Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1122723 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #7395 на: 12 Август 2018, 00:05:42 am »
Хуавеи и квалитет :D. Ноте 4 беше тапа на 4.4.4 со кој што изглезе, на 6.0.1 е топ, на кастм ромови уште потоп е сеуште. Тој телефон е првиот андроид телефон што целосно беше среден. А тоа дека имало малце слободен рам, на андроид е подобро да имаш малце слободен рам отколку многу. Земи сега ајфон 6 и ноте 4 да видиш кој телефон едвај работи.
Касно е да ти сликам, ама во сервис имам 27 мртви Ноут 4 примени во последниве 6 недели. Уредите имаат проблеми со Power Managmet IC поради преоптоварување на хардверот поточно претходно споменатите проблеми, оверклокуван е со сток ромот. iPhone 6 ми доаѓа со Nand меморија проблеми, но во поголемиот дел самите корисници се виновни, затоа што сите доаѓаат ко со мотика удрени. Инаку и двата од објективна гледна точка се супер хардвер, со оглед на тоа дека Ноут 4 не добил 4 години апдејт а ајфон 6 добива на секои 3 недели :)

Јас гледам последен апдејт за ноте 4 дека е од 5 Јули 2018(n910c) и 1 август(n910f). Може не добил нова верзија на андроид, што не е ни битно затоа што уште во 2014 ги правеше сите ствари што тек сега ги прави андроид 9. И каква врска има PMIC на ноте 4 со тоа дека едвај работи Ајфон 6? Од каде ова дека е “оверклокуван“ ноте 4?
Трансформерите не се таблети, и исто така изумираат затоа што е идиотски уред што е лош во две работи. Windows RT не постои веќе затоа што е идиотска платформа.
« Последно менување: 12 Август 2018, 00:16:03 am DarthJe5us »

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #7396 на: 12 Август 2018, 09:19:27 am »
Да го браниме Ноте 4 што го имам во ракава за софтвер е жално.

Хардверот е сеуште флегшип тоа нема збор. Нема смисла да се рече лош збор за хардверот.

Ама софтверот? Тоа е катастрофа од епски пропорции. Епски. Кочи, гњави, троши батерија во позадина, прегрева, катастрофа. На 4.4.4 беше најдобар. После почна по надолна линија. Како и да е ете ќе му ставиш ром, ама камерата е тапа. А целата поента е камерата на телефонов. Конкретно јас зман дека со чист ром без тачвиз ќе лета, ама без камерата е нелогично да се користи.

Тука се тие заврзлами на самсунг. Мислам дека Ноте 4 е најдобриот телефон на денешницата, со еден од најлошите софтвери на денешницата.

Да си има апдејти јово на ново на андроид Пај нема ни да има потреба да постојат поновиве самсунзи. Реалната разлика е само и само во софтвер.

П.С. јас го користам со исчистен самсунг ром порт од ноте 7, ако добро памтам. И е поокеј, ама да има салам софтвер како S9 ќе е врвот на планетава.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
« Одговори #7397 на: 12 Август 2018, 09:27:31 am »
Познавам 5души од кои 4со дефектни ноте 4, го имам дома со изгорена плоча, кој дава 2000ден? Самсунг едно врме многу падна со квалитет, ги имав ноте 3,4 ѕ,3456 еџ. Никад више Самсунг

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #7398 на: 12 Август 2018, 09:59:19 am »
Јас па немав никакви проблеми со S6-ката, нити па сега со S8-цата.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7399 на: 12 Август 2018, 16:09:47 pm »
Со оглед на тоа дека Самсунг немал ниеден телефон со сериозни дефекти како ЛГ Г3 и Г4 кои од прегревање си ги одлемуваа процесорите и прекинуваа да работат, евентуално Ноте 4 н910ф на кој му откажува еммц поради прегревањето после 2 години. Исто така фино е што отклучени им се бутлоадерите(на ексинос, во америка се бунат провајдерите изгледа) па може да се среди софтверот на постарите модели, патем ноте 4 и с5 се последните самсунзи на кои што им треба сменет ром за да работат ко што треба. И смешно е што се дискутира за квалитетот на број 1 премиум андроид бренд моментално и дека не им го бивало софтверот.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #7400 на: 13 Август 2018, 10:44:12 am »
Со оглед на тоа дека Самсунг немал ниеден телефон со сериозни дефекти како ЛГ Г3 и Г4 кои од прегревање си ги одлемуваа процесорите и прекинуваа да работат, евентуално Ноте 4 н910ф на кој му откажува еммц поради прегревањето после 2 години. Исто така фино е што отклучени им се бутлоадерите(на ексинос, во америка се бунат провајдерите изгледа) па може да се среди софтверот на постарите модели, патем ноте 4 и с5 се последните самсунзи на кои што им треба сменет ром за да работат ко што треба. И смешно е што се дискутира за квалитетот на број 1 премиум андроид бренд моментално и дека не им го бивало софтверот.

