Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1223786 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3039
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #270 на: 12 Јули 2012, 01:20:14 am »
Ама не праеме муабет за истото.Ја ти зборим за Cyanogen ром а ти за апдејт на оригиналниот систем.Два различни поима се. :)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #271 на: 12 Јули 2012, 03:43:46 am »
Како кочи е па вака..

Во било кое мени да сум,или било која апликација да ја имам стартувано,кога ке стиснам на хоум копчето порано без чекање ме враќаше,сега ќе се појави позадината па чекам да се појават иконите.

При листање низ менито се чуствува кочење,не ги листа како што треба.

Кога некој ти звони се случува 5-8 сек да вибрира само,па потоа да светни мобилниот и да се појави звукот и бројот што ти звони.

Пред тоа мобилниот си беше брз,не даваше да го чепниш.

И не е до тоа што е слаб,туку колку што читам низ нет,имало доста зае-анции со сони ериксон со новиот 4.0.4,баш пред некој ден ми се жалеше дечко кој има нео дека многу му кочел мобилниот,исто со дечко кој има арк с на моменти скрос му се блокирал па морал да вади батерија.

Но како и секој почетен оперативен систем се надевам дека ќе го управат,па чекам нареден апдејт.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #272 на: 12 Јули 2012, 03:49:28 am »
Aj малце help ...

НоФ сум у Андроид светот, и ми треба помош ...

Заради некоја луда причина, не успевам да ја најдам igo апликацијата на Google play за HTC One X ...
Ке мора преку Black Market да ја инсталирам за да може да ги ставам мапите кои x01 ги постираше страна наназад?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #273 на: 12 Јули 2012, 03:54:58 am »
И јас пробував да инсталирам иго ама не успеав

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #274 на: 12 Јули 2012, 03:58:26 am »
И го малку е комплицирана за инсталација,имаше еден форум каде што ги имаше детално инструкциите и дауннлоад  елементите и чекор по чекор како да се инсталира,помнам прво требаше да се направи фолдер,па да се распакуваат во мемориската картичка па мануелно да се додадат мапи.Ајде ако го најдам форумот ќе ко постирам тука.

Ама па затоа ГоПилот го има на торент на замундата,и не е ич комплициран,плус мапи се спуштаат преку навигацијата без мануелно ставање во одреден фолдер како што е кај Иго.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #275 на: 12 Јули 2012, 04:00:19 am »
За форумот gsm даде збориш ???

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #276 на: 12 Јули 2012, 04:04:13 am »
Врска немам како беше,ае ќе ми текне утре,сега под гас сум,бев во едно кафене на Тиквешко(на зет ми) жива свирка со староградски песни,бело вино,риба,скара.Побркан сум скрос.Уте ќе го постирам форумот.

П.С    Еве го форумот,снајдете се тука има туторијал за како да инсталираш Иго.
gpsundergrount.com

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #277 на: 12 Јули 2012, 07:35:22 am »
треба да ти е штиклирано тоа unknown sources,после само инсталација на .apk фајлот од iGo-то,па копирање на мапите и другите ствари во iGo фолдерот на телефон

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #278 на: 12 Јули 2012, 08:00:32 am »
Онаа верзија на iGO што ја имам јас инсталирано мораш да имаш рутиран телефон и да ја кракуваш со lucky patcher има туторијали на gsm.mk

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #279 на: 12 Јули 2012, 10:28:10 am »
viber-от на секое користење скоро ми се сјебува,и не им праќам више репорти пошто не го средија до сега.а ако зборам преку него мора да даде force close ебате тоа.незнам дали е до телефонот,андроидот или до viber-от

Ако си на ICS тогаш до Viber-от е. На ниедна верзија на ICS не работи како што треба, а сега за сега доста тромави се од Viber да ја средат работата.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #280 на: 12 Јули 2012, 14:53:08 pm »
Ништо работа од igo, изгледа телефонот е премногу hi tech за апликацијава сега за сега ...

Нема igo кој што може да ја подржи резолуцијата на HTC-то, а и нема ни скин за тоа ....
Второ, ке мора да го рутирам телефонот, и ке мора добро да се расчитам за евентуалните последици, пошто последен пат кога флешував К750, јадниот заврши у сервис ...

Трето остана да се провери дали CoPilot или Navigon имаат поддршка за HTC-то ...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #281 на: 12 Јули 2012, 14:55:04 pm »
Јас имам CoPilot на мојот HTC, си работи без икаков проблем, без рутирање. Го собрав од Блекмарт.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #282 на: 12 Јули 2012, 15:09:55 pm »
Сега го инстал, ми даде код 704, needs то be cracked, ке пробам и друга верзија ..

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #283 на: 12 Јули 2012, 15:23:19 pm »
Кракни го со Lucky Patcher. Ако си го симнал од Замунда, си следува во пакетот.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #284 на: 12 Јули 2012, 15:30:22 pm »
Спуштив еден друг CoPilot, и го средив, сега уште мапи да спуштам, и ready to go ...