Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1152720 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #4665 на: 01 Февруари 2015, 02:27:10 am »
Прашање:

го посеав USB кабелот од телефонот некаде низ Скопје, и морав телефонот да го полнам со истиот полнач (она што се брца во штекер) но со друг кабел. Имам впечаток дека батеријата се полни но и празни побрзо. Дали е тоа можно само со промена на кабел?

Не би требало.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4284
« Одговори #4666 на: 01 Февруари 2015, 09:18:19 am »
сосема можно е,стави current widget нешто така беше и ќе споредиш какви вредности дава со различни кабли

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4667 на: 01 Февруари 2015, 09:34:09 am »
Педери.
Баш геј! Ама посилно беше ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #4668 на: 01 Февруари 2015, 15:58:53 pm »
Прашање:

го посеав USB кабелот од телефонот некаде низ Скопје, и морав телефонот да го полнам со истиот полнач (она што се брца во штекер) но со друг кабел. Имам впечаток дека батеријата се полни но и празни побрзо. Дали е тоа можно само со промена на кабел?

Не би требало.

Баш вчера имав ваков случај: таблет, оригинал пуњач, ама друг усб кабел. Се полни споро у пизду матер, еден процент на два саата буквално. Го ставам телефонот на истиот пуњач+кабел - си се пуни ко што треба најнормално. Хм. Наоѓам друг усб кабел и само него го мењам у равенката - и таблетот и мобилниот се пунат ко што треба.

Да ми зборувал некој немаше да му верувам.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17603
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4669 на: 01 Февруари 2015, 16:03:31 pm »
Дени ајфонџијата ме чуди што му залетна од смеење кога ајфонџиите имаат најголем проблем со неOEM кабли а исти полнач.
Јасно ми е дека се полни поспоро/побрзо, за празнењето ми беше прашањето. Успеав да најдам кабел со исти спецификации како оригиналниот (од друг сличен телефон) и празнењето на батеријата се нормализира.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #4670 на: 01 Февруари 2015, 16:08:15 pm »
Дени ајфонџијата ме чуди што му залетна од смеење кога ајфонџиите имаат најголем проблем со неOEM кабли а исти полнач.
Јасно ми е дека се полни поспоро/побрзо, за празнењето ми беше прашањето. Успеав да најдам кабел со исти спецификации како оригиналниот (од друг сличен телефон) и празнењето на батеријата се нормализира.
Добра му беше референцата на пират. И воедно многу смешна, согасно и моето смеење. Инаку јас имам 10тина чкарт кабли за ајфонот и еден оригинален, никогаш немало разлика. Но ете штом викате, може да има некоја разлика. Многу е чудно да би имало најискрено, освен ако е софтверско ограничување за намерно да користиш оригинал. Само шпекулирам неможам да тврдам, тоа секој бренд си го решава независно.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43930
  • Il Moderatore
« Одговори #4671 на: 01 Февруари 2015, 21:31:57 pm »
Прашање:

Не би требало.

Баш вчера имав ваков случај: таблет, оригинал пуњач, ама друг усб кабел. Се полни споро у пизду матер, еден процент на два саата буквално. Го ставам телефонот на истиот пуњач+кабел - си се пуни ко што треба најнормално. Хм. Наоѓам друг усб кабел и само него го мењам у равенката - и таблетот и мобилниот се пунат ко што треба.

Да ми зборувал некој немаше да му верувам.
Крел кога ти збореше, будала го праеше.... ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #4672 на: 01 Февруари 2015, 21:33:31 pm »
Искуство/мислење за S4 mini ??? :)

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #4673 на: 03 Февруари 2015, 18:50:22 pm »
Некоја добра апликација за Андроид за симнување музика ?
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #4674 на: 03 Февруари 2015, 21:20:23 pm »
Жално, факинг жално. Фирма за мобилни вакво нешто да направи. Па не се ни у ТОП 3 веќе. СРАМОТА! Место пари да дадат асален телефон да склопат они глупости вакви снимаат.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #4675 на: 04 Февруари 2015, 22:25:03 pm »
Искуство/мислење за S4 mini ??? :)

Јас сега се двоумам во тој ранг на телефони од 4-4.3 инча и баш S4 mini го разгледував, топ перформанси има и добро телефонче е...
Ама мене не ми се даваат толку пари, па така да јас најверојатно ке идам на http://www.t-mobile.mk/public/detali-za-telefon.nspx?phoneid=17426&tariff=592&subscription=2&duration=2... Ace 4 е исто така одлично телефонче со, quad core процесор, 4.3 инчен амолед екран, 1гб рам и 8гб внатрешна меморија, башка е поново и подржува 4G и тоа по цена од 9000 за кеш или 1 денар во Play Comfort во T-Mobile... :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #4676 на: 05 Февруари 2015, 03:40:05 am »
Аце 4 нема амолед.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #4677 на: 05 Февруари 2015, 03:46:08 am »
Марио, провери ги пак карактеристиките на аце 4...  според гсм арена има 512 рам и  1гхз дуал кор ???

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6479&idPhone2=5375

Што знам, јас мислам дека с4 мини е солидно телефонче...

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6252&idPhone2=5375

s4 mini vs s5 mini...

меѓу овие два се двоумам јас :) иако постар, с4 мини повеќе "ме влече"..
« Последно менување: 05 Февруари 2015, 16:51:51 pm Спенсер »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4678 на: 06 Февруари 2015, 01:53:18 am »
неверувам дека хтц го спонзорирале ова... вака колку е банално видеово, ке да е спонзорство од конкуренција, да се направи видео за исмевање...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #4679 на: 06 Февруари 2015, 03:23:58 am »
Сосема случајно е на HTC America каналот на јутуб.