;D ;D

Од стално си бил смешен дечко.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #7401 на: 22 Август 2018, 10:52:45 am »
Телефон со премиум цена за индиски пазар, тешко.
Овој треба да е најефтин телефон со 845.

Не дека не занима, него онака.

ми8 е 28к РС овој се претпоставува дека ќе е 34к РС.
300eur Би требало да е мидрејнџ цена, со најјак флегшип хардвер.

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
    • Search Girls from your city for night
« Одговори #7402 на: 22 Август 2018, 22:10:12 pm »
Дури и од слика се приметува дека е квалитетен ко за цената, освен со исклучок стакленцето позади кај камерите кои дури ми наликува на пластика. Нормално е новите/кинески брендови да се пробијат за што поефтина цена, да понудат подобри преформанси и квалитет на пазарот затоа што огромна е конкуренцијата а луѓево не сакаат да платат ништо екстра доколку си иновативен како CAT што направија уред со термална камера :D

Во секој случај, како и јас што се распрашувам на форумов за автомобили и ми дадовте доста корисни совети, така и јас би ве советувал пред да купувате уред барем на аликеспрес нека има делови и видете дали се по пристапна цена, затоа што тесла уред од 100еур, неможете испод 40 долари да најдете стакло/тач/екран, батериите се 1/3 од цената на уредот и претходно споменав, не е битен само хардверот да е моќен туку координацијата и архитектурата на сите останати елементи во складност со фирмверот. Да бидам искрен, повеќе дури не е ни битно дали уредот ви се апдејтува, затоа што од андроид 6.0 кај обичен корисник никаква разлика не прави ни девелопер верзијата на 9ка/Pie што и не е толку битно, затоа што апликациите не се "дрзнати" ко порано, новиот апдејт на виберот да сака да работи само на андроид 2.3.6 и сите уреди што се заглавени до 2.1 ноу мор вибер, тоа нека им игра улога само на луѓено што сакаат да чепкаат со кастм работи или сериозно си го користат уредот за повеќе од мултимедија, апликации за комуникација и комуникација.

За камерите и квалитет на камерите од 2012та навака не сакам ништо да коментирам.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #7403 на: 29 Август 2018, 17:29:51 pm »
Некој искуство со LG G5?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7404 на: 02 Септември 2018, 18:45:12 pm »
Телефон со премиум цена за индиски пазар, тешко.
Овој треба да е најефтин телефон со 845.

Не дека не занима, него онака.

ми8 е 28к РС овој се претпоставува дека ќе е 34к РС.
300eur Би требало да е мидрејнџ цена, со најјак флегшип хардвер.

Добро е не испадна цената како гласините. Добро изгледа телефонов на хартија иако е прилично евтин на изглед. Уште да се направи сток ром.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1480
« Одговори #7405 на: 03 Септември 2018, 00:01:34 am »
Некој искуство со LG G5?

Постои и кај нив мала шанса за бутлуп , јас не би.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7406 на: 03 Септември 2018, 04:07:47 am »
.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #7407 на: 05 Септември 2018, 17:52:56 pm »
Дај кажете некоја ваква апликација за симбиан (Нокиа Н96), дали има да ставам? Па да си играм и јас како вас.
Kaj ja najde Nokia-va ziti se zaradi toj simbian propadnaa  :o

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
« Одговори #7408 на: 06 Септември 2018, 17:11:58 pm »
Предложете некоја друга апликација за следење форуми освен тапаталк? Нешто ја зезнаа со последниов апдејт.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5856
« Одговори #7409 на: 06 Септември 2018, 17:18:46 pm »
Јас си имам бекап од една постара верзија тапаталк и функционира перфектно,новите се срање.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk