Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1442385 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6219
  • 69
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #660 на: 22 Јануари 2013, 00:20:58 am »
Дечки едно прашање: За мојов телефон во спецификации пишува дека има интерна меморија 4gb. А тоа врска си нема пошто има само 160 mg!. Апликации максимум 20 ако инсталираш и толку е. Дали ако го рутирам ќе има меморија повеќе, или дали апликациите ќе ги става само во мемориска и нема да ги дели како сега, одреден дел во интерна, дел во мемориска??

Koj е твојот телефон?
Да не мислиш ние видовити сме?
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #661 на: 22 Јануари 2013, 00:22:25 am »
Денес ме разочараа Т-мобиле повторно. Отидов по LG Optimus 7 700 ili po HTC Desire X, немаше ниту еден од овие два. Уствари слабо нешто избор за телефони за промотивните понуди.  Ме упатија утре на 122 да се јавам да се распрашам што имаат, или да почекам следната недела да им дојдат телефони...... ај баш ќе видам утре по телефон што ќе ми кажат....

Следната недела ке ти викаат секој ден кога и да отидеш...
Сите телефони им се продадоа што им беа со Промо понудата...Ова што е останато е тоа...Па ако исфрлат нови модели, ѓубрето нема да им се продаде...
Така да прашај си или најди некоја врска, да ти даде под рука...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45193
  • Il Moderatore
« Одговори #662 на: 22 Јануари 2013, 00:24:01 am »
Ќе средиме нешто...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7270
« Одговори #663 на: 22 Јануари 2013, 00:37:21 am »
Денес ме разочараа Т-мобиле повторно. Отидов по LG Optimus 7 700 ili po HTC Desire X, немаше ниту еден од овие два. Уствари слабо нешто избор за телефони за промотивните понуди.  Ме упатија утре на 122 да се јавам да се распрашам што имаат, или да почекам следната недела да им дојдат телефони...... ај баш ќе видам утре по телефон што ќе ми кажат....

Отиди во ГТЦ, оти во другиве продажни места слабо. Јас пред нова година кога го барав Desire C, првин бев во веро, го немаа, ми вика чекај да му пишам на колегата во сити мол. Тој од таму и врака како демек го имале, ама неможеле вечерта да го продадат, морало утредента најкасно таму до 4-5 саат да се отишло, ова она. Од веро, пешадија право во ГТЦ, јес да имаше бајаги гужва, ама барем завршив работа

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
« Одговори #664 на: 22 Јануари 2013, 01:03:52 am »
Koj е твојот телефон?
Да не мислиш ние видовити сме?
Телефонот е од оние T-mobile, поточно Huawei U8600. Ѓубре телефон е ама да се подобри нешто ако може  :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #665 на: 22 Јануари 2013, 10:30:14 am »
Денес ме разочараа Т-мобиле повторно. Отидов по LG Optimus 7 700 ili po HTC Desire X, немаше ниту еден од овие два. Уствари слабо нешто избор за телефони за промотивните понуди.  Ме упатија утре на 122 да се јавам да се распрашам што имаат, или да почекам следната недела да им дојдат телефони...... ај баш ќе видам утре по телефон што ќе ми кажат....

Отиди во ГТЦ, оти во другиве продажни места слабо. Јас пред нова година кога го барав Desire C, првин бев во веро, го немаа, ми вика чекај да му пишам на колегата во сити мол. Тој од таму и врака како демек го имале, ама неможеле вечерта да го продадат, морало утредента најкасно таму до 4-5 саат да се отишло, ова она. Од веро, пешадија право во ГТЦ, јес да имаше бајаги гужва, ама барем завршив работа

која мизерија ем пари да им дадам ем ко будала да се шетам по цел град за еден телефон. Па тие никогаш немаат ништо. Барем да не се толку големи идиоти па кога сакам некој телефон а го нема нека дозволат да си го платиш па нека ти го донесат.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #666 на: 22 Јануари 2013, 10:50:56 am »
Од Телеком со продужуење договор :)

Не го гледам на страната, има само некој KIS

Да од телеком со продолжување на договор...
4500 му беше цената, затоа и го земав..
За парите е топ слободно можам да кажам...

