Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1109104 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10950
  • 430i
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #855 на: 11 Февруари 2013, 12:42:53 pm »
Не може да нечини :)
Тера Џели Бин кој е на него развиван и дизајниран за него. Хардвески е опремен со се она што во моментот е во топ категорија.
Може да ти се допаѓа или не. Може да ти е нежен или не. Некои наоѓаат примедба што и од задната страна е стакло, па ќе треба соодветна заштита (футрола или нешто).

Ако си ниет да зимаш, не му се мисли. Евентуално почекај ако не ти се брза да видиме април што ќе се дешава :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #856 на: 11 Февруари 2013, 13:47:52 pm »
Епа евентуално да се чека ес4 мада којзнае како ќе биде со цена, најверојатно ќе биде висока првите месеци и гледам хтц м7 некој тука па не знам како ќе биде и тој. Некако се премислив за ес3 ради тоа што ќе излезе ес4-ка, а сега во памет ми е нексус. И уште нешто за нексусот: знае ли некој кај нас дали е со последниот firmware-occam?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10950
  • 430i
« Одговори #857 на: 11 Февруари 2013, 14:01:11 pm »
Мислам дека тој е единствен, сега за сега.
И едно да си знаеш, прво апдејт добиваат Nexus телефоните и таблетите. Па после сите останати. Кај некои производители апдејтите каснат по прилично.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #858 на: 11 Февруари 2013, 17:48:42 pm »
S IV kata od slikata nekako mnogu e siroka. Telefonite rastat nekako ne lezat ubavo vo raka. Mene na Nexusot na pocetok mi bese cudno ama mi legna sea :)

Allexxander, ne se misli mnogu nexusot moze da ti rece nekoj deka necini ako ne mu se svigja stock android, a deka ne go biva daleku od toa deka ne go biva. kako so ti rece marjanot operativniot sistem si e na nego razvivan i e top.

Nezen e da so toa stakloto ama ke si kupish futrola, sepak pozadinata na nexusot e 100 pati podobra od plastikata na S3kata ako toa ti znaci, a za baterijata samsungot drzi malce poveke i toa e toa.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13859
« Одговори #859 на: 11 Февруари 2013, 18:18:36 pm »
Сите смартфони се такви...Огромни екрани, што очекувате...не е ова Нокиа 3310 или Етиксон Т20 со екранчиња од сантим на пола и да траат по 7 дена...Си бараат овие...

Мојот HTC Wildfire

You were saying? ;D ;D ;D

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6602
« Одговори #860 на: 11 Февруари 2013, 18:27:23 pm »
Аман бе, ништо не чепкаш :D Него мојов десирево издржува 4 дена ако не го чепкаш

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
« Одговори #861 на: 11 Февруари 2013, 18:46:00 pm »
Не дека не е чепкан него ја има полнето батеријата, само што вториот пат не ја наполнил до крај па не се ресетирал мерачов. :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #862 на: 11 Февруари 2013, 19:38:21 pm »
Allexxander, ne se misli mnogu nexusot moze da ti rece nekoj deka necini ako ne mu se svigja stock android, a deka ne go biva daleku od toa deka ne go biva. kako so ti rece marjanot operativniot sistem si e na nego razvivan i e top.
Се решив ќе го земам  ;D Баш денес еден купуваше пред мене и го уклучи ептен е јак, лета, претходно го немав видено уклучен па и тоа на некој начин ми влеваше скептицизам.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7244
« Одговори #863 на: 11 Февруари 2013, 20:17:03 pm »
@Tommy
Неам некој план моментално да зеам телефон, здравје летово ем ако сум у Америка...иначе не сум љубител на ајфон многу, па затоа барам несто андроид а одлично
а ми фати око овој
http://www.gsmarena.com/htc_droid_dna-5113.php

Не сум го сретнал го има кај нас?

Искрено и ја го немав видено досега... Се изгорев ја со HTC, и никогаш повеќе....

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #864 на: 11 Февруари 2013, 20:32:33 pm »
мене па htc ми е некако најдобар. нивниот интерфејс ми е нај- user-friendly.  е сега за квалитетот шо знам можеби така ти се погодил, јас имав Hero и Radar и не сум имал некој сериозен проблем. На Hero-то екранот ме зезаше после 2 години ама ми го средија во гаранција и не писна од тогаш се до денес

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #865 на: 11 Февруари 2013, 23:27:46 pm »
Не дека не е чепкан него ја има полнето батеријата, само што вториот пат не ја наполнил до крај па не се ресетирал мерачов. :)

Ноуп :) финтата е во тоа што го врзав на лаптоп и ставав нов ром и некои работи инсталирав.
Е сега кога ќе го ставиш мора да е Charge Only и автоматски полнел...само не до крај се гледа...кратко траело ;) макс 30 минути дали се зезав со него, само не го дополни :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7244
« Одговори #866 на: 11 Февруари 2013, 23:31:38 pm »
мене па htc ми е некако најдобар. нивниот интерфејс ми е нај- user-friendly.  е сега за квалитетот шо знам можеби така ти се погодил, јас имав Hero и Radar и не сум имал некој сериозен проблем. На Hero-то екранот ме зезаше после 2 години ама ми го средија во гаранција и не писна од тогаш се до денес

Тоа и не е баш некој плус со оглед на тоа дека на секој посовремен телефон можеш како сакаш да ги направиш интерфејсот да изгледа, а системот е ист...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #867 на: 11 Февруари 2013, 23:45:29 pm »
Нема...апсолутно...никаква...разлика...во интерфејсите. Убаво кажува tommy...значи тоа е само изглед.

Јас имав 2.2 на Wildfire-от...го рутовав...ставив 2.3.7...врска нема дали е на HTC...Samsung или било кој друг оперативен...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #868 на: 11 Февруари 2013, 23:48:24 pm »
Ваљда Марче мислеше на HTC Sense што си оди по дифолт кај НТС телефоните. Не е дека не можеш на било кој андроид телефон да го доловиш тоа, ама тука ти го даваат по дифолт...

И се согласувам... И по мене Sense-от е прекрасно склопен и ненормално јузер-френдли.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #869 на: 12 Февруари 2013, 08:38:25 am »
Ваљда Марче мислеше на HTC Sense што си оди по дифолт кај НТС телефоните. Не е дека не можеш на било кој андроид телефон да го доловиш тоа, ама тука ти го даваат по дифолт...

И се согласувам... И по мене Sense-от е прекрасно склопен и ненормално јузер-френдли.

exactly