Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Дали некој има некакво искуство со осигурувањето уреди од телеком? Ако ти е украден или го изгубиш телефонот како надоместуваат? Во случај на скршен екран исто така како надоместуваат?
7200 е осигурањето, а екранот ќе е некаде 16/17к. 120 евра за осигурување и после да ми покријат 70% само од тоа т.е. уште ~4800 денари да треба да доплатам мање више цел сум го платил и не се исплати во ниеден случај ова за нешто што може ќе се случи, а веројатно нема. Ќе прашам вечер за сигурно дали така исплаќаат мада и 120 евра се многу за нешто што веројатно нема да се случи.
Цитат: DarthJe5us на 28 Ноември 2018, 16:07:27 pm7200 е осигурањето, а екранот ќе е некаде 16/17к. 120 евра за осигурување и после да ми покријат 70% само од тоа т.е. уште ~4800 денари да треба да доплатам мање више цел сум го платил и не се исплати во ниеден случај ова за нешто што може ќе се случи, а веројатно нема. Ќе прашам вечер за сигурно дали така исплаќаат мада и 120 евра се многу за нешто што веројатно нема да се случи.Мислев дека е 10% осигурувањето, 7200 е изгледа 15%. 12000 си плаќаш ти, останатото тие, и бонус заеб е што мислам дека телефони се осигуруваат само првата година, после не. Една компанија осигурува телефони само, @Banzai ги знаеше кои се, и за сите продавници/провајдери се нудат истите услови.
Цитат: MartinAlfista на 28 Ноември 2018, 16:39:24 pmЦитат: DarthJe5us на 28 Ноември 2018, 16:07:27 pm7200 е осигурањето, а екранот ќе е некаде 16/17к. 120 евра за осигурување и после да ми покријат 70% само од тоа т.е. уште ~4800 денари да треба да доплатам мање више цел сум го платил и не се исплати во ниеден случај ова за нешто што може ќе се случи, а веројатно нема. Ќе прашам вечер за сигурно дали така исплаќаат мада и 120 евра се многу за нешто што веројатно нема да се случи.Мислев дека е 10% осигурувањето, 7200 е изгледа 15%. 12000 си плаќаш ти, останатото тие, и бонус заеб е што мислам дека телефони се осигуруваат само првата година, после не. Една компанија осигурува телефони само, @Banzai ги знаеше кои се, и за сите продавници/провајдери се нудат истите услови.Осигурањето е 299 ден на 24 месеци, и плус тоа што и јас мислам дека е само на првата година. За телеком е еуролинк, за нептун е уника.