Живо џабе :)
Еве го за 10.500 на огласи http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=676394
А веќе почнале и да го средуваат :) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2077174

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #667 на: 22 Јануари 2013, 13:08:20 pm »
Џабе е телефонот за 4500...
А и да го купиш за 200 евра колку што е цената по нет најниска, вреди...
Инаку се уште не можат да го средат...Да го средуваат, но не и за T-Mobile македонија...
Јас мојот го средив, но од нив добив одговор дека не може да се среди...
На огласи го има од 9000 до 13 000...
:)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #668 на: 22 Јануари 2013, 13:25:30 pm »
Нов модел е, Септември 2012.
За 2-3 месеци ќе има што ти душа сака за него :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #669 на: 22 Јануари 2013, 13:50:46 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #670 на: 22 Јануари 2013, 20:53:12 pm »
vaka imam samsung gt i9001 plus zemen od t-mobile raboti na 2.3 android..e sega moze nesto da se pojaca cudovo damu se napravi update i dali bi mozel sam ili ke treba nekoj majstor i koja bi bila cenata ?????
inace mobilniot e super kameta i video odlicni ekran super memorija 8gb+2gb kartica...baterija ako go tormozis na net za 10 casa kaput normalno koristenje 2-3 dena a nekolku pati go imam probano samo za javuenje dase koristi znaci nikakov net me zacudi baterija 4-5 dena ali samo pobici nisto drugo

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1917
« Одговори #671 на: 22 Јануари 2013, 21:51:09 pm »
Совет кој од овие два:

HTC Desire C или SONY XPERIA U

Сакам да сменам тарифа, да се ставам на оваа промотивнава, па телефонов ќе биде за жена ми. Имам јас еден смотан, недела дена што му трае батеријата, и не го давам тој.

Ваљда ќе најдам утре, пошто читам и за телефон требале врски, а јас немам, и баш мислев да ја изненадам ама ... ќе видиме.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45193
  • Il Moderatore
« Одговори #672 на: 22 Јануари 2013, 21:56:52 pm »
Андроидџии, да ви се заблагодарам, секако многу го мислев и Android како соодветна замена за IOS и сеуште мислам дека е, сепак давам шанса на WP8. Благодарам уште еднаш за советите, жустра беше борбата меѓу LG L7 p700 и HTC 8C. Можеби следниот телефон ќе биде Android. :)

@Kalimero, следната недела телефони, оваа недела веќе нема ништо по мобилариве. Само со врски.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #673 на: 22 Јануари 2013, 21:57:13 pm »
Xperia U, без размислување... Појак процесор (дупло појак), предна камера, подобар дизајн, појака батерија..

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7270
« Одговори #674 на: 22 Јануари 2013, 22:04:15 pm »
Совет кој од овие два:

HTC Desire C или SONY XPERIA U

Сакам да сменам тарифа, да се ставам на оваа промотивнава, па телефонов ќе биде за жена ми. Имам јас еден смотан, недела дена што му трае батеријата, и не го давам тој.

Ваљда ќе најдам утре, пошто читам и за телефон требале врски, а јас немам, и баш мислев да ја изненадам ама ... ќе видиме.

Sony Xperia U, еве сега гледам во претплата 499 во која сум и ја, за HTC сe доплака 1450, a за Xperia U 3990 ден.

Исто како што кажа бузуки, боље процесор, а дизајн не се согласувам, и HTC е добар на изглед, а исто и батеријата, на кој сакаш андроид телефон, толку е, ако го чепкаш, нет, апликации, 1-2 дена ти е максимум.

Еве ја сум со Desire C, со просечно користење на нет, 2 дена држи.