Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1270831 пати)

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1915
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #7530 на: 30 Октомври 2018, 09:07:40 am »
Поко има инфериорен екран. Уанплус има топ оф д лајн екран тотално, преблизок до Ајфон/Самсунг.
Поко нема стабилизација на камера. Уанплус има топ оф д лајн камера, преблиска до Ајфон/Самсунг.

Поко има батерија поголема од сите.
Уанплус сега има малку поголема батерија од Самсунг/Ајфон.

Поко има стерео звучки.
Уанплус нема стерео звучки.

Уанплус во реална употреба е класи пореспонзивен од Самсунг. Што му е и главниот селинг поинт, барем тоа го зборат сите што смениле од самсунг на Уанплус.
Која кола има подобар хендлинг, Суперб или BMW 3ka? Која забрзува подобро па макар и за 0.2сек, која кола е подобра преку дупки? Која кола троши 0.3л помалку на 100км... Итн :)
Top of the line, ама скоро :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
« Одговори #7531 на: 30 Октомври 2018, 09:13:50 am »
Поко има инфериорен екран. Уанплус има топ оф д лајн екран тотално, преблизок до Ајфон/Самсунг.
Поко нема стабилизација на камера. Уанплус има топ оф д лајн камера, преблиска до Ајфон/Самсунг.

Поко има стерео звучки.

Уанплус во реална употреба е класи пореспонзивен од Самсунг. Што му е и главниот селинг поинт, барем тоа го зборат сите што смениле од самсунг на Уанплус.
Која кола има подобар хендлинг, Суперб или BMW 3ka? Која забрзува подобро па макар и за 0.2сек, која кола е подобра преку дупки? Која кола троши 0.3л помалку на 100км... Итн :)

Во случајов:
Уанплус забрзува подобро па макар и за 0.2 секунди од било кој телефон.
Уанплус подобар е по дупки кога се користи секојдновно.
Уанплус подобро хендла батерија од самсунг, а сега има и поголема батерија.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #7532 на: 30 Октомври 2018, 09:14:23 am »

Поко има стерео звучки.

Инсигнија :D

Се извинувам за офтопик - продолжете :D

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1915
« Одговори #7533 на: 30 Октомври 2018, 09:21:30 am »

Поко има стерео звучки.

Во случајов:
Уанплус забрзува подобро па макар и за 0.2 секунди од било кој телефон.
Уанплус подобар е по дупки кога се користи секојдновно.
Уанплус подобро хендла батерија од самсунг, а сега има и поголема батерија.
Се согласувам со се, ама на крај за цената iPhone>Samsung>OnePlus, а по број на продадени единици (flagship) iPhone>Samsung>>OnePlus...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7534 на: 30 Октомври 2018, 09:36:34 am »
Така е.

Инаку 6т многу прави мерак. Штета што нема стерео.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2816
« Одговори #7535 на: 30 Октомври 2018, 10:16:03 am »

Многу ме интересира што ќе направи Samsung со S10.

Се оштрам на S10... ама сфатив дека тоа ке биде тек за ~6 месеци, може чачкалица да го направам дотогаш. Искрено, сакам да пробам и 1+. Нејќу да зборам од памет според спецификации од нет. Мислам дека е добар уред. Покофон и Жаомие се мех... ефтините се добри за парите за просечен корисник кој нема висок очекувања. Мајка ми на пример на Ми Insert_Number има аптајм од 2,5 години! Ама нит има интернет нит апликации некои освен камерче и слики за внуци и ало-ало. Од друга страна малку понапреден корисник ги знае маките. А маките ги има секаде, ги има и кај Самсунг и кај Ајфон, ама нели, полесно се плаче во бенве.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30269
    • CARclub.mk
« Одговори #7536 на: 30 Октомври 2018, 12:22:20 pm »
И ја мислам дека OnePlus 6T е не добар, него е одличен уред. Арно ама, веќе не е flagship killer за 50% од цената, него со цената е тука некаде, па и поскап од флегшипите.

А и го нема кај нас да се купи, мора од нет.. Нема сервис ако стреба, итн...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20283
« Одговори #7537 на: 30 Октомври 2018, 15:39:55 pm »
Поскап е од С9, нема IP rating, нема 3.5mm, нема wireless fast charging, нема резолуција како флегшип. Ќе видиме следниот Poco дали ќе го направат метален и тек тогаш ќе е најдобрата понуда макар и да е поскап малце. За Самсунг има прилично интересни leakови и ќе видиме дали ќе се остварат. Исто така голема е шансата да го искористат новиот 40+ мп сензор од Сони.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7538 на: 30 Октомври 2018, 15:46:04 pm »
Зошто треба да е метален? Да кажеше амолед или стабилизација на камера да сфатам, ама дека требало да е метален за да биде најдобра понуда стварно не ми е јасно. Поентата е да не се трошат пари на премиум ствари како метал и стакло, туку на перформанси. Метал не спаѓа во перформанси во ниеден поглед.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6015
« Одговори #7539 на: 30 Октомври 2018, 15:53:48 pm »
Да ама спаѓа во филинг :) анд сеќурити :D

Sent from my Coolpad E503 using Tapatalk

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4136
« Одговори #7540 на: 30 Октомври 2018, 15:56:01 pm »
Зошто треба да е метален? Да кажеше амолед или стабилизација на камера да сфатам, ама дека требало да е метален за да биде најдобра понуда стварно не ми е јасно. Поентата е да не се трошат пари на премиум ствари како метал и стакло, туку на перформанси. Метал не спаѓа во перформанси во ниеден поглед.

Подобар спроводник на топлина е металот од пластика па можеби би имало и тоа мала улога во перформансите.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7541 на: 30 Октомври 2018, 16:22:44 pm »
Поко има хитпајп и не тротла процесорот. Не му треба вишок ладење.

Башка што стакло е исто страшен изолатор како што сите го испоставаа.

Примарна е цената на поко сепак, а да биде со 845 процесор, UFS меморија, премиум чип на камера. 300$ таргет. Кај нас испадна 22000 сепак далеку од било што друго со тие карактеристики и дефинитивен бест бај за парите.
« Последно менување: 30 Октомври 2018, 16:29:05 pm Deni »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20283
« Одговори #7542 на: 30 Октомври 2018, 16:33:00 pm »

Зошто едноставно не сакам веќе никогаш повторно да користам пластичен телефон. Екранот не знам каков е ни на покото ни на онеплусот, на видеа двата изгледаат одлично. Онеплус можеби е пореспонзивен од мојот и твојот Самсунг драстично, во споредба со конкуренцијата не би рекол дека е баш. И да не го заборавиме мизерно спориот скенер на отпечаток што му требаат во просек 2 секунди да отклучи.
« Последно менување: 30 Октомври 2018, 16:57:42 pm DarthJe5us »

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
« Одговори #7543 на: 30 Октомври 2018, 19:46:38 pm »
Нема сервис ако стреба, итн...
Верувај, сервис за ОП ќе ти треба само ако скршиш дисплеј, а и да треба нешто друго да се чепне, полесно се сервисира од Самсунг, пола хардвер му е Самсунг со сѐ дисплеј.
Сменивме дисплеј на ОП3Т кај нас тука (Струмица), работна рака 1000ден, со леснотија го смени сервисерот. Дисплејот за 3Т на Алијата е 65 зелени, а за ОП6 мислам дека е околу 130, така да прогнозирам за 6Т да е не повеќе од 150 зелени.
Нека каже некој Самсунговец колку кошта сервис на скршен екран за S8 или S9 со работна рака?

Почнав да се дружам со овој бренд од првиот OnePlus One уште од 2014-та. Еден изгубив и дека беше евтин (320еур) порачав уште еден, еве го уште ми седи дома, и доживеа старост од стартен КитКат 4.4.2 да вози Андроид 9, без проблем.
Веќе година и нешто возам ОП3Т и најверојатно ќе го возам додека да излезе ОП7 летоска, да ми се мајне тој глуп notch тренд, не можам да го гледам, на сите телефони генерално.

Bottom line, ако ти прави ќејф OnePlus како бренд, ич не му се мисли, го добиваш најдобриот хардвер на пазарот за пристојна сума.
Лесно се флешува, така да можеш да менуваш РОМови колку ти душа сака, ги има секакви на xda форумот. Исто, можеш да ја штракаш најдобрата Camera App што ја користи Пикселот на Гугл, секоја нова верзија се адаптира за ОП3Т/5/5Т/6/6Т..

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30269
    • CARclub.mk
« Одговори #7544 на: 31 Октомври 2018, 13:01:47 pm »
Нема сервис ако стреба, итн...
Верувај, сервис за ОП ќе ти треба само ако скршиш дисплеј, а и да треба нешто друго да се чепне, полесно се сервисира од Самсунг, пола хардвер му е Самсунг со сѐ дисплеј.
Сменивме дисплеј на ОП3Т кај нас тука (Струмица), работна рака 1000ден, со леснотија го смени сервисерот. Дисплејот за 3Т на Алијата е 65 зелени, а за ОП6 мислам дека е околу 130, така да прогнозирам за 6Т да е не повеќе од 150 зелени.
Нека каже некој Самсунговец колку кошта сервис на скршен екран за S8 или S9 со работна рака?

Почнав да се дружам со овој бренд од првиот OnePlus One уште од 2014-та. Еден изгубив и дека беше евтин (320еур) порачав уште еден, еве го уште ми седи дома, и доживеа старост од стартен КитКат 4.4.2 да вози Андроид 9, без проблем.
Веќе година и нешто возам ОП3Т и најверојатно ќе го возам додека да излезе ОП7 летоска, да ми се мајне тој глуп notch тренд, не можам да го гледам, на сите телефони генерално.

Bottom line, ако ти прави ќејф OnePlus како бренд, ич не му се мисли, го добиваш најдобриот хардвер на пазарот за пристојна сума.
Лесно се флешува, така да можеш да менуваш РОМови колку ти душа сака, ги има секакви на xda форумот. Исто, можеш да ја штракаш најдобрата Camera App што ја користи Пикселот на Гугл, секоја нова верзија се адаптира за ОП3Т/5/5Т/6/6Т..

Сервис, не дај боже да ти стреба, ама стребува.

Цената за дисплејот за 3Т на Алијата ама баш ич не ме интересира, како што не ме интересира за цена за дисплеј на ниту еден телефон на Алијата. Мене телефонот ми треба и јас не можам да се оставам без телефон 30-40-50 дена, додека чекам дисплејот да стигне, па тек после да си ебавам сојки да најдам мајстор што ќе го смени (и потенцијално што ќе вежба на мојот телефон бидејќи во Македонија се продале преку интернет само 4 такви уреди).

Токму затоа сум купил телефон тука, во Македонија, каде подложи на гаранција, каде можам (ако сакам, нели) да си купам осигурување за уредот, каде си има официјален сервис, итн..