го користам Easy Batery Saver и има  некој ефект ама не нешто значително. А таск килерот врши работа, се убрзува телефонот малку од малку.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10948
  • 430i
« Одговори #909 на: 18 Февруари 2013, 15:19:28 pm »
Обично од ICS наваму нема врска дали имаш или не TaskKiller. Апликацијата стои во меморијата (за евентуално ако не ти текне пак да ја повикаш), а кога ќе падне рамот на некое критично ниво, апликацијата се исклучува.
Цицачи на рам се фејсбук апликацијата, скајп и некои виџети за врменски прогнози.

Инаку може да се сетира со задржување на back копчето не само да излезе од апликацијата туку да и направи kill и воопшто да не седи во меморија (ова на custom ROM, одамна не сум користел stock), а поголем battery saver од deep idle нема :) (повторно незнам до кај се со stock ромовите).

Во принцип сите тие task killer-и и battery saver-и истотака завземаат ресурси, како рам така и процесорска работа, па ретко кога се полезни :)
Секоја чест ако сте нашле такви кои помагаат.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #910 на: 18 Февруари 2013, 18:24:59 pm »
абе шо знам, знам дека зема ресурси ама еве батеријава ми трае повеке од еден ден и пол до сега и имам уште :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29603
    • CARclub.mk
« Одговори #911 на: 18 Февруари 2013, 19:28:55 pm »
Секоја батерија првите неколку дена трае многу малку, па одреден период трае подолго, па после почнува да трае се помалку и помалку.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #912 на: 19 Февруари 2013, 10:22:06 am »
Zero Darvin Signal :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #913 на: 19 Февруари 2013, 15:10:16 pm »
znaci rekord, 2 dena i 5 saati na baterija. :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #914 на: 19 Февруари 2013, 15:26:29 pm »
Абе кажете некоја апликација за Андроид за аудио плејбек ама во кој аможам да правам плејлисти на ЕДНОСТАВЕН начин плс.